fredag 16 januari 2009

Formex 2009

Vilken arbetsdag jag haft idag....

Efter att ha besökt ett par kunder på förmidagen åkte jag ut till Älvsjömässan för att se om min kund mässrestaurangen piffat till buffen som jag sålde in till Formex. Jag fick vänta vid entren länge på att restaurangchefen skulle komma och släppa in mig. De släppte inte in vem som helst förstår ni. I alla fall, efter att ha plitat ner en nedrans massa besöksinfo på en dator fick jag tillslut mitt pass-kort.



Det blev ju bra det här. Rent och fräscht med nya inslag i tacobuffen. Helt, eller nästan helt ekologiskt skulle det vara.



De hade till och med dekorerat buffen med våra produkter så att gästerna kunde se vad dom åt.




Och här sitter mässdeltagare och besökare och mumsar på min fina införsäljning;-)

När jag gjort det jag skulle, frågade jag min kund om jag kunde få stanna lite. Ja nu är du ju inne, svarade han. Kör så det ryker....och det lovar jag att jag gjorde! Som det rök efter mig..tjoho!!!Vilket mecca, vilken samling underbara, vackra, härliga ting. Jösses amalia! Jag for som en tetting kors och tvärs. Allt blev som ett enda stort blörrrr i huvudet på mig.




När jag kom till den här skapelsen lugnade jag ner mig lite. Jag stod och begrundade den en stund och insåg ganska snabbt att det här...det är Charlotta. Det känndes tryggt. Hihi.




Jag kännde och klämde på Cults alla vackra ting...



Och fick även se alla nyheter som kommer ut till vår. Dessutom så visade det sig att Cult designs nya VD är en gammal (läs ung) bekanting till mig. Det var ett roligt återseende må ni tro. Världen är bra liten!



Det var väldigt mycket som gick i vitt........



....men det var även mycket som var färgglatt!



Och påsk är det ju snart blev jag varse på mässan....



Vart man än vände och gick var det liksom åhhhh, nej men åhhhh, åhhh vad fint osv, osv.



Den här vill jag ABSOLUT ha. Hoppas att jag hittar den i någon butik sedan.



Det fanns miljarders varianter av vackra lyktor och vackra ting...



Mycket gick i de våriga färgerna vitt och ljusgrönt...

.
Allt var så fint liksom...
.
.
Jag gillar klockan på väggen där..

.
Den här byrån/skåpet med små lådor i blev jag fullständigt kär i. Den skulle passa jättebra hos mig...
.
.
och de här kökshandukarna gillade jag skarpt, i alla fall den översta;) Vi har ingen cook här hemma, kanske en chef men ingen cook.
.
.
Det känndes verkligen vårigt på något sätt i A-hallen. Det var idel växter och vackra krukor där. .
.
Nu längtar jag verkligen till våren.
.
.
Ja mina vänner, det var ännu en dag på jobbet det.
.
Nu kallar min make på mig, bastun är på och det är fredag;-)
.
En härlig kväll önskar jag er.

26 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Men shit....jag skulle ju träffat dej idag istället. Du kunde burit in mej i väskan eller nåt....O du det där kanske är Charlotta MEN det är ju mejmejmejmejmej ju!!!! Fast iofs kanske i rosa helst men jag hade inte sagt nej till finfin grön heller!! Najs. Va roligt att du hittat din brödburk nu då. Får spana på den sen då! Du...Paulina lämnade sitt trådlösa hemma...fatta vilket internetrejs jag är ute på mohahahaha....

Bast lugnt...själv sippar jag Masi och lyssnar på min nya superfina radio...du ska höra ljudet....värsta megabra....Kraaaaam/airavere

Anonym sa...

Åhh vilka fina saker, börjar längta till våren/sommaren, när man kan köpa en massa fina gröna saker till hemmet!

Trevlig helg!

Erika sa...

Formex och så lite bastu på det! Hmmm vanlig jobbdag o en sjuk sambo låter ju bara dö trist.

Trevlig Helg!

Från koja till slott sa...

Åh, där skulle jag med vilja vara ju!!! Gud så mycket fint! Hoppas verkligen man hittar något av det i butikerna till våren! Kan vi inte bara skippa januari, februari och helst mars också!!! Vill ha vår nu!

KRAM Pernilla

Anonym sa...

Oj vilken dröm att knalla runt där, lite avis bara :)

Hoppas bastun var mysig och ha en toppenhelg!

Christina sa...

Ja, din dag på jobbet var verkligen lite trevligare än min på sjukhuset. Man får ju längtan att köpa nytt och fint hem när man ser allt du fotat.//Christina

Anonym sa...

Du kan tro att jag är avis på dig.
Jag hade nog blivit alldeles tokig där.Jättefina saker du visar .Ska bli härligt när jag ska börja inreda vårt hus.Har massor med ideer som snurrar i huvudet just nu.Ha det så trevligt i bastun.
Kramisar Helena

Anonym sa...

