måndag 6 april 2009

Solig shopping

Vilken härlig helg vi haft!

Solen har lyst på oss med all sin kraft. Varenda kotte på vårt nya område kom ut och fixade med sina nya trädgårdar och vi har börjat bli "tjenis" med våra nya grannar.

Vi verkar ha en hel del gemensamt med grannarna vilket bådar gott för framtiden.

I fredags fick min man ett sådant ryck som bara han kan få. På väg hem från jobbet ringde han och ville mötas vid Kungens kurva området där det finns massvis med butiker som saluför utemöbler. Sagt och gjort. Vi finkammade igenom utbudet och hittade det vi ville ha. "Inget att tveka på" tyckte min käre make. "Det är bara att slå till" "Annars tar det slut när man väl bestämt sig" Det är hans filosofi. Jag själv vill gärna fundera ett tag, men tyvärr tar det jag vill ha slut när jag väl bestämt mig. Vi kompletterar varandra bra kan man konstatera:)

Det som är kvar att göra på altanen påbörjas veckan efter påsk. Dvs idag om en vecka. JIPPI! Sedan kan vi börja packa upp det nyinköpta.Lite tog vi dock fram nu. Vi har ju hunnit färdigt hela framsidan och vi har ett sådant läge på huset att vi har sol hela dagen på tre av husets sidor! Sedan kommer vi att ha en fantastisk kvällssol där vi sedan ska ha vårt utespa och matsittgrupp.

Här sitter lillgumman och väntar på att åka iväg till kompisar. Dessa stolar ska vi ha vid utespat senare.Fast de passar även bra här på framsidan att sitta och ljuga i med nya grannen och med varsin pilsner;) Som senare kom att bli fler....I den här böjen på framsidan passade det bra med ett runt bord. När häcken vi planterade i höstas längs med hela muren kommer upp kommer det att bli mysigt här.Ett parasoll blev det med. Inte för att man vill ha skugga nu.... men det kanske man vill längre fram. Bäst att vara förberedd.Vi bor på en höjd, så vi kommer att ha ett "gräddhylle" läge från våra uteplatser. Vi kommer att rama in oss så att de andra inte ser oss, men vi kan se dem:)Det här fotot är taget på Mio där vi även köpte denna fina soffgrupp. Den ska vi ha i något slags pergola vi ska skapa bredvid utespat.

I helgen har vi även hunnit med en innebandymatch. Den första i en semifinalserie som spelas i bäst av tre. Det var en svettig och nervig historia som vi tillslut vann med blygsamma 2-0. På självaste långfredagen spelas match två. Vinner vi den är vi klara för final. Vid torsk spelas den tredje och avgörande matchen på annandag påsk.

Hoppas nu att vi vinner så vi får lite påskledigt.

9 kommentarer:

Helena sa...

Hej Maria!
Vad härligt att ni har hittat så fina möbler.
Har också kikat lite på den soffgruppen som ni har köpt som kommer från Mio.Tror att det får bli en sådan på vår uteplats på baksidan av vårt hus.Vad kul att ni lärt känna lite av era grannar.
Må så gott.
Kram Helena

Linda sa...

Åh, vad härligt med nya utemöbler. Så långt har inte vi kommit än. Vi flyttade in i vårt hus i somras men då fick vi lägga all vår tid på att måla. Längtar nu efter vårt trädäck som snart ska börja byggas. Man vill ju inte ha sandstrand för evigt.
Snyggt blir det hos er. Hoppas ni får en mysig påsk med mycket sol så ni kan njuta av era fina möbler.
Ha det så bra!
Många kramar Linda

Charlotta sa...

Tjena Maria!

Kul att se att även ni är på G att planera för utomhuslivet. Din Ludde och min Magnus verkar vara av samma skrot och korn. Magnus tar extremt snabba beslut och vill köpa direkt. Jag, däremot, vill skanna marknaden och tänka efter lite innan jag klipper till. Så man får väl tro att vi kompletterar varandra.....

Snygga stolar. Vi har något liknande på vår framsida. Precis som ni tänkte är detta "våra ljugarstolar". I helgen har vi suttit där med var sitt glas vin och småsnackat med grannar som passerat. Perfekt span med andra ord!

Utespa låter spännande! Skall ni ha en sådan där ute-jacuzzi? Min svärmor har en och hon ligger ute och bubblar året runt i sitt 30-gradiga vatten. Det enda negativa är väl elräkningen....

Idag påbörjas arbetet med vår stensättning. Spännnade!!!!

Betr. Månadens husblogg så blev jag tydligen utnämnd genom "tips från läsarna". Jag trodde inte att man brydde sig ett dugg om förslag från läsarna så jag blev helt förvånad ... Så nu du!!! Nu skall jag köra en kampanj för att Lundins Nya Hus skall bli månadens husblogg i april. Jag fattar bara inte varför det inte hänt ännu. Du är den som absolut ger mig mest inspiration och dessutom skriver du väldigt bra och är rolig.

Ha det nu så bra i solen!

Kram //Charlotta.

Anna sa...

Hej!
Åh så mysigt att äntligen få plocka fram utemöblerna!!
Hoppas det kommer bli en härlig sommar med lååånga kvällar ute!
Ni verkar bo i ett mkt. fint område! Älskar att se bilderna på din blogg!
Ha en bra dag i solen!
Kram A

Lilla Huset sa...

Snygga däckstolar, sådana har jag också tänkt mig att köpa. Känner igen mig, vilket jag tror, litet kvinnligt och manligt tänk när det gäller att köpa saker. Vi kvinnor vi vill nog tänka efter litet och männen de agerar direkt. Med oftast det resultatet att jag blir utan./Merja

annica sa...

Åh, berätta mer om ert kommande utespa! Vad spännande!

Ika sa...

Snygga möbler, ni har fått det riktigt snyggt på framsidan och med en pergola på gång så bådar det väldigt gott för baksidan tycekr jag.
Har du funderat på vad du vill ha klängandes på pergolan? Rosor, klematis, hortenisa, kaprifol.......?

Maria sa...

Hej Helena,

tack gumman! Du är för söt:) Jag berättar om din fina gärning i ett eget inlägg imorgon bitti. Ikväll ska ja göra Vivekas vårgrej och jag har ju redan lagt in ett inlägg idag.

Kram på dig.

Hej Annica,

vad roligt att du tycker det är spännande med vårt utespa. Du må tro att även jag tycker det:) Det ska bli så spännande och se om det blir så bra i verkligheten som det ser ut i mitt huvud. Du får hålla dig till tåls lite, men snart...snart sätter vi igång och skapar och jag lovar att dokumentera hela processen. Vem är du förresten Annica? Du brukar skriva lite söta kommentarer då och då hos mig. Jag blir ju nyfiken på vem du är ju:)

Kram på dig med!

// Maria

Viveka på Humlebacken sa...

Jättefint. Framför allt gillar jag det där med att sitta och ljuga med en pilsner.:)
Vi har nästan en likadan utegrupp som ska hamna i vår pergola som Micke just håller på att bygga. Och däckstolarna har vi också nästan likadana. Däremot har vi inget utespa..
kram
V