måndag 12 januari 2009

Spegel,spegel...

...på väggen där brukar det ju heta.

I helgen när jag tog en av mina tusen och en promenader i huset, (Jag gör så ibland, bara går runt och filosoferar och njuter) insåg jag att vi har väldigt mycket speglar och annat man kan spegla sig i. Jag roade mig därför med att fota lite speglar och vinklar.

I vår familj har vi alltid haft en förkärlek till speglar. Kanske för att vi är tre tjejer som gillar att kolla in oss i våra lookar och outfitar, och även för att herrn i huset är något fåfäng;) Fåfäng i possitiv bemärkelse. Kanske egentligen inte fåfäng utan mer mån om sitt yttre.

Speglar är även ett effektfullt sätt att skapa rymd och intressanta vinklar i hemmet. Dessutom ser man ju mer av sitt hem via allt som speglar sig.

Nu ska jag guida er runt i vårt "spegliga" hem....

Vi börjar i dressingroomet. Självklart vill man ju ha en spegel där inne så att man kan se hur kläderna sitter.



Därför är det viktigt med en helkroppsspegel.... hela figuren vill man ju se. Från topp till tå;-)



Den här spegeln hänger på den motsatta väggen. Den är mer som ett passande "smycke" i dressingroomet än en spegel man speglar sig i. Fast ni ser ju vilken spännande effekt den ger.



I badrummet har jag och Ludde en varsin spegel. På så sätt kan vi pilla med våra face samtidigt. Och när man är vänd mot handfaten ser man ju även ut mot resten av badrummet vilket är häftigt.



Även bastudörren blir som en spegel i rätt sken. Det är ett vanligt lite rökigt glas, men det ser ändå ut som en spegel och gör badrummet än större.




Ute i den stora hallen har vi en lumigarderob där gästerna får hänga av sig. Valet på spegeldörrar var en självklarhet för att ge hallen mera rymd.




Samma spegel (lumigarderob) med en annan vinkel mot trappen.




På övervåningen bor vår solstråle Alexandra. En snart 17 årig ung kvinna som älskar kläder. Hon ville absolut ha spegeldörrar på hela sin lumigarderob som mäter tre meter. Rummet längst till vänster är hennes, och bakom dörren där skymtar hennes badrum.



Från hennes sida av övervåningen får man en annan vinkel via spegelbilden. Härifrån ser ni gästrum/arbetsrummet och en klädkammare.



Givetvis har Lillskruttan en fin spegel även i sitt badrum;-)

Sedan finns det ju annat man kan spegla sig i har jag märkt vartefter vi bott in oss......




Det här är glasskivan ovan diskbänken. Den blänker så fint och speglar övriga rummet. Finast är på kvällen då vi släcker ner och endast har värmeljus på bänken.



Granitskivan är även den som en jättespegel. Hela köket speglas i den....det ser så rent och fräscht ut.



Vad är då detta??? Jo det är vår vinkyl som på dagtid ser ut som en spegel och på kvällstid visar diskret vilka viner vi förvarar där inne.



.

Även hela köksön är som en hel blank spegel.
.
.
Här sitter vi och äter för det mesta. Alla tallrikar och uppläggningsfat speglar sig och det ser ibland ut som om man dukat dubbelt;-)
.
.
Vi har även satt en granitskiva mellan de olika nivåerna på ön och från den här vinkeln speglar sig vardagsrumsdelen.
.
.
Spegel, spegel på bänken där... hihi.
.

.
Slutligen, är detta äntligen hemma på TV4? Nej det är Lundins avstängda TV;-)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha, ha. Nu är Lundinskan tillbaka i gammal god stil! Vad kul det är att läsa och att kolla på fotona från ditt fina hus!!!

Min Magnus bor också ihop med en massa tjejer. Här finns också en hel del speglar må du tro....

