fredag 28 november 2008

Kör så det ryker ni andra ikväll;)

Idag kommer de flesta av er precis som övrig befolkning adventspimpa som attan i hemmen! Jag själv har valt att ta det lugnt. Det blir en vanlig fredag för oss med god mat, lite bastu och mys.

Imorgon däremot åker Ludde och Alexandra till Mora för att spela match. De åker i ottan och kommer inte hem förrän till midnatt. Jag har valt att stanna hemma denna gång, mej veterligen har jag ingen B-P (bloggpolare) boendes i Mora som jag kan passa på att hälsa på;) Dessutom är jag sugen på en "egen" dag.

Jag ska i min ensamhet myspysfnula hela lördagen i min egen takt. Det skall bli såååå skönt. Dessutom kommer jag göra precis som förmodligen alla ni som bloggar ska göra ikväll. Nämligen visa lite vartefter vad jag pysslat me;)

Eftersom vi flyttade lite i all hast tre månader innan huset blev klart, och sedan bodde i en kappsäck de tre månaderna hos min mamma kände jag att jag inte riktigt hade koll på vad som fått följa med eller inte. Igår var därför en inventering nödvändig för att pejla läget. Lite nytt har även inhandlats;) Jag var även tvungen att tänka till på vad jag ville ha hjälp med innan min lördag ,så jag satte Ludde i arbete under gårdagskvällen....




som skickades upp i taket för att rigga en grej jag tänkt ha över bordet. Har man en egen elis ska man inte behöva görat själv. Det är min filosofi;)



Jag älskar hjärteprylar. Har alltid gjort. När vi flyttade hit lovade jag mig själv att bara ha hjärtprylar i sovrummet. Igår sprang jag på dessa ljuvliga små fat som bokstavligt talat skrek på mig från hyllan i butiken att jag skulle ta med dem hem. Snäll som jag är så lät jag dem hänga med;)




Eftersom jag därmed öppnade upp för undantag tog jag även med den här ljustaken hem.



Den här figuren är så himla rolig tycker jag;-) Jag, Alexandra och min mamma for till Marbella för tre år sedan veckan innan jul för att julshoppa och för att hälsa på morbror Jose.

Den här figuren spanade Alexandra in och hon blev stormförtjust i den. Den var ganska dyr, tror de ville ha 60 Euro eller något sådant. Jag tyckte det var lite väl mycket för en tomte och en sexig renbrud som ser dyngraka ut och skålar i öl! Vi lämnade butiken utan något inköp av märklig packad tomte med renbrud. Alexandra kunde inte släppa tanken på den här figuren och efter två dagars malande om att hon verkligen ville ha den for vi tillbaka. Ni vet....snäll som jag är;) Väl tillbaka i affären stod den där, OCH nedsatt med 70% rab! Skål sa vi och bad expediten att packetera in den väl eftersom den skulle med till Sverige.




Slutligen....igår fick jag den här som adventspresent av min mamma. Den är jättesöt och tomtarna har en vacker mörkröd färg. I samma andetag som mamma sa varsågod sa hon även hastigt att.......

"Maria du måste lägga ut den på bloggen"

Nu har jag gjort det mamma;)


Kör så det ryker nu alla ni med ert julpyntande. Jag kommer igen imorgon;)

11 kommentarer:

sandyekman sa...

Vad skönt med egen tid!
Jag får också lite av den varan då min kärlek åker till Växjö idag och kommer hem imorgon. Så jag tänkte med pynta "teat" lite.

Jag behöver din åsikt!
Det har kört ihop sig lite med köket så jag har lagt upp en omröstning..
Vad skulle du gjort?
Puss å kram

Anonym sa...

Förlåt lilla pinglan för att jag inte var och tassade runt hos dig inatt! (På BLOGGEN, alltså!!) Jag lovar och svär att jag ska hälsa på dig inatt OM jag är vaken! Klev upp kl 02.30 inatt så jag BORDE ju somna sött ikväll, men det återstår att se...

Så härligt att få en heldag att få myspysfnula! Ska bli spännande att se vad det är du ska fnula med;)

Sicka fina saker du visar! Det var ju verkligen meningen att ni skulle ha den kalasfulla tomten och renen med rabatten där! Jag gillar din hjärteljusstak - har sett någon liknande på Hemtex tror jag det var, är det där du köpt din? Hur som helst så var den himla fin! Och vad gulligt av din mamma att be att få hennes söta adventsstake med på ett hörn här på bloggen din!

Ha en supermysig myspysfnular dag imorgon nu, men vi kanske "ses" redan inatt;) (Så det där lät då!)

Kram kram

Anonym sa...

Hallå där, det är väl inte advent förrän på söndag?
Jag börjar nog förbereda, men på riktigt blir det inte förrän på söndag.. få se om jag visar nåt i förväg...:)
kram
"lilla skånskan"
(lilla hade du inte kallat mig om vi träffats:)

Anonym sa...

Que peloteeeeo!!!

Anonym sa...

Så trevligt! Jag ser fram emot ditt lilla, lilla kvällsinlägg;)

Mys på nu!
Kram

Familjen Eriksson sa...

Heeej!

Miss you too...
Jag har knappt haft tid att ens öppna en blogg på hela veckan. Men men, å andra sidan har vi haft riktigt roligt på kursen och på kvällarna så jag är nöjd ändå.

Hoppas att jag kan ta mig till dina hemtrakter i januari någon gång. Skulle nog behöva shoppa lite kläder...

Jag är faktiskt mycket nyfiken på vad Ludde hade för uppgift där under taket. När får vi reda på det???

Nu blir det Fredagspizza hos Erikssons. Vad blir det hos Lundins?

Puss & Kram

Familjen Eriksson sa...

Hemmagjord pizza är bättre, men man får nöja sig med köpvarianten ibland.

Duu, inte ska man väl tvinga på sin karl andra kläng? Det är väl du som ska klänga... Tihi ;)

Pusspuss

Anonym sa...

Oj då vad du pyntar och pimpar inför advent! Jag som älskar att julpynta får låta bli. Det är liksom ingen idé att packa upp allt för att packa ner det igen om en vecka. Så jag får njuta av BP:arnas fina bilder istället!

Jag har en bit trädtapet kvar. Om du behöver en bit så kan jag skicka den till dig. Jag har själv funderat på om det skulle kunna bli en cool tavla eller kanske tapetsera en förvaringslåda. Blir nyfiken på vad du har hittat på!

Jag är också nyfiken på vad Ludde pular med i taket. Hoppas att du visar snart!

Ha nu en riktigt najs fredagskväll med bastu & pizza alla Lundini. Varför delar du ALDRIG med dig av några recept förresten???? Skärpning Maria!

Kramisar
//Charlotta.
PS. Fick skriva "potati" på ordverifieringen - det betyder nog att jag borde laga middag nu???

Anonym sa...

Åh, vilka fina fat. Var hittade du dem?

svartataket sa...

Dom faten var superfina! Förstår att du inte kunde låta bli :))

Trevlig helg!
KRAM

Anonym sa...

Hej!
Har tittat runt på din blogg - vilket underbart hus!

En liten fråga... De trekantiga vita skålarna du hade på julbordet, var har du hittat dem? Jättesnygga :-)

MVH Marie