tisdag 20 oktober 2009

En dag på jobbet

Och här sitter jag igen. I min soffa trött som en gnu efter två tuffa konferensdagar.
.
Eftersom jag är i matbranchen pratar vi en hel del mat och recept på jobbet. Inget jag tycker om att skriva om på bloggen egentligen eftersom det blir en aningens mycke mat-snack för min del. Idag är jag sugen på ett undantag.
.
Oftast när man konfererar blir det att man äter mat som andra lagat. Dvs, på restaurang eller dyligt.
.
Vi varierar våra konferenser och vårt matintag.
.
Denna gång stod på programmet att själva laga en festlig måltid helt från grunden.
.
Vi blev indelade i matgrupper två och två.
.

.
Jag och Daniel fick ansvara för förrätten. En carpaccio skulle det bli.
.

.
Denna gång passade det bra att laga sin egen mat eftersom vi konfererade på vårt nya kontor i Stockholm med det fina stora provköket som invigdes.
,
.
Vi slet alla på med våra uppgifter. Råvaror togs om hand. Tvättades, skars, strimlades, marinerades, kryddades mm.
.
.
Tigerräkor och pilgrimsmusslor ligger och gottar sig i goda smaker innan de träddes på på spätt.
.
.
Fina biffen putsades...
.

,
...och kryddades.
.
.
Det fanns fina avlastningshyllor i köket att ställa maskiner, knivar och drickat på.
.
,
Tigerräkorna spättade och klara.....
...

.
...och här grillas de.
....

.
Två såser gjordes från grunden. En skaldjurssås och en äkta bearnaise. Muuuums.
.

.
Min och Daniels carpaccio blev kalasabrasagod. Gör nog en sån till Ludde och mig i helgen även fast han har svårt för rått kött.
.

.
Köttet klart och majsen toppad med ett kryddsmör gjort med rub`n dry örtkrydda.
.
.
Massor med mat blev det.
.
.
Självklart gjorde vi även efterrätten själva. En kladdkaka med rostade mandelflarn, cakao & chili krydda och en pytteklick creme fraische faktiskt. Supergott!
.
.
Även disken fick vi ta rätt på själva efteråt.
.
.
Efter allt jobbande under dagen och all matlagande och diskande spelade vi en pokerturnering.
.
Märks det att jag arbetar med en drös karlar eller:)
.
.
Men kvinna som jag är spöade jag skiten ur dem alla. HA!
.
.
En lusing rikare blev jag denna kväll. Jag ägde dem fett;-)
.
Nu till något annat.
.
Ni har skrivit jättegulliga kommentarer ang mitt virkande och mina sjalar. Vem kunde ana att det skulle få alla er att bli sugna på att virka med?
.
Jag har virkat helt utifrån mitt huvud utan mönster. Vet inte vad/hur jag gjort faktiskt. Ska försöka göra någon slags pedagogisk beskrivning och försöka förmedla den här på bloggen åt er.
.
Inte nu dock. Måste vara lite klar i knoppen för det. Gör ett försök imorgon.
.
Till dess....
.
Kram

4 kommentarer:

Karlsebakken 37 sa...

Mmmm, så mycket smarrig mat! Nu blev jag hungrig...

Stor kram på dig!

Viveka på Humlebacken sa...

Så gott!! Jag älskar Carpaccio!!! När Micke och jag var i Italien för ett par år sedan, åt vi det varje dag.. gärna både till lunch och middag:)
Jo du, Annettes öde skojar man inte bort. Det är en kompis till mig som känner henne, själv har jag aldrig träffat henne, men berörs ändå. Hon var med i Rapport i går, såg du det?
kram

Erika sa...

Måste nog stänga ner datorn nu för jag blir ju hungrig....natt natt

Charlotta sa...

Vilket kul jobb! Att laga mat med en massa killar, äta upp den tillsammans och sedan spöa dem i poker. Detta är ungefär så långt man kan komma från mitt nio-till-fem på kontoret.....

Yes box. Åker till GranCan på höstlovet. Tänk om du oxå kunde följa med... Va roligt vi skulle ha! Nåja. Får packa ner mina garnnystan istället och tänka på dig. Skall sitta vid poolen och virka min Maria-sjal.

Tjingeling

//Charlotta.