tisdag 25 november 2008

Före-Efter

Det är alltid kul med före-efter bilder tycker jag. Särskilt när de först handlar om något som egentligen var förenade med ångest och panik och som sedan förbyttes till glädje.

Jag tycker om att "gå tillbaka" till byggperioden lite då och då. Det är därför det är såååå bra med en byggblogg. Jag kan sitta och kika på de olika faserna och när jag gör det får jag tillbaka alla känslor jag hade just då. Det som är skönt nu är att jag kan uppleva det hela återigen fast nu med "andra" ögon. Jag hade inte alltid tid att njuta av själva resan pga av den stress som alla beslut och funderingar bombarderade min skalle med. Njuta, det får jag ju istället göra nu. I lugn och ro och i min egen takt, så många gånger jag vill;)

Med tanke på den senaste tidens snöande kunde jag inte låta bli att gå tillbaka till den första snön vårt hus fick uppleva. Det var i samband med värsta tänkbara tid. Mitt under vår husresning kom det en massa snö! Gissa om det var något vi önskade oss just då? NOT!

Uj uj, vad ont i magen vi fick den veckan i Mars. Vi tänkte att allt skulle bli fuktskadat och att hela vårt bygge skulle gå i stöpet. Klassiskt för oss med vår röta tyckte vi då!

Nu sitter jag här och myser med en varm filt om benen och laptopen i knät och skrattar åt minnena. Jag har facit i handen och det känns ju tryggt, för jag vet ju att det trots allt gick bra;)

Nu skall jag bjuda er på lite före-efter bilder.....

Före...

Soffhörnan i umgängesdelen.

.

Efter.


Vilken skillnad va;)

Före...


Den stora hallen, som just denna dag kändes pytteliten fastän det rymdes en massa pallar med material och tonvis med snö!

Efter.


Numera har vi det lite mer städat här;)

Före...

Alexandras våning. Hua så dragit det var på den tiden där uppe.


Efter.

Nu är det varmt och cosy hos lillskruttan;)



Före...

Vem vill basta här??? En Eskimå och ett gäng Kungspingviner kanske?



Efter.

Jag själv föredrar det såhär, på fredagar med min Luddegubbe.
.


Före...

Fönstrena i relaxen, burrrrrr.


Efter.


Mmmmmmm, mycket bättre!

Före...
.
Såhär såg det alltså ut efter den första husresardagen på framsidan av huset. Tror ni det gjorde ont i magen att lämna kåken på det här viset? Tror ni det gick att sova den där natten?

.
Svar= NEJ!

Efter.


Numera sover vi som små bebisar;-)


.
Mycket is fick hackas loss från våra blivande golv......

.
och mycket snö fick skottas ut ur huset!
.
Igår skottade Ludde bort snö igen, fast denna gång utomhus;)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tro att det var lite nervöst:) Skönt att allt gick bra.
Gillar dina kuddar i hallen jättemycket, var kommer de ifrån? Fast jag vet iofs inte riktigt var jag skulle ha dem om jag nu köpte dem... men gillar dem gör jag
Nu ska jag halka i väg till jobbet på mina sommardäck...
kram
v

Anonym sa...

Hej Maria!
Så skönt att se att allt går bra trots snö och is i vardagsrummet.Vi är ju mitt i allt det där just nu ,så det känns skönt att se era efter bilder.Vårt hus är inte riktigt tätt ännu.Vilket märks.Senast igår kväll var vi och sopade ut snö ur huset.Ska förhoppningsvis få det tätt och på med värme nu till helgen.Håller med Viveka att era kuddar i hallen är jättesnygga.Var har du köpt dem?Skulle vilja ha sådana på vår kökssoffa.
Hoppas att det är bättre med din förkylning.
Ha nu en härlig dag.
Kramar Helena

Anonym sa...

Hej Maria!

Vad skönt med ett sådant här inlägg för oss som ännu inte har flyttat in. Ditt budskap är ju att "allt löser sig till slut". Hoppfullt för oss alla nojiga husbyggare.
Just nu är jag inne i en "blev-det-verkligen-som-jag-ville-period". Jag liksom letar efter fel och brister. Hoppas att det också är en del av "graviditeten" som du snackat om tidigare.
Kram kram
//Charlotta.

Anonym sa...

Tack för order, jag böjer mig för dig...! Vilket härligt långt inlägg - hinner inte läsa nu, men den karamellen ska längta efter hela dagen och "kose" mig med när jag kommer tillbaka till hotellet ikväll. Stor kram på dig min söta så länge, så skriver jag mer ikväll!

sandyekman sa...

Åh bästaste Maria.
Du får oss att förstå att det kommer bli fint till slut.
Har för mig att Anna Book hade nån låt jag gillade när jag var liten "ge inte upp det finns en morgondag" skrålade hon.
Fan vad jag ska skråla den för min kära man ikväll:)
Ska genast in å blogga lite på lunchen!
KRAM

Anonym sa...

Hej igen!

Jo, jag är också Tvilling på gott och ont. Jag vill ha alla vägar öppna och velar fram och tillbaka. När det gäller inredning så är problemet att jag gillar lite av alla stilar. Jag är också rastlös och har kort stubin.(därför tyckte jag det var så kul med den där taggiga växten som Viveka berättade om ;-) Jag har också en skvätt latinoblod i mig så kanske man kan skylla på det, eller???!!

Tjingeling o kram
//Charlotta

PS. TACK snälla för tipset om de gröna julgranskulorna! Gulle Dig som tänkte på mig! Så fort jag får tid så skall jag åka till IKEA och kolla.

Tinnar och torn sa...

Tjo sis! Skönt att se att det går bra trots snökaos. Nu snöar det kanske inte så mycket in i vårt hus längre tackochlov (hoppas jag) hehe.....Men imorgon kommer trappan och jag bara håller tummarna för att inte lastbilen kör fast i all attans snö. Jag gillar snö alltså men det kanske kan vara liiiite uppehåll nu och fram till i övermorgon va!! Kram på dej! ....nu ska jag ta en bulle som Amanda bakat...Pöss Snövit (passar ju nu)

Favoriterna sa...

Åhh, jag förstår att ni hade ont i magen just då. Men så bra det blev trots ovädret.
Känns skönt att vårt hus är rest o klart utvändigt när såna här oväder kommer. Du förstår nog hur mycket jag längtar efter att få sitta i vårt nya hus o tända en brasa i kaminen.
Kram Jessica

Anonym sa...

såg att du har samma steghylla som mig från ikea =) det e sååå fin och praktiskt.. snyggt det blev!! =)

jennys hus sa...

oj,oj förstår att ni hade det lite nervigt där ett tag.
Men tur att det gick bra och att det tillslut blev ett jättefint hem:-)
Kram/jenny

Anonym sa...

Ja, herre jissenes vad med snö ni hade INNE i huset! Kan verkligen förstå att man ligger sömnlös när man har sitt nybygge alldeles "naket" och det vräker ner snö.... Så himla skönt att det blev så bra till slut och att ni har det gott och varmt och inte behöver ligga på golvet och hacka bort is längre!
Ha det gott, din lilla snöpingla!
Kram

Anonym sa...

Klart att jag kan göra en header åt dig. Jag måste veta hur många pixlar brde den får vara bara.. jag har sett att man kan ha allt mellan 640 och 915. Jag har ju inte blogspot, så jag vet inte riktigt hur det ser ut där.
Din blogg är ju ganska bred... Ja du får kolla upp det och fundera lite, likaså vad du vill ha för stil och vilka bilder och vilket teckensnitt..
Maila mig gärna på
viveka.gulda@humlebacken.se