måndag 10 november 2008

Leena har tydligen abstinens;)

Om Leena verkligen har "Maria-abstinens" som hon skriver i en kommentar till mitt senaste inlägg, måste ju Maria försöka sig på ett inlägg trots bristande inspiration och ork för tillfället.

Jag har inget som har med bygge-hus-inredning-tomt-buskar-gummistövlar att rapportera. Detta är ju en byggblogg........hm, rättare sagt VAR en byggblogg för länge sedan. Nu vet jag faktiskt inte längre vad fanken min blogg handlar om.???

Det verkar som att jag spretar lite hit och dit. Fast å andra sidan skriver ju jag vad JAG vill. HA! Pilutta....men å andra sidan äh jag vet inte. Det är i alla fall skönt att skriva av sig en del ibland. När man är på det humöret vill säga;)

Kan ju berätta att jag är j-vligt irriterad på livet just nu som straffar mig trots att jag varit sååå snäll på sistone.

I fredags hoppade jag över det goda vinet till den goda maten som jag inmundigade på tu man hand med min käre make till förmån för vår dotter. Hon skulle på fest och eftersom jag är en hönsmamma med stort H ville jag INTE (som alltid) veta av att hon visst kunde ta bussen hem i sena timman!

"Never in my hönsmamma life" att jag kan gå med på något sådant! Det händer ju så mycket skit ständigt och jämt och jag kan ändå inte koppla av när hon är ute och svänger sina lurviga. Jag satt snällt och nyktert och väntade på signalen som skulle innebära att åka iväg och hämta. Det är faktiskt ingen uppoffring, jag har alltid betett mig så. Även på Rebeccas tid då hon var tonåring och började röra sig ute på lite festligheter.

I lördags var vi på 40-års fest. Vår gode vän Ronny hade ställt till med kalas och bjudit in en massa gemensamma vänner. Kul med fest.....fast jag tog beslutet att KÖRA bil för att min käre make och vårt "lilla" kärleksbarn skulle upp i ottan på söndagen för resa till gurksaden för att spela..............javisst lite innebandymatch. Klart att jag erbjöd mig att köra så att Luddegubben skulle få ta ett par kalla till den goda Italienska buffen och en stänkare till kaffet. Vi åt vi minglade, hipp hipp hurraade och for hem i lagom tid.

På söndagen följde jag givetvis med mina nära och kära till Västerås och dess gurkor som den goda och supportande hustru/mor jag är! Att följa med på bortaresor innebär ofta bussresa med truppen från tidig timma till sen timma. Alltså hela söndagen puts väck! Fast jag fick ju vara tillsammans med de mina, och dessutom se tjejerna slå Västeråslaget med hela 9-1. Det kostade mig dock en väldig träsmak i häcken av all buss och läktarsittande;)

Visst har jag varit "snäll" denna helg! Ändå går jag och blir förkyld igen! Fasen jag var ju sjuk alldeles nyss! Hade inte min kropp redan haft ihjäl dessa baciller?

Jag vill bara ställa mig upp och skrika som Madickens lillasyrra Lisabeth gjorde när hon skrämde iväg alla kossorna där på ängen. Minns ni? Hela familjen klättrade upp i ett träd när kossorna invaderat den äng familjen tänkt ha en picknick på. Efter flera timmars sittande i trädet började det att regna och då fick Lisabeth nog!

"SCHAS dumma kossor" skrek ungen för full hals, och kossorna sprang hem till bonden;)

SCHAS dumma basiller! Stick från min kropp! lämna mig ifred! låt mej va! FÖRSVINN! Jag har ju redan låtit er härja fritt inne hos mig alldeles nyss ju! Ge fan i mig! .......host, host, host.

Nu tog jag i så aaaa....ATTJO! ....att jag blev matt.

Hoppas det lindrade din abstinens något Leena;o)

14 kommentarer:

Helena sa...

Stackars dig.Hoppas att du nu kryar på dig.Ta hand om dig och kurera dig nu.
Ha det.
Många varma kramar.
Helena

Charlottas Hemmaplaner sa...

Hej Maria!

Jag känner mig också helt slut och oinspirerad just nu. Jag skyller på mörker och stress.

Klart att du blev sjuk när du hoppade över vinet i helgen. Vin är ju så nyttigt! Du får nog ta dig något starkt så här på måndags-kvällen för att kompensera. I rent medicinskt syfte alltså...

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Krya på dig :-) Jag gillar att din blogg spretar åt alla möjliga håll, allt du skriver är underhållande. Sen så sk adu självklart skriva om vad du vill, det är ju din blogg. Jag skriver i alla fall det jag vill i min för att det är kul. Hoppas ork och lust kommer tillbaka snart.

