onsdag 26 november 2008

Bröllopsform

Bröllopsdag firar vi inte idag. Det gör vi den 26 Juli. Vår sjunde bröllopsdag kom lite i skymundan med tanke på att den inföll mitt under pågående bygge. Dessutom låg jag magsjuk hela den dagen. Jag minns att det var en riktigt varm sommardag och det var inte behagligt att ligga inne och svettas med kräkintervaller. Ludde han fick svettas på bygget i vanlig ordning.




Vi gifte oss sommaren 2001 i den vackra staden Palma Mallorca. Det var en underbar dag på en underbar ö. Barnen var så pass stora att även de kunde njuta av bröllopet. Rebecca var min brudtärna och höll koll på mina blommor och klänning. Alexandra ville vara ”bestman”. Hon hade sytt en fin liten påse i syslöjden som hon bar ringarna i och hon sjöng även ”Det vackraste” av Cecilia Vennergren i kyrkan. Det var så otroligt vackert. Trots att vi valde ett ”utomsocknes” bröllop hade vi många gäster, och en sedvanlig bröllopsmiddag med efterföljande fest. Självaste borgmästaren gratulerade oss på festen med att sjunga Elvis gamla slagdänga ”Love me tender”

Det enda som inte var sedvanligt med vårt bröllop var att Ludde aldrig bar mig över någon tröskel. Det gjorde han istället den dagen vi flyttade in i vårt nya hus. Sju år och trettiotvå dagar senare. Bättre sent än aldrig;)

Varför skriver jag om bröllop och bröllopsdag idag helt plötsligt då? Jag såg ett tv program häromdagen som heter bröllopsform. Det går ut på att par som varit gifta ett tag och gått upp i vikt ska fläkas ut till det Svenska folket och även förnedras en aning. Paren berättar att de inte tänder på varandra längre och att de tar förhållandet för givet. Sedan får de springa fläsket av sig och i slutet av programmet kommer de återigen i sina bröllopskläder och alla är återigen lyckliga, kära och kåta. Fnys och blä!

Så enkelt kan det väl ändå inte vara?

Det här programmet fick mig att fundera på om vi ändrat oss mycket de åren vi varit tillsammans. Vi har varit gifta i endast sju år men vi har varit tillsammans i snart nitton år jag och Ludde.

Det tycker jag förtjänar en applåd! Klapp. Klapp, klapp. Tack, tack, tack;-)




Det har inte alltid varit en dans på rosor att leva tillsammans. Ändå står vi här idag fortfarande tillsammans, i ur och skur, i vått och torrt till döden skiljer oss åt.

Tillsammans har vi åstadkommit en himlans massa. Vi har skapat oss en familj, vi har kämpat och slitit för det vi har, vi har byggt oss ett drömhus. OCH vi är lyckliga. Inte varje dag, inte alltid, men för det mesta. Kärleken dock, den finns där ALLTID!

På frågan om vi har behållit vår vikt som förvisso egentligen inte känns direkt relevant i sammanhanget, kan jag ändå svara att jag kommer fortfarande i min brudklänning, fast den sitter väldigt tajt på vissa ställen;) Ludde kommer nog även han i sin kostym om han får ”deffa” lite i en vecka. Värre än så är det inte för oss. Ändå ser vi inte alls likadana ut nu som vi gjorde förr. Det känns skönt, naturligt, precis som det skall vara liksom. Fasen, man är ju liksom inte tjugo längre!

Det finns inget härligare än att hitta ett grått litet strå där i tinningen på Ludde och samtidigt fyllas av en enorm värme och ömhet över det faktum att just jag får vara med om min mans förändring och utveckling i livet. Från pojke, kille, man, karl, gubbe. (Lammkött, oxfile, ryggbiff, mörbit) He he, jag har liksom första parkett;-) Jag sitter inte och tänker att ååå vad fin du var förr tänk om du kunde banta eller botoxa dig tillbaka till det. Nej, jag tänker verkligen inte så. Jag tänker nog inte alls, jag bara flyter vidare framåt i livet vid min älskades sida och med den kärleken jag ger och även får tillbaka.

Jag ser fram emot alla faser i livet och tar dem som de kommer. Inte med skräck utan snarare med ett lugn och med enorm förtjusning.

”Får man sin bekräftelse hemmavid behöver man inte söka den utevid”

Vi har alltså snart varit tillsammans i nitton år jag och Ludde. NITTON år! Herre jösse det är mer än halva livet det för Ludde som är fem år yngre än mig!

