onsdag 14 januari 2009

Dagens I-Landsproblem

Som de flesta av er redan vet vid det här laget så är min man Elektriker. Som elis har han självklart lagt ner mycket energi och stor omsorg vid eldragningen och vid val av alla kontakter och uttag som sitter här hemma.

Vi har genomgående Elko plus sortiment i huset. Det är stilrena raka platta fina ramar runt själva strömbrytarknapparna. De finns i olika utföranden och färger. Vi har de med glasramar och vit insats. Undantaget stora badrummet där vi istället valde med svart ram och med rostfri insats.Så här ser de ut.

.
I själva köksdelen, eller rättare sagt de tre som sitter på glaset ovan bänkskivan i köket valdes dessa då jag tyckte att det skulle bli kaka på kaka med glasramarna. Det är kontakter i borstat stål med något rundade former.
.
Det har retat Ludde att vi inte har samma stil på de ovan köksbänken som i övriga huset.
.
.
Idag kom han hem med dessa. Det är samma modell som de med glasramarna. Här är ramen istället i borstat stål med insatsen i vit. Stilen är precis som den vi har i övriga huset och övriga strömbrytare. Dvs raka rena linjer.
.
Nu står jag här och funderar på vilket som blir snyggast. Att behålla de tre vi hela tiden haft, eller att byta till dessa som bilden ovan.
.
Vad tycker ni???

7 kommentarer:

Helena sa...

Jättefina hela högen tycker jag, skulle inte kunna bestämma mig för någon tror jag, i-landsproblem är himla angenäma problem :)

Här brottas jag istället med problemet att ett flertal av de gamla gulnade sakerna jag stoppar i kontakterna i inte fungerar ens en gång, retar mig extra mycket på en i vardagsrummet som en gång i tiden var mitt favvouttag för dammsugaren, bara slutade fungera en dag. Att jag dessutom varit och pillat i uttagen själv när vi tapetserade om vardagsrummet tex för att slippa se dom där fula sakerna samt knåpat ihop diverse egna skarvsladdar för att kunna ha lampor osv behöver du väl inte tala om för din make...? Sånt brukar skrämma slag på elektriker har jag märkt :) Jag är rena rama livsfaran när jag sätter igång :)

Anonym sa...

en liten kommentar fra en dame fra Norge som synes at du har en nydelig hus. Du har et lite luksusproblem.

Personlig så synes jeg de du hadde først var finest ettersom du har stål på kjøleskap og ovn. Den hvite plasten som er inni den firkantete vises bedre enn den som er med litt avrundede kanter. Men de er fine begge to, så uansett hva du velger vil det bli supert.

Hilsen fra Elisabeth

Viveka på Humlebacken sa...

Jag tycker att de ni har i köket är finast. Men vill han verkligen byta så... de är ju väldigt fina allihop:)
Nä du, nu ska jag packa klart:)
kramis

Familjen Eriksson sa...

De ni har är finast!
Den med vitt i var ju inte snygg alls, tycker jag då... som dessutom inte är så finkänslig ;)

Kramis!

Ida sa...

Jättefina! De i köket är finast tycker jag =)

En mammas drömmar sa...

De är fina båda två är det värsta...men jag tycker nog att den i rostfritt är den snyggaste. Den andra blir lite plottrigare med ramen till...men den är inte ful för det!
Den rostfria syns inte så mycket heller som den med ramen. Där blir kontakten mer framträdande.
Hoppas du / maken kommer till en överenskommelse..

Ha det gott
Kram

Ika sa...

vårt att säga närm an inte sett vilket helhetsintryck det gör men jag brukar vara för att ha samma på så många ställen som möjligt.