Kram Ulrika

Karlsebakken 37 sa...

Hahaha, du är för rolig!! Du ska ju inte ha någon prestationsångest fattar du väl - din blogg är alldeles underbart rolig, inspirerande, spretig och fantastisk som den är. Håller med dig om att bloggen kanske går lite i stå ibland och att man får "dåligt samvete" för att man "inte gör tillräckligt hemma så att man har något att underhålla sina bloggläsare med". Även om jag inte skulle erkänna det för Lars över min döda kropp att jag känner så ibland... Men saken är den min härliga Maria att du behöver inte tänka på det! Jag älskar att du ena dagen fotar entrén, för att nästa dag ha ett underfundigt och tänkvärt inlägg om gummi...stövlar och sen skicka oss en urblåsning på att du är trött, sjuk, irriterad och frustrerad. Och lika glada är vi över det! Vi är inte så kräsna, bara vi får ett livstecken från dig så har du gjort vår dag. Eller tja - min iaf. Så det så. Sen är det klart att har man ingen lust så har man inte. Då är det bättre att ta en time out. Fôr det allra, allra värsta som skulle hända med den här bloggen är ju faktiskt att du tröttnar. Och det vill vi INTE. Basta. Så ta dig ett glas vin, en mojito eller en whiskey, se till att Ludde fattar sitt eget bästa och tar vara på sin fantastiska fru som ställer upp så på honom och offrar sig tillbaka med en välförtjänt massage till dig. Och kanske en bastuomgång för att basta bort de där fjantiga bacillerna...? Och kom tillbaka större och starkare! Massa kramar från mig till dig!

Familjen Eriksson sa...

Stackars du! Har du ingen busäcklig sprit stående som du kan använda till bacilljakt? Det är inte bra med för lite alkohol heller.

Jag vill förstås vara med i abstinensklubben Leena startat, du har ju varit "borta" massor på slutet.

Hoppas du slipper baciluskerna snarast.

Pössar o krämar

Karlsebakken 37 sa...

Oops, det blev visst en halv roman. Sorry... Vill ju bara att du ska veta att vi tycker om dig precis som du är! ;)

Viveka på Humlebacken sa...

Aha, sjukan måste bero på för lite vin! Det är ju en tydlig konsekvensförklaring.
kram

Anonym sa...

Hallå Maria!
Har hittat värsta bästa hälsomedicinen som heter Apis Belladonna fabrikör Wala eller Weleda....Toppenprodukt. Köp på hälsokost...Bli frisk så kan åtminstone vi snart dricka lite smarrigt vin// Michelle Stewart

Leena sa...

Först tänkte jag skriva ett långt inlägg om att du visst ska känna lite prestationsångest och bla bla bla, men sen ändrade jag mig när jag tänkte på att du är sjuk, din stackare. Det är aptradigt, som vi säger i Tosteberga, att vara sjuk!
Mmm, sen tänkte jag istället skriva något jättegulligt och klokt men när jag har läst igenom vad andra har plitat ner känner jag bara att, nä, jag har faktiskt inget mer att komma med. Jag håller med alla och jag kunde minsann inte sagt det bättre själv.
Ta en stor blänkare och krya på dig tjejen!
Kram

Anonym sa...

Dessa envetna förkylningar som aldrig ger sig.... men du, fortsätt att schasa bort dina baciller så gott du kan och på bästa vis och jag hoppas att du denna gång inte blir en idiot igen som är igång lika mycket på jobbet som vanligt utan att du faktiskt tar en sjukskrivning och kurerar dig. Man FÅR vara sjuk. Krya på dig nu!!
Bamsekramar

Tinnar och torn sa...

Instämmer med resten. Ta dej en rejäl bastu med lite starkt (men inte samtidigt kanske) så blir det så bra så! Och vila,vila,vila,vila.........Kräm egengjord på hallon o blåbär mumsfilibabba /Rapuntzelina

Ps Hade gärna fikat men det var inte riktigt läge. Det var schemalagd speedy-inhandling som gällde. Gick inte riktigt att klämma in kaffe med blatte där ;o)

Tinnar och torn sa...

Just det I löööv your blog!

Viveka på Humlebacken sa...

Jag gillar många olika saker, mycket modern design också! Men det är kanske inte det som överväger i vårt hus. Men Vippen designades faktiskt 39 eller nåt sånt, så ny är den ju inte..
Klart ni ska med till Kao Lak... Josefin och Alexandra är ju tom lika gamla... hade varit kul!...
drömma kan man ju..

Lösvirkesbyggarna sa...

Joakims råd hade varit att ta en whiskey, men den ska helst tas i förebyggande syfte... Nåja, enligt min käre sambo desinficerar den gyllene drycken alla baciller! :)
Krya på dig!
Anna