Grattis till oss,



Det måste vi fira ikväll med ett nyp.......typ i fläsket hihi.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar kärleksförklaring!
Puss på er båda!

Anonym sa...

Klapp, klapp, klapp! (Ja, jag applåderar, alltså...) Så himla fint du skriver och så RÄTT! Det är kärleken som är det viktiga, inte ett extra kilo, ett grått hår eller en liten rynka i ögonvrån. Sedan måste jag ju bara säga att ni ser fantastiska ut på bröllopskortet, superfina! Och det är ni ju fortfarande!

Tack för din omtanke, det värmer! Jag är lite sur på mig själv att jag har kommit in i en sådan här sömnlös period igen... men inatt fick jag Williams sänggavel målade ännu en strykning;) Fast jag måste erkänna att jag NU känner mig jätte trött och har ont i huvudet och ska snart dra iväg till jobbet... fast jag blev på ett väldigt glatt humör när jag läste ditt kärleksinlägg!

Ha en fantastisk dag och du, det finns bara en av DIG me´!
Kramar i mängder

Vitudden sa...

Hej Maria!

Vilket fint inlägg man blir alldeles glad av att läsa det :-) Hoppas ni har många underbara år framför er! Vi har bara varit tillsammans i åtta år men klarar vi av den här prövningen att bygga hus och ha småbarn så har vi stora chanser att klara åtta år till ;-)

Kram Ulrika

Anonym sa...

Hej Maria!
Vilket härligt inlägg.Grattis grattis till er båda.Visst är det härligt att ha den känslan efter så lång tid.
Min man och jag har varit tillsammans i snart 25 år och gifta i 16 år.Jag känner så igen mig i det du skriver.Kärleken är det som är det viktiga.Jag önskar dig och Ludde många härliga år tillsammmans i ert underbara hus .
Kram till er båda.
Helena

Vimsingen sa...

Man blir ju aldeles tårögd....
/Vimsingen gift i 1,5 år så vi har en bit kvar..

ColonialEast sa...

Hej Maria! Vad härligt ni verkar ha det. Fantastiskt att hålla ihop så länge. Vi har en bit kvar men det börjar i alla fall närma sig tio så jag är ganska så nöjd med det också. Kram!!!!!

Anonym sa...

Snyft,nu känner jag att jag min mascara börjar rinna.(Tur att jag har en låda Kleenex på jobbet) Det är sådana här inlägg som går direkt in i hjärtat. Så fint skrivet! Hoppas verkligen att Ludde läser detta.

Själv gjorde jag allting i fel ordning. Först skaffade vi barn, sedan köpte vi hus och därefter gifte vi oss. Så jag var en gammal brud på 34 år. Det är nog mest därför jag kommer in i min bröllopsklänning än idag! ;-)

Grattis till era nitton år och hoppas att de kommande nitton blir lika fantastiska!

Kram //Charlotta.

Anonym sa...

så fint :)

ja det är en fördel med tak på huset när det snöar =) det ska bli spännade att se den färdiga hallen sen :)

vårt takfönster är dubbelt kan man säga, man kan bara öppna det översta, vi visste inte de när vi köpte huset utan såg de först när det va på plats, har nog inte ett sånt tidigare men det släpper ina massa ljus =)


kram Liw

En mammas drömmar sa...

Å vad fint du har skrivit! Håller så mycket med dig!
Vad gäller hallbestyr så har jag en annan favorit som inte riktigt stämmer in i min inredning just nu, men har du inte sett den här hallbänken....sååå fin. kanske något för dig?

Från Olby "ladan" http://www.olbydesign.se/listproducts.php?cat=7&prod=30. Säkert svindyr men såå snygg o praktisk!

Kram till en varm människa!!!
Kia

Favoriterna sa...

Åh, gud så fint. Vad härligt ni verkar ha det. Vi har varit tillsammans i snart 10 år och är ännu inte gifta. Men vi är lyckliga för det. Som du skrev, inte alltid men för det mesta. Och jag måste erkänna att det varit tufft under dessa år med små barn. Men ju äldre o självständigare dom blir ju mer tid får vi för varann. För det är det som är det stora dilemmat nu.
Lycka till i livet och hoppas ni får 19 lika fantastiska år till.
Kram Jessica

sandyekman sa...

