torsdag 29 januari 2009

Min blogg fyller år idag!

Jag startade min blogg för exakt ett år sedan. Syftet med min blogg var att jag skulle föra ett slags dagbok över vårt husbygge där jag även ville skriva ner mina tankar och funderingar kring det hela. På så sätt skulle jag själv kunna gå tillbaka och läsa om de olika etapperna vi genomlidit.

Jag blev inspirerad till att blogga via Myresjös hemsida som hade en länk där de samlat bloggare som byggde just Myresjö hus.

Efter ett tag hittade jag även till siten Vibyggerhus. Där fann jag även andra husbyggar bloggare som byggde olika typ av hus. På "min" tid var det inte särskilt många bloggar upplagda på den siten, men tillräckligt många ändå som skulle komma att inspirera mig i vårt husbygge.

Idag är min blogg inte längre en husbyggarblogg då vi faktist flyttade in i nya huset den första September 2008. Jag har ändå fortsatt att skriva om allsköns saker.

Tack vare bloggen har jag funit ett gäng andra bloggar med liknande intressen som kommit att bli riktigt goda vänner trots att vi egentligen inte "känner" varandra. Två stycken har jag även träffat ett par gånger IRL. Om de möterna kan ni läsa om under etiketten "Bloggvänner"

I mitt allra första inlägg skrev jag så här. Det känns som en hel evighet sedan när jag läser det igen. Jag kan inte förstå att vi faktiskt är där vi är idag då jag när jag skrev mitt första inlägg tyckte det var så otroligt overkligt långt kvar till vår dröm äntligen skulle bli verklighet.

Nu sitter jag dock här. Ett helt år senare, i ett hotellrum på Gotland och filosoferar nostalgiskt tillbaka på den dagen då jag uppförde min blogg med det innovativa (NOT), klatchiga (NOT), helt inspirationslösa namnet (OH YES) Lundins nya hus;-) Vad tänkte jag egentligen på när jag bestämde namnet till bloggen? Herregud så fantasilös jag var då. Fast å andra sidan... hur skulle jag då veta att min blogg skulle ta mig dit jag är idag?

Grattis till min blogg som fyller ett år idag!

Grattis till mig och tack bloggen för att jag har funnit och lärt känna så härliga människor ute i cyberspace!

Grattis till min blogg som finns där bevarad med alla mina tankar och funderingar kring vårt hus.

Grattis bloggen på ett års dagen!

// Din Maria

20 kommentarer:

Charlotta sa...

HURRA, HURRA, HURRAAAA för Lundins Nya Hus. Stort grattis på ettårsdagen!!!!

Visst är det fantastiskt att titta tillbaka och inse vilken resa man gjort i snabbt tempo... Och vad mycket man fått på köpet; tips, råd, stöttning och uppmuntrande kommentarer.

Visst, "Lundins Nya Hus" är kanske inte den mest säljande titeln. MEN DET GÖR JU INGET. Man köper ju liksom inte karamellen för papprets skull, eller hur? För mig så är du den godaste karamellen och jag hoppas att du bloggar i hundra år till!

KRAM

//Charlotta.

Vimsingen sa...

Grattis, grattis en morgen ettåring.
/Vimsingen

Vimsingen sa...

mogen skulle det stå....

Anonym sa...

Vad roligt! Gratulerar på högtidsdagen då :) Jag har dig på bloggkoll och följer dina öden på bloggen, men tiden räcker inte alltid till för att kommentera. Men jag finns där i bakhasorna och läser i alla fall ;) Hoppas på flera år!

Helena sa...

Grattis Grattis till Lundins nya hus.Hoppas att du bloggar länge till.Bloggen Lundins nya hus ger mycket inspiration ,humor och härliga inlägg.
Ha en härlig dag på Gotland.
Kramisar Helena

Ina sa...

Hipp hipp hurra...
grattis... är så glad över att du finns där..
kramar
ina

Christina sa...

Grattis på ettårsdagen!! Har följt bygget och allt det andra under det här året som gått. Vi har förövrigt också lite jubeleum idag. Ett år sedan huset kom till Hermelinstigen. Ha en fortsatt bra dag! //Christina

Helena sa...

Grattis till bloggen och grattis till dig!! Det är verkligen helt fantastiskt vilken kontakt man kan få med personer man aldrig träffat!!

Ha en bra dag!

Kram Helena

talludden sa...

Grattis på dagen fina Maria!
Tack för din kommentar i bloggen.
Det ska bli så roligt att få se köket komma på plats. Tänk vad många timmar jag ska spendera där!

I helgen bär det av till alla möjliga affärer för att titta på det sista kaklet/mosaiken.

Njut av Gotland. Om du åker förbi Gumbalde kan du tänka på mig för där har vår släkt sina rötter.
Min farmor är uppväxt där. Kanske gör du ett besök på Gumbaldes restaurang?
Stor kram

Tinnar och torn sa...

Grattis gumman och bloggen...jag kallar ju aldrig bloggen vid dess rätta namn utan det blir Lundinskans blogg bara hehe......Fast jag tycker det är en ok beskrivning man vet ju direkt vad den handlar om liksom! Hoppas ni hade kulkul på fiket och fick goda semlor :o) Idag har snickarna gjort sin sista drive hos oss och imorgon kommer elektrikern, så nu hoppas jag att jag slipper se dem något mer. Ska bli så skönt att kunna städa och grejja på riktigt! Kraaaaam hyoffsts

Anonym sa...

Men GRATTIS GRATTIS!!! Ett år sedan... jisses vad det har gått fort ändå! Nu har ni ju bott i huset hur länge som helst känns det ju som! Och jag håller så himla väl med Charlotta om att det är skitesamma vad du har för namn på bloggen för det är ju DIG vi vill ha!!!

Lyllos dig då som har fått vara på ön och ha det mysigt... gå i gränderna och in i mysigaste affärerna... suck, så gott det låter! Det finns ju verkligen ett par riktiga pärlor till inredningsbutiker där i Visby som man kan gå runt och gotta sig i allt fint hur länge som helst;)

Det är klart att jag och Josefine är inställda på att komma och kolla på någon utav matcherna! Vilken dag vet jag inte än, vi får se vad mer som händer den helgen.

En än gång, GRATTIS!
Kram Malin

Ika sa...

Gratulerar bloggen!! Hoppas du finns kvar länge till.....men jag fick inte det att gå i hop med erat inflyttningsdatum och när bloggen började!?! ;-)

Familjen Eriksson sa...

Grattis grattis!

(Men nog flyttade ni väl in 2008!?!)

Mmm, flytkryddor!

Puss

svartataket sa...

Grattis!! Det har jag glömt att jag också passerat :))
Hoppas du har det bra på Gotland:))

KRAM

Lyckan Vinkel sa...

Grattis, grattis, grattis. Tänk så fort tiden går. Jag är verkligen glad att du har din fina blogg. Kollar minst 1 gång varje dag.
Ha det gott och fortsätt att blogga!!!
Kram Jessica

petra sa...

Grattis på 1-årsdagen.

Din blogg är toppen, så jag hoppas du fortsätter blogga i många år framöver.

kram

Viveka på Humlebacken sa...

Grattis på 1-årsdagen. Själv fyller jag snart 2...

Hang-Designar bloggar! sa...

Grattis :)

Linda sa...

Grattis Maria på 1-årsdagen!

Och tack för att du är så go!

Kram Linda

Ika sa...

Idag är det fredag, hoppas att du är hemma igen så att du kan få en lugn och skön fredagkväll i bastun. Ta det lugnt, stressa får du göra nån annan gång.