söndag 30 november 2008

Lite sovrum och hall

Jag hann även med att stajla om lite i sovrummet och i hallen igår då jag var ensam hela långa dagen och kvällen.

I sovrummet har jag "stjärnat" till det lite bland alla "hjärtesaker" Nya filtar och de grå kuddarna jag tidigare hade i hallen har fått flytta in till sovrummet.
Här sover vi gott ska ni veta....;-ODet här arrangemanget är inte alls jag egentligen. Detta är en produkt av all inspiration ni bloggisar ger mig:)

Tur att det är lätt att flytta om såna här saker om man vaknar en dag och undrar vart man är. Hehe...

Jag håller på och stajlar med min stora hall. Det tar sin lilla tid. Jag går verkligen sakta fram och känner mig för. Bilden om hur jag vill ha det börjar dock klarna...men Rom byggdes inte på en natt liksom vår hall som inte heller kommer att bli klar på ett huj;)Den här vasen fick i alla fall följa med hem då den var nedsatt till ett alldeles förträffligt pris.
Dessa tomtar passar in som en smäck på nya hyllan från IKEA.
Lite cult får givetvis även plats...
Eftersom de grå stjärnkuddarna fick flytta in till sovrummet har de istället ersatts med svarta kuddar i hallen. Lite juljus passade bra in där i hörnet. På vasen har jag satt en filttygsremsa med små vita stjärnor.

Om ni undrar vad det är för en märklig sak som står där vid vasen så kommer förklaringen här.....

Förra året tittade jag på dvd boxen Planet Earth. Det är en tio timmar lång dokumentärserie som handlar om natur och djur. Kan rekomendera den varmt. Mycket väl gjord och väldigt intressant, med häftig inblick i djurens värld. Jag tyckte det var häftigast med storyn om hur kungspingvinerna lever.

Det berättade jag tydligen med sådan inlevelse för barnen och Rebeccas pojkvän Kristian förra året att Kristian fått för sig att jag är en pingvinfrälst person!

Han har fått jobba stenhårt för svärmors gunst stackarn och han har därför gett mig lite spontanpresenter då och då. Ett par strumpor med kungspingviner på, en vinägerflaska i pingvinform, och nu fick jag i adventspresent denna pingvin som egentligen sta stå utomhus. Den väger ingenting och kommer därför flyga all världens väg till sydpolen om den får stå ute. Därför blev det på det viset att den får pryda min hall under vintern.

Kristian, om du läser detta....svärmor har accepterat dig och hon tycker att du är en hyvens kille. Dessutom är hon väldigt nöjd över att du tar hand om hennes Rebecca så bra. Du behöver INTE ge din svärmor fler pingvinprylar för hon samlar INTE på pingviner.

Vill du ändå förtsätta smöra för din svärmor får du gärna göra det fast då med blommor och choklad;-)

9 kommentarer:

liw sa...

hahaha du kan verkligen roa mig :) dina inlägg är alltid så roliga :) önskar jag var lika rolig hihi... din stghylla påminner ommi, just nu är det cult och en tomte på den... testar med att ha lite ved på också, ska se om det funkar... min man tyckte dte va fult hehe... =)


trevlig 1:a advent!!

Karlsebakken 37 sa...

Åh, söta Maria - tack för gullig hälsning. Vill ju bara krama dig!! Vi råkade visst hamna i Göteborg i helgen - superspontanbesök blev det, mest för att ta hand om mamma och pappa som är helt övergivna eftersom bägge mina systrar har åkt till Val d'Isère den här veckan och ska säsonga ända fram till maj. (Inte för att de behövde det egentligen, de skulle fira att de hade BF (=barnfritt) men mest för att L behövde lite luftombyte och "gôtebosska" sa han...) Har varit en väldigt lugn, skön, mysig och regning helg och vi har verkligen fått slappa och ta det lugnt, synnerligen välbehövligt...!

Du å andra sidan verkar ha pysslat (och bloggat) på i 100 km/h - har bara hunnit skumma igenom allt så ikväll blir det att krypa upp i soffan när vi kommer hem och ta en ordentlig koll på allt du har gjort. Vid en första anblick verkar du onekligen ha gjort en helomvändning och "julat" till det ordentligt! Längtar till mina julsaker åker fram nu, får väl se om vi hinner ikväll, annars så blir det väl i veckan. Ha en skön söndag med dina kära nu, hoppas att matchen gick bra, så hörs vi i veckan. Stoooooor 1:a-advents-kram på dig!

Anonym sa...

Vad fint du har fnulat till det! Jag gillar det lilla arrangemanget jätte mycket med fina små blomkrukor och hjärtan. Nice, very nice! Och vilken snygg hylla i hallen med superstöriga tomtar. Klockrent! Och den där pingvinen då... jag vet inte vad jag ska säga... hoppas att han läser inlägget och hör din bön... han verkar ju vara en himla mysig kille och det räcker ju gott så - utan pingvinfrossa;)

Ha det bäst!
Kram

Charlottas hemmaplaner sa...

Tjusigt Maria!

Jag ÄLSKAR den där lilla hyllan vid sänggaveln. Så snyggt med M:et och L:et och fotografierna där! Risken att jag kopierar dig är stor!!!

Du kan väl mejla mig din adress så skickar jag lite tapet. Min mejladress är: charlotta.larssonmoulier@telia.com

Kram

//Charlotta.

Helena sa...

Hej Maria!
Du har verkligen jobbat på.
Det ser så himla fint och mysigt ut.Klart man måste ha lite cult framme.Jag kan säga att cultsakerna hör till mina favoriter.Har en hel del här hemma.

Ha det!

Kram Kram Helena

Tinnar och torn sa...

Hej där vännen! Jösses vad du har bloggat och pysselipysslat medan jag varit borta några dagar. Fint det blivit. Jag har inte pysslat alls mycket, känns inte helt motiverat riktigt ;o) Men lite stjärnor och lussetåget och julträdet har ju kommit upp i allafall. Annars blir det ju ingen jul vet du, hihi....
Trappan kom aldrig förra veckan, för mycket snö. Den kommer nu på tisdag istället. Sen är den lite nybyggarblues här hemma just nu. Vi har stött på en del problem när det gäller vårt köksgolv men det löser sej säkert. Pusselipuss så länge/ Sis Tingeling ;o)

Ika sa...

Du måste har varit överallt och pyntat när du var ensam. Du verkar ha många mysig små hörn att pynta. Fint blev det!

Tinnar och torn sa...

Hm, varför har han fått jobba stenhårt då?? ;o)

Hehehe...coeback, är det någé slang för ko-rygg-biff kanske....

Maria sa...

Får man fråga vart du har köpt de vita korgarna du har i hallen? Ser ut som Bolagret?

//Maria