Det var helt sjukt konstigt att du frågade om Pappelinan idag. Jag beställde den för två veckor sedan och mitt i röran så hade jag glömt bort den. Fatta att jag är lite förvirrad och snurrig just nu. Så när jag läste din kommentar så ringde jag till affären och de hade fått in den IDAG och försökt att ringa mig. Snacka om telepati! Så jag åkte och hämtade den efter jobbet. Den är superfin. Jag lovar att fota imorgon. Nu måste jag laga middag till min hungriga familj. Gulle Dig ifall du hinner skicka några recept. Jag älskar att prova nya rätter. Min familj får vara försökskaniner, ha, ha!

Kramar

//Charlotta.

Anonym sa...

Ja jag är ju då ensam tjej i vår familj, men jag kan säga att vi har en hel del speglar ändå.Killarna speglar sig lite mer diskret när dom inte tror att någon ser,hihi.
Lite fåfänga är dom nog allt.
Ha det !
Kram Helena

Anonym sa...

Och en annan som undviker speglar så gott det går...

Anonym sa...

Ja visst var det fina kläder:) Jag måste gå ner några kilo innan jag börjar shoppa loss där bara. Har en klänning från förra kollektionen och den gillar jag jättemycket.
VI åker på torsdag lunch:)
kramis

Karlsebakken 37 sa...

Haha, gott att se att du är tillbaka i storform igen! Vi har inte fått upp så väldigt många speglar ännu men det är väl mest för att jag inte har kommit till det renoverings/inredningskapitlet ännu! ;) Min pappa hävdar fortfarande att jag är den enda han känner som kan slita ut en spegel fast det är inte sant. Så det så.

Tack för lång och mysig kommentar, blev så glad att höra ifrån dig igen! Ja, nu är det verkligen nytt år och nya utmaningar, du skulle bara veta...!

Känner mig väldigt hedrad som fick ta emot din nya livsfilosofi - ska påminna dig om den när jobb, innebandy och renoveringstankar kommer i vägen! ;)

Nu följer vi iaf med spänning innebandysäsongen, ska bli kul att hänga med och hålla tummarna! (har jag sagt att jag är gammal innebandyfan efter att ha haft en pojkvän i div 2, en bästis i U19-landslaget och gamla hemstan's A-lag uppe i div 1? IBF Tranås for ever, haha!)

Sköt om dig nu och ha en bra tisdag så hörs vi snart igen!

Massor av kramar C

Tinnar och torn sa...

Tjoho "miss i nassen"!

Jodå ordkrigs-maraton måste vi ju ha sen igen nån gång när vi är uppkopplade på riktigt! Gillar dina speglar allihop men den balla i klädkammaren har jag missat. Satt den där när vi var hos dej?? Den var hur fin som helst. Var har du hittat den?? Amanda vill så gärna ha en i sitt rum. Den där skulle sitta som smäcken ju!

Va kul att du kan den 15:e hehe... Hade tänkt mej efter lunch nångång. Har ju en bit att åka och jag är ju inte direkt morgonpigg ;o)

Var på ett annan sån där hus & hem galleria i Uppsala igår som heter Draget?? helt otippat kan tyckas! I allafall så fick jag blodad tand. Vilket himlans bra koncept. Ser fram mot att se hur Bo:x lagt upp det hela! Men är det ok att jag ringer dej när jag åker hemifrån? Synd att Adrians Maria-stumpan inte bor närmre...då hade hon kunnat följa med...

Kram så länge...Matec

Brunkullan sa...

Hej!
Vilken fin blogg:) Och vad mycket speglar och spegelsubstitut ni har hemma! Rolig inlägg:)

Kikar gärna in igen!
Susanne

En mammas drömmar sa...

Jag säger bara ahhhh, fy vad snyggt! Fattar inte hur snabbt ni kommit iordning. Håller förtvivlat på att välja gardiner just nu. Känner att jag hänger upp mig i varenda detalj just nu.
Ha det gott!
Kia

www.villa113.bloggspot.com sa...

Åhh, ni har såå snyggt! Det är såå kul att få se alla bilderna.

Iallfall så har min bästa kompis Anki gått i samma klass som Christian;). På läroverket tror jag det var. (Hon heter Ann-Cathrin Larsson). Tyvärr kan inte jag koppla ihop honom riktigt. Som sagt, jag får kolla i någon gammal skolbok. Känner inte riktigt igen honom så som han ser ut idag.
Jag vet nog inte vilka syskona Johan och Helena är. Vad är deras efternamn? Är dom i samma ålder så vet jag säkert vilka dom är. Sverige är bra litet....:).

