onsdag 22 april 2009

Min galna grej!

Minns ni att jag berättade i fredags lite kort om att jag precis gjort en helt galet galen grej? Jag skrev det i det här inlägget. Nu tänkte jag avslöja vad det var för galet......

Jo jag hade precis lämnat av Ludde och Alexandra i Globen inför den stora drabbningen. Jag hade haft en minst sagt rörig fredag och så var det mycket funderingar som yrde runt bland mina stackars hjärnceller.

Mina funderingar i fredags var en mix av den kommande finalen och det påbörjade arbetet med altanen. Kvar i bilen då jag lämnat av dem hade jag Luddes coachtröja fint vikt i en liten plastpåse. Förra året hände något med den tröja han coachat i under hela slutspelet på finaldagen och han fick byta till en annan vilket resulterade i ett silver. Iår skulle jag vårda/vakta tröjan fram till matchstart med mitt liv.... och ja det blev ju ett guld;)

Jag och Ludde hade varit inne i Folkpools butik i Kungenskurva veckan innan och börjat kika på den bubbelkopp vi skulle ha. Vi hade fastnat för en och inlett en offertdisskusion med en säljare. Vi bad att få återkomma nästkommande vecka. (denna vecka)

När jag satt i bilen på väg hem tänkte jag..... innebandy, altan, pool. sm guld?, staket, sm silver?, pris pool.... osv, osv, osv. Plötsligt ser jag mig själv stå i Folkpools butik med plastpåsen innehållande Luddes matchtröja i handen. Hur jag hade hamnat där och varför jag svängt av från motorvägen hade jag ingen aning om. Jag bara stod där plötsligt.

Säljaren vi talat med en vecka tidigare kände igen mig och hälsade glatt, jag svarade "Hej har du butikschefen här?"

Chefen kom ut. Jag presenterade mig och drog en osammanhängande och stirrig story om att min gubbe skulle coacha ett innebandylag i en Sm final kommande dag och att den skulle sändas direkt i tv. Vidare berättade jag om vårt husbygge och att vi nu höll på med altanen där vi tänkt bygga in ett utespa. Jag visade Luddes caochtröja och frågade fräckt. "vad kan du göra mer på priset mot att du får ha din logga på den här?"

Nu vaknade jag till ur mitt dilerium och undrade för mig själv... "vad fasen håller jag på med?"

Butikschefen kliade sig i huvudet och sa att vi redan fått en riktigt bra pris. Dessutom var det kampanjpris på den pool vi tänkt ha. "Vad tycker du själv?" ... frågade han mig plötsligt. Jag drog till rejält med något och han började skruva på sig och räkna på sin miniräknare.

Efter en stunds räknande kom vi till en överenskommelse där vi bägge var mycket nöjda;) Vi skakade tass och han tryckte sin logga snabbt och smidigt på Luddes tröja direkt på plats.
.

.
I måndags var vi förbi på eftermiddagen för att göra klart affären och alla i butiken gratulerade glatt. De berättade att jag hade varit mycket stirrig när jag kom in i butiken i fredags men att de tyckt att jag varit väldigt charmig och spontan. De kunde helt enkelt inte motstå mig och min spontana galna ide;-)
.

Det skadar inte att fråga, man kan inte få mer än ett nej;-)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte ett dugg förvånad! Varken av ditt "galna" tilltag (känns som en Maria-grej..) eller att du lyckades med det! Vem skulle kunna motstå din charm och kvicktänkthet?

Det blir till att bada guldbubbel i poolen i sommar då!

Ha det gott!
Kram Malin

mie sa...

Haha....säljare!!!
Vilken tur att du inte sålde lamköttet av bara farten :-) Skulle se ut om vi fick se reklam för folkpool med Luddegubben i ;-) Men visst han skulle helt klart göra poolen ännu snyggare.
Ja, Majsan nu vet du varför han kallar dig Majsan :-)
Ha en tokbra dag, i helgen ska det bli altanbyggarväder.

Erika sa...

