onsdag 29 april 2009

Manligt? Eller är jag bara kär...

Igår var jag i Västerås och jobbade. Har fått lite nya områden att lägga till på mitt distrikt. Det är inte så väldans långt att åka dit faktiskt. Jag tycker om att köra bil och en och en halv timme svischar lätt förbi om man lyssnar på något kul radioprogram eller skön musik.
.
Under min hemfärd från Västerås lyssnade jag på ett program där man pratade om vad som är kvinnligt respektive manligt. Folk ringde in till studion och berättade vad de tyckte.
.
En del tyckte det var fjolligt med män som är måna om sitt yttre. Andra tyckte det var okvinnligt att fisa och rapa. Någon annan tyckte precis tvärtom. Det fanns de som ansåg att män som är politiskt korrekta var oerhört omanliga. Sedan fanns det de som tyckte att det var väldigt manligt med män som var "kvinnliga".
.
När min man kom hem igår pirrade det till alldeles extra i mig. Vet inte om det berodde på radioprogrammet eller om det berodde på mina hormoner.
.
Han var skitig och dammig efter dagens arbete på något bygge. Han hade på sig sitt blåställ. Han var orakad och rufsig i håret. Han luktade en blandning av byggdamm och sin egen kroppsdoft.
.

.
Han stod vid sin bil och plockade med sina verktyg.... pirr.
.
.
Hans händer var lite kantstötta efter sitt hårda dagsverke. Snusbullen på läppen var större än någonsin.... mera pirr!
.
.
Snygga rumpan välpaketerad i blåtöjet.... PIIIIRRRRRRRRRR!!!!
.
Jag vet inte om det är på det sättet att jag tycker att det är manligt med en klassisk hantverkare.
.
Det jag i alla fall vet med säkerhet är att jag efter att ha varit tillsammans med denne elektiker i nitton år nu fortfarande får pirr i magen då jag ser honom.
.
Manligt eller kvinnligt?
.
So what! I´m still in löööv i denne man !

10 kommentarer:

Harry sa...

ååhh vad mysig att du kan känna så efter 19 år...ni verkar ha det väldigt bra tillsammans.

Många kramar
Harry

Erika sa...

Va säger L om han blir gestalt som ett sexobjekt?! ;-) Härligt att du blir så lycklig när din man kommer hem skitig eller ren.

Helena sa...

Hej Maria!
Hihi vad härligt.Tror att du har fått lite vår känslor:)
Kan säga att jag och Christer har varit tillsmammans i 25 år nu i maj ,och är precis som du och Ludde .Visst är det en mysig känsla.
Ha nu en härlig dag.
Kramisar Helena

Charlotta sa...

Du e inte klok du, Maria Pia... Fast du e väldans rolig måste jag säga. Först lammkött och ryggbiff och sedan det här...Har Ludde läst detta pirriga inlägg? Vet han om att du exponerar hans rumpa så där rätt ut i cyberspace???? Din favoritkrydda är definitivt kanelen (en kille som KAN EL alltså, ha, ha, ha!!)

Tack för dagens härligaste inlägg! Underbart att höra att det fortfarande pirrar efter alla dessa år!

Kram //Potta Lotta.

Vad som får det att pirra för mig? Svar: Att komma hem till ett skinande rent hem städat på eget initiativ av den jag älskar. Fast ett par välsittande jeans är väl aldrig helt fel heller... ;-)

Erika sa...

Har aldrig odlat tomater själv från "scratch" Vad jag vet trivs de bra i varma soliga lite torrare lägen + att man måste vattna o ge rätt näring. Köp du dig en planta o ställ i en stor kruka vid eran uteplats så skall de nog gå bra.

Karlsebakken 37 sa...

Åhh, vad underbart!!! Jag blir nästan lite tårögd...! (Gravidhormoner någon!?) Så där vill jag också känna om en sisådär 17 år, det ska bli mitt mål. På samma sät som att jag ska komma i min dotters byxor om 17 år som du kan med Alexandras!

