måndag 17 november 2008

Råttbo istället för katt.

Appropå "kissemisstemat"

Alldeles nyssens har de flesta visat upp sina lampor och nu i helgen har det tydligen varit ett litet kattema på bloggarna.

Vi har inga husdjur i vår familj, men vi har ett råttbo! Eller rättare sagt JAG har ett råttbo mitt huvud! Det får duga till detta kattema från mig denna gång;) Jag menar katter gillar väl råttor? eller möss? eller liknande.

När jag går och lägger mig med blött hår ser jag ut så här på morgonen....



..inte en vacker syn, jag vet. Till all tur drar Ludde för det mesta hemifrån innan jag går upp vilket betyder att stackarn slipper se sin fru med detta "råttbo" på skallen.



Mitt hår är galet självkrulligt. Diana Ross släng dig i väggen! Detta krull sitter på en Spagge i Sverige.

Mitt hår är väldigt mjukt och följsamt trots krulleländet vilket innebär att det ändå är väldigt lätt att "stryka" ut. Med lite tålamod, rätt hårprodukter och rätt redskap så kan råttboet kvick förvandlas till.....




...en hyfsat normal frisyr. Jag vet att de som har spikrakt hår tycker det är orättvist att inte de har lockar och brukar säga till mig att jag skall vara glad över att slippa permanenta. I min värld säger jag tvärtom, fan så orättvist att inte kunna gå ute utan huvudbonad i rädsla för att minsta fukt ska krulla upp mitt fina nyplattade hår igen.

Fattar ni hur jag ser ut när vi är utomlands i de fuktiga regionerna vid hav och bad??? Då är det bara att gilla läget.



Se vilken skillnad!



Det här verktyget utser jag härmed till världens bästa uppfinning alla KATTegorier och därmed fick vi med lite katt i temat oxå;-)

Mjau

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Roddan! Vill bara säga att jag läser din blogg och att du är grymt duktigt på att skriva. Vi har också byggt hus under en tid därför är det kul att se att Ni har gått igenom exakt samma sak som vi med allt väntande och beslut som ska tas. Som sagt underhållande blogg och roligt med alla kort. Det känns nästan som om jag faktiskt varit hemma hos Er. :-) Ha det bäst! //"Berka"

Annica sa...

WOW vilken skillnad en liten plattång kan göra. :D
Härlig färg du har på ditt hår!

Anonym sa...

Hej på dej Gotland Lover! Vad kul att du också ska få ett gutefår för visst är de fina!

Jaaaa, du.... vad ska jag säga om ditt lilla hårsvall... jag säger så här: Så himla bra att det finns plattång. Så himla bra att även hårmodet ändrar sig ibland. (Jag får för mig att du måste ha varit GRYMT HOT på 80-talet med ditt barr och säkert lite toktuperat och med någon snygg lugg rakt upp.... huvva hemska tanke - försvinn!) Äsch, jag är säker på att du skulle vara lika fin i lockigt hår som du är i ditt plattångade! Jag har faktiskt också LITE självlockigt hår, men mer lite större lockar och någon bångstyrig skruv så där som aldrig riktigt vill ligga som jag vill... Min plattång åker också fram i perioder, men oftast är jag lite lockig. (Med LITE lockig menar jag att mitt hår är lockig längst ut men inte uppe på huvudet - åh, herre gud så fult det låter, men det är faktiskt så det är...)

Ha en toppen vecka!
Kram

Elisabeth Strömqvist sa...

Hejsan och tackar! Ja Jessica är jätteduktig på det här med bloggdesign osv. Inget jag kan i alla fall ;-) Fint hus ny bygger!

Tinnar och torn sa...

Men hallåååå...vad är det för fel med lockar då ;o) Saknat dej i helgen, fastnade du i bastun??? Ska du med ha ett gutefår som Malva-Malin? De är så fina. Får önska mej ett av svärisarna tror jag...Nänu blir det Tacos o sen jobbet. Pst har öppnat tredje burken nu,hihihi....vaniljkräm på dej Krullis Tottis

Anonym sa...

Asså Maria. Jag är seriöst avundsjuk på ditt häftiga vilda fluff! Och tänk vad omväxlande Ludde har det. Han vaknar upp med Diana Ross och får somna med Penelope Cruz liksom...

Det vore jättekul att träffas över en fika!!!! Fast denna gången är jag är bara i Kungliga huvudstaden över dagen. Kommer upp vid elva, har ett möte kl. 14 - 16 och hem igen med 17.10-tåget.... Nästa gång kanske vi kan synka oss bättre? Du verkar ju resa en hel del - är du i Göteborg någon gång?

