torsdag 6 november 2008

Julbord på Gotland

Ibland försvinner jag "bara" plötsligt från bloggen. Denna gång "försvann" jag ända bort till underbara Gotland och dess underbara befolkning med den underbara dialekten.

Gotland är sannerligen en plats på jorden där jag skulle kunna tänka mig att bo på. Vilka underbara människor de är Gutarna!

Syftet med resan denna gång var att testa alla nyheter som de kända matproducenterna har tänkt att vi konsumenter ska konsumera denna jul. Och givetvis att mingla runt med alla kunder på ön!


(Bakom flaskorna skymtar "Lille skutt" en riktigt go och glad Varbergare som bor och arbetar på Gotland)

Vi fick provsmaka årets julglögg som för övrigt släpptes till försäljning på bolaget tidigare i veckan.

Den var sådär god enligt mitt tycke. I alla fall till en början på kvällen. Av en märklig anledning blev den godare under småtimmarna när jag fick för mig att sippa vidare på denna brygd;)Goda ostar är ALDRIG fel! Gud vad jag älskar ost!
Det raddades upp med fyra olika julskinkor, en mängd olika korvar, laxar, röror, pateer och annat smaskens.Sillsorter fanns det gott om. Årets julsill från Abba var en ganska god och speciell sill med stjärnanis och mango.
Till maten serverades det 2008:as Gammelbrygd från Falcon. Och lite senare fick vi smaka på den nya Winter (alkoläsk) som hade glitter! i flaskan;)

Nu är jag duktigt trött på julmat och julbord efter denna månad då jag inte gjort annat än ätit julmat på alla mässor jag varit på.

Jag vill inte höra talas om mer jul nu på ett tag! Annars finns det risk att jag är trött på eländet till advent, och det vore ju synd.

Nä nu måsti jag jobbe lite till döu;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så det är på Gotland du har hållit hus! Jag undrade just var du hade tagit vägen... Och Gotland av alla ställen, mitt paradis, vad avis jag blir!
Ser ju himla gott ut allt det där, men jag kan nog hålla med dig om att man inte vill äta för många julbord så man är less innan julafton. Själv vill jag helst inte gå på ett enda julbord innan jul utan verkligen vänta och längta lite efter julmaten tills det är dags.

Kul att du är hemma igen!
Kram Malin

Viveka på Humlebacken sa...

Men hallååååå, så fulla är inga program, att du inte hinner hit en liiiiten sväng, snälla... det tar 20 minuter med bil från Malmö.. det hade varit så kul!
Jag kan bjuda på ost:)

Tinnar och torn sa...

Hello sis!

Har saknat dej. Nästa gång tror jag att jag följer med hörrödu...Jag gillar julmat :o)

Nu är det full fart på bygget och asmycket beslut att ta! Phu...

Nu blir det mat o jobba! Kram Systeryster

Ps Två burkar öppnade nu, kan inte hålla mej riktigt, hihi

Charlottas Hemmaplaner sa...

Hej Maria!

Undrade just om du försvunnit spårlöst. Kul att ha dig tillbaka!

Vilken smörigt jobb du verkar ha! Ena veckan Mexiko och andra provsmakning av god mat och drycker på Gotland. Låter helt underbart!

Kram //Charlotta.

Familjen Eriksson sa...

Välkommen hem till fastlandet igen!

Lite avis blir man ju på dig. Även om jag gärna väntar med julborden till efter Lucia.

Tack för att du tänkte på mig, puss.

Miss you too!