fredag 23 januari 2009

Bull surprise.

Jag bakar inte så ofta. Inte för att jag inte kan utan för att Alexandra har intagit rollen i vår familj som "förste bakare".

Vår lilla Alexandra har bakat så långt tillbaka jag kan minnas. När vi bodde i vårt förra hus hade vi grannar vars lillpojk David är jämngammal med vår Alexandra. De gick i samma klass och de spelade innebandy i samma lag. De följdes åt i allt de gjorde. De delade till och med samma bakintresse.

Ofta när man kom hem hade de bakat något smarrigt efter skolan. Antingen hemma hos David eller hemma hos oss. Ibland bakade de var för sig hemma hos sig själva för att sedan bjuda över varandra på mellis.David och Alexandra när de var på väg till skolbalen i sommras då de slutade nian.


På senare tid har inte Alexandra bakat särskilt mycket. Som nybliven gymnasiestudent och Elitspelare i Balrogs innebandydamlag har det inte funnits mycket tid över för bakning.

Härom dagen berättade Charlotta på sin blogg att hon "gick igång på degar" Hon beskrev det på ett sätt som fick igång min fantasi och lust på att baka igen. Dessutom delade hon med sig av ett bullrecept som var annorlunda än det jag brukade använda till mina kanelbullar.

Min nyfikenhet på Charlottas "knåda deg så att man går igång" fick mig således att överraska min Alexandra med nybakade bullar igår när hon kom hem efter skolan.
Ringrostig som jag är på bullbak ställde jag till med ett smärre kaos i köket! Vilken tur att inte Alexandra var hemma och såg det här. Hon hade retat sönder mig.

Jag råkade sätta maskinen på full fräs, och givetvis så flög mjölet all världens väg ur bunken. Till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt lagade mat samtidigt. Jag ville även överraska lillgumman med hennes favvomat. Nämligen Chicken Tikka Masala med Raita youghurtsås och Naambröd.Hur som helst... det viktiga är ju slutresultatet. Eller hur;-)

Jag hann städa undan mitt kladd, jag hann knåda Charlottas deg som jag för övrigt inte gick igång på. (Jag går igång på annat jag, och vad det månde vara kan jag inte förtälla här;-)) Jag hann göra min Indiska mat klar.

När Alexandra kom hem var allt färdigt och serverat.
Hon blev givetvis jätteglad! Fast minen på bilden visar hennes uttryck då jag skvallrade om min fadäs;-)

Men mamma.... suckade min lilla vackra skruttaplutta kärleksfullt!Ps. Jag har fått en kommentar med frågor kring våra val av kakel och klinkers. Jag gör ett inlägg om det under helgen. Måste fiska reda på uppgifterna du frågade om. Ds

6 kommentarer:

Helena sa...

Kan tro att det blev uppskattat.
Vad du stökar ner när du bakar.Hihi.Typiskt när man försöker att göra någon glad.
Bullarna ser jättefina ut.Smakar säkert bra.Ska också prova Charlottas recept när vi kommit in i huset.Är lite stressigt just nu.Bara 3 veckor kvar.Jippi
Ha en härlig fredag.
Kramis Helena

Familjen Eriksson sa...

Mmm, bullar...

Svar på fråga ett är: Jag har ingen aning än.
Svar på fråga två: Enligt schema 13.00 men det kan ju dra över...

Klart det blir semla! Jag måste ju komma iform inför Rhodosresa i slutet på maj. Det går ju inte att åka med tvättbräda på magen. ;)

Jag hör av mig när jag vet mer.

Pusspuss

Karlsebakken 37 sa...

Haha, det har ju varit värsta bullfrenzin hela veckan - du, Charlotta, Ann-Christine på Strandviksvillan och jag!? Plockade precis fram några stycken ur frysen som Lars inte hade lyckats hitta till mig och min kompis Ida som precis har varit har och fredagsfikat, mmmmmmmums!

Ha en skön fredag nu, blir det bastu ikväll eller???

Stor kram på dig vännen!

Familjen Eriksson sa...

Årstadal var visst platsen iaf. Säger mig ingenting men du vet nog mer.

kram

Ika sa...

Mmmmm färska bullar, har snälla kollegor som brukar baka och ta med sig lite när som till jobbet annars blir det Findus frysta.....suck Kitchen Aid och en ugn.....*längtar*

Inte en aning om vart kommentaren tog vägen men jag vet att kommentarsformuläret spelar mig många spratt på många andra bloggar.

Hoppas ni får en trevlig bastufredagkväll!!

svartataket sa...

visst är det bra med en bagare i huset(sen att jag är utbildad det är en annan femma ;) Dottern bakar sååå gärna och det är gott att komma hem till!!Vi har alltså uppfostrat dom rätt!!hahaha
Ah Chicken Tikka Masala är så gott! det brukar jag också göra!!
ps. hade inte din e-postadress o har därför inte nappat på ditt erbjudande:)))))
Hopaps helgen varit bra!
Vi hade mys på fredag och lödagen,
söndagen var det fix hela dagen:) någon måtta får det vara..hahaha

KRAAAAM