Själv måste jag erkänna att jag också går igång på en glad man i arbetskläder och en snusprilla. Och när han klär upp sig med ett par välsittande jeans, snygg skjorta och hans nya fina röda fölsis-vårjacka. Mm. Mm. Mmmmm. Är väl kort och gott fortfarande nykär efter två år, antar att det bådar gott inför framtiden...! :)

Åhh, gravidrapport var det också ja! Mår ju fortfarande oförskämt bra, nästan så att man skäms över att berätta det när man hör andra stackare som ligger och spyr månad efter månad. Är nog lite hormonell, även om det mest går i små tårar när det föds barn i Sjukhuset på TV3 och ett och annat irritationsutbrott över dålig service i butiker etc. Då är jag varken nådig eller diskret i min kritik, hahaha! Njuter av min växande mage och alla sparkar och rullningar där inne. Kan liksom bara stanna upp i arbetet och sitta och känna och le lite fånigt, tills jag kommer på mig själv och raskt riktar uppmärksamheten till dataskärmen igen och håller fingrarna för att ingen såg... :) Njuter kort och gott av att vara gravid, tycker att det är helt fantastiskt! Och planerar barnrum lite i smyg då...

Efter första ultraljudet trodde vi att det skulle bli en pojke, läkaren (för övrigt mycket trevlig svensk) var "80-85%" säker på det. Så på nästa ultraljud så var det svårt att få bra bilder men barnmorskan menade relativt bestämt att det var en liten tjej. Så då blev vi ju bara lagom förvirrade. Var tillbaka på sjukhuset i förra veckan för att ta nya bilder eftersom de inte fick tillräckligt bra bilder för att sätta beräknad födsel på den förra men då låg lilla bebben med benen i kors ju. Även den här gången lutade barnmorskan mot tjej, av det lilla hon kunde se, men ingen vill alltså ge oss något säkert besked. Så därmed är förvirringen total här - och jag får nog bara kapitulera inför könsneutrala färger helt enkelt. Och kanske bara köpa EN liten klänning eller rosa sak ifall-om-att...!

Men tillbaka till dig - hur mår du? Går det bra på jobbet nu när du har fått fler distrikt? Du får vara försiktig där ute på vägarna så att det inte händer min favvis-spanjack något...! Så himla kul att följa med på altanbyggningen, det är inget litet projekt ni har där alltså...! Kommer att bli så himla grymt när det blir klart, längtar massor till att se bilder!

Nope, nu ska jag sluta innan det här blir en mindre roman. Och slänga ihop lite havregrynsgröt med äpplemos till kvällsmat... Ha en härlig Valbort och en skööön långhelg (utan för många oväntade överraskningar i trädgården förhoppningsvis...) så hörs vi snart igen!

Massor av kramar från tjockisen!

Karlsebakken 37 sa...

Ehh, det här håller inte - det är ju nästan pinsamt att sidan blev typ tre gånger så lång efter mitt inlägg. Nu får vi ta tag i våra mastodontkommentarer och hitta ett annat smart sätt att göra det här på...! :)

Cattis sa...

UUnderbart blogginlägg:-)

Det är väl så där man vill ha det, undrar hur många som känner så efter 19 år. Kanske fler än man tror, förhoppningsvis ;-)

Kul att du tittade tillbaka och att du gillade bloggen. Du är så välkommen på besök. Blidde det någon omelett?

Ser att du har fler bloggar, så nu ska jag titta på de övriga två.

/Cattis

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej!
Tvättmedelsburkarna du har i tvättstugan, har du handlat dom på Bolagret? Jag hittar dom inte när jag är inne på deras sida och letar.
/Gabriella

Harry sa...

Opps hittade precis en ogranskad kommentar från dig som jag helt missat. Ang hur många rum vi har på övervåningen så är det tre sovrum, en hall, ett förråd och ett badrum. Det är inte mycket kvar mesta dels i förrådet men så länge det är fint vädret blir det inget inomhus arbete. Ska bli så skönt att kunna säga att det är helt färdigt om det nu blir det någon gång.

Hoppas altan bygget får framåt för er och att ni har sluppit fler sten bumlingar.

Kram
Harry