Ha en super bra dag! Och ös på med fler bilder....jag har blivit beroende..hihi.

Erika sa...

Verkar som du har haft bättre väder än oss som lyckats ta så många innebilder med bra ljus. Själv fuskar jag lite från jobbet just nu då jag inte har någon internetkoppling hemma.

Ang dina blommor vill jag nog rekomendera vilka suckulenter (kaktusar utan taggar) som helst, fyll upp kruka med leca kulor så kan du ha även de låga plantorna. Namn är jag dock väldigt dålig på. Men torka tål de iaf.

Anonym sa...

Nope! Jag är inte borta.... jag har bara bloggtorka! Det är väl typ av samma släng som du hade alldeles nyss.... har inget att skriva om, har inget att visa, har inga planer, inga funderingar utan det är bara tomt. Kollar givetvis runt hos er, mina bloggfavvisar, men har varit dålig på att kommentera.... f´låt.

Just nu är det mest att jag vill umgås med barnen och hänga i ishallen och kolla på när William spelar ishockey eller ligga på soffan och prata med Josefine om alla hennes nioåriga funderingar på livet och kompisar. Ha det lite soft så där och hänga och umgås med familjen, du vet;) Så då gör jag det. (Nu lät jag nästan som dig, tycker jag...;) eller hur!)

Jag har ju mejlat Josefines tränare och berättat hela ditt suveräna upplägg om småtjejernas besök på Balrogmatchen och de tyckte att det lät suveränt! De skulle kolla intresset hos de andra tjejerna, men sedan har de haft juluppehåll så jag har inte hört något mer. Josefine har varit så trött och slut efter träningshelgen i Falun med friidrottgänget att hon inte har gått på innebandyträningen den här veckan, men kanske att jag får höra lite mer på fredag då det är dags för nästa träning.

Om inte annat så kommer ju Josefine och jag!

Kramar Malin

♥Linda♥ sa...

Speglar är alltid bra att ha nära till hands! Riktigt fin rundvandring i ditt fina hus! Jag är inne här o kollar lite då och då för att inspireras och jag blir alltid lika full av kreativitet när jag varit här en stund.

En liten undran, vad använder du för medel på stenskivan runt spishällen? Jag har likadan men svårt att få bort "Fetthinnan" som gärna blir. Diskmedel räcker inte, tycker jag... Har du nå´t tips?
Ha det gott!/Linda

♥Linda♥ sa...

Tack för tipset om Ajax, det blir en tur till affären redan i eftermiddag! :)

Jag tycker det är jättekul att surfa runt bland alla bloggar, man hittar hela tiden nya.... se´n plockar man ut gobitarna och lägger dem bland favoriterna. Din ligger bland faoriterna kan jag erkänna :)

Apropå olivträd så har jag haft mina inne i säkert tre år nu under vintertid. Får de bara stå ljust och låååångt ifrån närmaste element så funkar det bra. Ett och annat blad faller men inte så att de ser trista ut. Se´n får man inte glömma att vattna dem, mina får lite vatten då och då men glömmer jag (vilket jag gör ibland) rasslar det genast ner ett gäng blad... Testa du med, det är inte särskilt svårt och dessutom är de ju så fina inne...

Kram/Linda

sandyekman sa...

Tack för ditt superlånga informativa inlägg om belysning!
Väldigt bra!
Det blir dimmer på fiberoptiken om vi väljer det. Vi har också valt att ha dimmer på spottarna.
Tänk om vi kunde åka runt till varandra när våra hus är klara på rundvisning å mys!
Men då skulle man väl vilja bygga ett nytt hus för alla nya tankar och tips man får;)
Ta hand om dig!
KRAM

Mia sa...

Vilken härlig blogg! Ni får ju ett otppenfint hus! Jag undrar var du hittat den roliga lilla spegeln i dressingsoomet.Den med en massa runda minispeglar(?) som ram. Gillar den som attan och vill ha!!!
Lycka till med resten av huset!