Du är för go!!

Karlsebakken 37 sa...

Hahaha, du är så grym! Som Malin skriver så är inte jag heller ett dugg förvånad - inte minst med att du fick till det! Låter som en typisk Maria-grej! Grattis iaf - man får inte vara dum ju...!

Inga hängslebrallor på plats ännu men ska ta mig en sväng på stan på lördag och se vad jag kan hitta. Fick också ett grymt tips av Charlotta om att tillskansa sig några av mannens stora skjortor så det är ett annat klädmission när jag kommer hem på torsdag! Med leggings och ett fint skärp till så blir det en perfekt softar-outfit.

Härligt med lugnt fölsis-mys, antar att ni fick så att det räckte och blev över med galet firande i helgen...

Ha en skön onsdag nu, stor kram!

Liw sa...

haha varför inte, det hade jag också gjort, lätt! :) Du jobbar väl dessutom som säljare va? Santa maria? Vi har ju en santa maria "fabrik" eller vad det kallas jätte nära oss =) känner flera som jobbar där... ska bli kul att se när ert altanbygge blir färdigt!

ha en bra onsdag, själv är jag hemma och sjuk...men då hinner jag kommentera och blogga =) hihi

kram

Malin sa...

Haha Way to go!
Tycker nästan att de skulle skänt poolen som ett grattis till SM guldet ;-).

Inspirera Mera sa...

Vad skickligt gjort! Nu blev jag imponerad :) Kram Sandra

Helena sa...

Hej Maria!
Du är för härlig du.
Bra gjort.Ibland måste man göra lite galna grejer:)Det är ju som du säger ,man kan inte få mer än ett nej.

Ha det!
Kramisar Helena

Helena sa...

Haha, jag hade himla svårt att veta vart jag skulle stoppa in din blogg över huvud taget från början, velade fram och tillbaka, till slut bestämde jag mig för inredning eftersom den hette Lundins nya hus. Men egentligen känner jag nog att den mer är en blandad blogg med husbygge, inredning och din goa familj sådär så när jag började röja runt i min lista igen flyttade jag dig :)

Helena sa...

Glömde förresten säga att PRECIS sådana bokstäver är det jag tänkte köpa :)

Viveka på Humlebacken sa...

Hej lilla hjärtat
Jag tycker att du var smart och företagsam, det märks att du är säljare:)
Jag har väl inte fösvunnit, tycker du det? Det är bara du som har en anfall av bloggdiarré igen:). DU vet, jag är ute i trädgården...
kramar i massor, känns lite skönt att du saknar mig.
V
ps. Facebook är jättekul!!

Charlotta sa...

Jag har inga som helst svårigheter att se dig i denna situation!!! Imponerande! Själv är jag så kass på allt vad prutande och förhandlande heter. Skulle behöva ha med dig i sådana situationer! Ludde måste vara grymt stolt över dina affärstalanger!

Kramar //Charlotta.

Favoriterna sa...

Ha ha ha ha. Du är ju störtskön ju.
Så nice med ett utespa. Vi har oxå varit inne på det. Får väl se om pengarna räcker till. =)
Kram kram.

Tinnar och torn sa...

Bra jobbat. Mera prutingåt folket.

Jag förstod nästan att det var någon sådan förklaring bakom, men jag ville ändå fråga lite diskret så jag inte sett helt galet. Men det var så att tredje-femman(?) inte spelade på planen utan på sidan av alltså? Håller helt med om att guldet är lika mycket värt för hela laget oavsett vem som spelat när. Det är ju det som är lagsport.

Gonatti, hoppas du får lite ledigt snart h hemmafronten o inte behöver woka såmkt ;o) Kramis nvirtake

Viveka på Humlebacken sa...

Hej igen
Den bilden har jag fotat rakt av från en tidning, kommer inte ens ihåg vilken , kanske Drömhem och trädgård eller nåt. Man jag har också sparat bilden, den är så himla fin:). SÅ vill jag också ha det.
vi får helt enkelt hjälpas åt...