Kramar från
//Charlotta(spikrak & risig)

Vimsingen sa...

Haha
Dina bästa tips med plattången? Är själv lockig, men får aldrig till det.
/Vimsingen

Anonym sa...

Hallå Maria!
Förstår vad du menar med fuktig luft.Mitt hår blir underbart då.Hihi.Visserligen har jag nog inte lika lockigt som du men nära på.Som tur är finns det ju hjälpmedel.Ska ta mig en funderare på det du skrev.Återkommer när jag bestämt mig.Tack också för att du tänker på mig.
Ha det!
Kram Helena

Anonym sa...

Hej igen!

Jag jobbar i Mölndal så det passar ju utmärkt! Hör av dig nästa gång du är i krokarna!

Kram
//Charlotta.

Karlsebakken 37 sa...

Hehe, din galning - du lyckas alltid hitta någon knäpp tvist på alla möjliga teman! Men det var roligt att läsa, ska se om jag lyckas skrapa ihop lite ork till ett inlägg hos mig också... Ha en skön kväll, stor kraaam!

Anonym sa...

hehe, skrattar som vanligt gott åt dina upptåg:)
Olivträd var det ja. De tål att stå ute om det inte blir så in i vassen kallt. Minus fem klarar de utan vidare, och har vi dem intill huset så blir det sällan kallare här.. Inomhus trivs de egentligen inte alls. Får bara komma in då och då, när det ska vara fint (eller när det ska fotas:)
Blir det riktigt svinkallt bär vi ut dem i garaget.
Få se om jag gör ett olivträdsinlägg nån dag:)
kram

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hahaha!

Jäkla galning! Jag FATTAR inte att du inte vill ha lockigt hår, som är så snyggt! Och jag FATTAR inte att du gitter stå och platta det varje morgon.
Jag är livrädd att de ska klippa mig i nån frän modefrilla (inför mannekängendet:-) som kräver att jag måste stiga upp klocka fyra varje morgon och stajla skallen.
Nä, tacka vet jag gummisnoddar! Världens bästa uppfinning;-)

Och du, nog ska jag hålla huvudet högt, det blir inga problem med det. Problemet blir var jag ska göra av magen....

Kramkram

Anonym sa...

Kollade förresten upp ditt födelsedagsträd (och din födelsedag:)
13 maj - 9 juni: Hagtorn
ganska taggig, men jättefin!

Anonym sa...

Ha, ha, ha.

Kollade Vivekas kommentar om horoskopsväxterna.

Jag är också en hagtorn. Ganska taggig men jättefin. En klockren beskrivning på våra personligheter, eller hur? ;-)

//Charlotta

Taklyftet sa...

Jag känner igen mig ;-)
Brukar få ett liknande rufs när jag lägger mig med blött hår.
Tack för de uppmuntrande ordern.
Kram Jenny

Anonym sa...

Jag gillar min trimmer bättre.

Anna och Tobbes Blogg sa...

Ha ha ha..
Det är alltid så kul att läsa dina inlägg = ) Du har verkligen en förmåga att underhålla i skrift.Hi hi hi hi
kram Anna

mie sa...

Haha..... du är bäst! ;-) Skorpan hälsar att hon gärna byter hår med dig. Tänk att aldrig behöva sätta upp eländet utan det kan bara få vara så där rufsigt mycket! Säger hon och tillägger lite mer eftertänksamt att då skulle väl gubbarna undra varför hon alltid har knullrufset kvar *fniss* Men som sagt vill du ha 60 cm långt hyfsat rakt med en vikt av 2,1 kg så är hon villig att byta med dig. Själv skulle jag gilla att kunna variera efter dagsform :-)
Anders hälsar att nu kommer han snart tillbaka till hallarna :-)
Kramiz från Nygrens i Skälby

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Underhållande läsning som vanligt :-)
Hoppas du har en bra dag!

Kram Ulrika

Anonym sa...

Men din lilla blattetoka, vad läser jag? Att din hall är intetsägande? Och tråkig? Nu får du väl ge dig;) Du som har det sååå snyggt och läckert med alla spotar, snyggt klinker och en stooor härlig hall med öppet ner till vardagsrummet!! Och skulle JAG få fria händer...?!? Du vet inte vad du ger dig in på;) Ta nu tempen, för jag tror bestämt att du har feber.

En brasa och varm choklad... låter som en helt perfekt tisdag i mina öron! Ha det så mysigt! Toka!
Kram

(Ha ha, jag får skriva in "pestrum" som ordverifiering, vad är det ett tecken på....?)