Maria, du är en förebild!
Jättekul att du delar med dig och jag blir alldeles varm inuti av att läsa det du skriver.

Svar på det du skrev hos mig:
Vi bor vid en liten sjö som heter Talluddasjön.
Det är en stuga till salu nästgårds där man ser lite av utsikten..
http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3HKCLNMI1U56BFM1

Vi bor precis mittför den lilla badplatsen man ser.
Bilden jag har som banner på min sida är från badplatsen.
KRAM

Tinnar och torn sa...

Hola sis! Du har så rätt. Har sett det där programmet en gång och man mår ju nästan illa. Kommersiellt och solkigt. Visst är det härligt att åren går. Har aldrig förstått den där med åldersnoja. Visst är det lite läskigt att inte veta vad som händer sen men annars är det ju fantastiskt att få (förhoppningsvis) uppleva så många olika aspekter av livet som en och samma person. Sen att få göra det med den man älskar vid sin sida är ju en bonus :o) Ha ett grejt avslut på veckan och basta järnet nu på fredag, Vi åker till Orsa och umgås med släkten, kanske har de bastu där! Ska bli skönt att komma iväg från bygget nu ett tag. Adventsfika måste det bli snart tycker jag ska. Har semester hela v.51 för att packa och flytta in men en fika lär jag hinna med tror jag ;o) Kraaaam på dej syster och umgås riktigt ordentligt med ditt sidfläsk, hehehe.... alltså kött som finns vid din sida At all times! Rapuntzelina

Anonym sa...

Vilket underbart skrivet inlägg! Jag blev till och med lite tårögd om jag ska vara ärlig.

Svar: Tack så mycket! Vad roligt att du är med och tävlar, lycka till! Kram Sandra

Anonym sa...

Tja Pinglan;) Vad imponerad jag blir att du pysslat med alla dessa 48 paket varje år! Och visst, jag älskar ocskå att köpa paket och göra slå in dem i fina papper och så... men 48 stycken... känns liiite många, måste jag säga! Så för mig är det toppen med endast paket på adventsdagarna!

Ha det gott typ
- ta ett schysst nyp;)
Kram

En mammas drömmar sa...

Hmm, jag vet bänken är svindyr. Men så jäkla snygg. Varför skall det alltid vara så??
Ha det gott vännen!
Kram
Kia

Anonym sa...

Hi hi, måste bara säga GOD MORGON (God Natt för er sussande människor) Pingepinglan!
Kram

Karlsebakken 37 sa...

Åhh vilket fint inlägg - det där är verkligen sann kärlek! Hoppas att Lars och jag får säga samma sak om 17,5 år ungefär... :)

Du var såå vacker på bröllopsbilderna (ja, du är ju alltid snygg på alla bilder - men en brudklänning gör ju alltid något speciellt med en kvinna...!).

Tack för tipset om skolådorna, har allt spanat in dem i ditt tidigare inlägg. Blir nog några sådana - kanske samtidigt som garderobinköpet inträffar...?

Ha en härlig torsdag nu, själv njuter jag av att det är TGIT (Thank God It's Thursday) och dags att åka hem i eftermiddag. Längtar hem till min man och mitt hus!! I helgen ska vi bara slappa och vara hemma ensamma - för första gången på 5 veckor! Vad ska ni göra??

Stor kram C

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Åh, vad fint! Tror minsann att jag och Charlotta är lika lättrörda *snörvel*.
Grattis, grattis! *snörvel*
Du är klok som en uggla, din lilla spanack.

Jag och Jonne har bara varit tillsamman i åtta år och gifta i sju..nä...sex....eller....jo, SEX är det. Bråk och en del kärleksgnabb de första två åren (alltid jag som bråkar) men nu flyter det på, men växer ju ihop. Dessutom anser vi båda två att bara tanken på att lära känna en ny människa och kanske gå igenom hela det (till stora delar) jobbiga nyförälskelsestadiet en gång till är TRÖTTSAM:-)
Precis som du gillar jag att titta på min mans förvandling, se de första grå stråna komma och tänka att "Jisses, min man blir bara snyggare för vart år som går!" För så är det. Tycker jag.

Hoppas att vi också får MINST 19 härliga år tillsammans:-)

Kram igen

Anonym sa...

Ja du - 19 år är bra jobbat! :-D

Känner igen altaret - där har även min man och jag gift oss! Fast det var lite senare, 2006.