måndag 26 maj 2008

Goda vänner har vi gott om!

Vår "lille hustomte" Fredrik som är vår snickare är alldeles ensammen på dagarna. Idag blev han nog allt något chockad när det helt plötsligt regnade in 4 personer till på bygget. Stackarn har ju ingen att prata med på dagarna och får gå och pula mol allena framåt eftermidagarna då jag och Ludde brukar ansluta.

Idag kom även Ronny och Mora (Anders) med för att fortsätta med ventilationen som påbörjades igår.Fredrik ville ha Ludde för sig själv en stund och passade på att berätta om allt arbete han hunnit med under dagen. Som om inte vi skulle se det:)Det här är Ronny som för övrigt är "bankkvinnan" Marie Bertilssons man. (Se tidigare inlägg) I bakgrunden skymtar Mora som även han är en barndomsvän till oss.Mora är duktig på det han gör, men vill gärna gnälla lite när det blir tungt;-) Han frustar och pustar när han jobbar och han är väldigt tacksam att reta upp, men Mora bjuder de andra på det och bidrar därmed med en skön chargong på bygget.

Fredrik som inte är van med så mycket folk omkring sig för tillfället kände sig nog lite vilsen ett tag när de andra grabbarna plötsligt yrde runt på golven som han just lagt ut. Fast jag tror att han blev glad över sällskapet han plötsligt fick.

Ronny kom inte tomhänt till bygget. Han hade med sig en liten kyl. Perfekt! den skall jag fylla åt Fredrik imorgon.

Själv tog jag med en brandsläckare och en brandfilt till bygget. Man vet ju aldrig.......


Det här är en bild på en grannes nya staket. Jag tycker det är supersnyggt med det liggande träet som är svartmålat. Det är ombonat och samtidigt luftigt. Me Like;-)

Jag lär nog göra något liknande hos mig. När vi kommit så långt vill säga!

Slutligen, en favorit i repris;-) Jag är bokstavligt talat KÄR i min fasad!

4 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Det finns inga dumma frågor speciellt inte när det gäller byggen. Ett pumphus är ett litet alldeles eget hus där själva vattenpumpen ska bo ;o) men ett hus med pumpor vore ju trevligt det med. Det var ju sambon som pratade med killen om spökena, då hade jag åkt till stan för att träffa syster. Jag håller med dej...sånt e lite läskigt.Kram P.

svartataket sa...

ja du får vara kär!!Det är så fint! O ja vad fint grannens staket var!!! Precis så vill jag ha!!!
Ni är så duktiga :))

KRAAM

ColonialEast sa...

Hej! Tacvk för färgtipset. Vill inte ha "pissgult"! Är livrädd att det inte blir vitt. Har ett grått kakelgolv i vårt hus som "blev" blått när det blev större. Retar mig på det varje dag. Är jätteintresserad av färgnumret! Jättetacksam om du kunde hitta det åt mig. Tack!!

Familjen Eriksson sa...

Sushi är bäst! Jag upptäckte det sent men har kompenserat...
Schysst att ni har så många kompisar som kan hjälpa till, det måste underlätta. Det är ju roligare när det händer saker snabbt. :)

Jag är också kär i din fasad om det är OK.

Kram från Maria på Adrians backe