Men lilla gumman, PUTT på DIG?!??! NEEEEEEJ, det är klart att jag inte är putt!!! Du är ju bland det roligaste jag vet och jag blir ALLTID lika glad av både dina inlägg och kommentarer. Du är som en liten härlig solstråle som kan vända en rätt tråkig och grå vardag till en rolig och färgsprakande "var glad för varje ögonblick-moment";) Och om du sedan kommer med lite snack om ansvar tar jag faktiskt bara som en komplimang... jag menar, det säger man kanske bara till dem som man tycker sig känna lite bättre så därför blir jag GLAD över att du skriver vad du tycker och jag har INTE tagit illa upp alls!!

Nu över till Formex. Åh, vad jag också hade velat få gå runt där och botanisera bland alla nyheter! Lyllos dig! Ditt buffébord såg ju jätteläckert och smarrigt ut, men jag hade inte väntat mig något annat heller;) Och vad mycket snygga saker du har fått ögonen på! Jag gillar verkligen den byrån med alla lådorna, den var bara sååå himla läcker! Hoppas att du hittar den sedan för den skulle nog passa klockrent hemma hos er! Att få gå runt bland alla nyheter hos Cult Design måste ju också vara rätt schysst... och klockan var också supernice! Som sagt, jag hade gett rätt mycket för att vara där jag med....;)

Nu väntar familjen vid frukostbordet så jag måste sluta, men du: DU ÄR FANTASTISK! Och ingenting annat. Så. Nu vet du;)

Kraaaaaaaam Malin

Helene sa...

Tack för din info. om dammsugare och kyl/frys.
Det kanske blir en Liebherr, härr också då.(Ursäkta stavfelet, kunde inte låta bli)
Grönt är en av mina favoritfärger, vet inte men tror det har med natur att göra och det vill man ju på något sätt få in hemma.
Nu ska jag bläddra i min Lakelandkatalog.
Ha det gott! /Helene

svartataket sa...

Japp nu är man back in business!även om hjärnan och kroppen inte riiktigt är det än dock :)
Men nu måste jag gasa innan maken tapppat gnistan igen *fniss* oj vad här har hänt sedan sist! mEN DU!!var du på Formex!!!! lyllos dig! jag hade gäääääärna varit där också! vi hade tänkt åkt till Sthlm nästa helg(för att göra något själva efter 20 år) men tack vare att jag varit sjuk så vill jag vara hemma nu! Borta bra men hemma bäst! Du får ha kvar Sthlm till våren eller sommaren istället!!
ps. ja annars är jag Santa trogen :))) Ja vågar man det tros? annars kanske du förgifta mej? hahahaha
TREVLIG HELG GUMMAN!!
KRAM

Anonym sa...

Hejsan raring!

Tusen tack för att jag fick en inblick av Formex-mässan. Jag tillhör ju liksom den skara av vanliga dödliga som inte är välkommen till denna fackmässa. Avis is my middle name.

Blev så lycklig när jag såg MIN äpplegröna K.A. på ditt foto. Är detta ett bevis på att jag är trendig nu, eller? Ha, ha!!!!

Finns det inga andra mässor som du kan bjuda in oss bloggkompisar på. Matmässor och sånt? Jag känner för att testa dina läckra bufféer någon gång!!!!!!

Kramar i massor

//Charlotta.

jennys hus sa...

Tack för fina formexbilder....tur att de som har lyckan att få vara där delar med sig på sina bloggar.

Den där brödboxen vill jag också ha! supersnygg:-)
Kram/jenny

ColonialEast sa...

Hej Maria! Vad kul att få se lite Formex bilder. Hade tänkt åka dit men fick ju vara hemma och skotta sågspån från golvet istället :-) Hoppas ni har en härlig helg i ert fantastiska hus!!
Kram!!

Anonym sa...

Vilken näsa du har för trender! Såg nyss på 4:an nyhetsmorgon och deras trendexpert Stefan Nilsson visade upp den färgglada monter som du också visade! Snyggt jobbat!

Kram Malin

Anonym sa...

Hej Malin o tack för de fina bilderna.

Minns du vilket märke bild nr 13 från formex är den med gröna fina skålen ej matteus.

tacksam om du minns.

kram helena

Karlsebakken 37 sa...

Sååå mycket fint... Förstår att du hade fullt upp där på mässan - kan se dig springa omkring där med kameran i högsta hugg och ett stort leende på läpparna! :) Men nu börjar polletten trilla ner - är det så att du jobbar för Santa Maria eller?? I så fall så är jag en stor fan - speciellt av de där nya nachosen som kom förra sommaren...! Santa Maria var med och sponsrade en båt på Swedish Match Cup på Marstrand och där har jag ju varit med i många år. Förra året var jag med som sponsor och vi hade montern intill Santa Maria. Och de hade småpåsar med sina nya nachos. Jag åt så mycket nachos den veckan att det var konstigt att jag inte var lika roströd i ansiktet som nachosen var i färgen när veckan väl var över. Sedan dess får jag en nostalgisk känsla varenda gång jag ser de där påsarna... :) Oh well, ett lång utlägg om ingenting - hoppas att du har haft en bra helg annars, stoooor kram "balawar"

svartataket sa...

ps...jag har något till dig hos mej :))
KRAM

Anonym sa...

Njuter av alla fina Formexbilder. Besöker den mässan minst en gång per år. Tyvärr blev det inte denna gång och har verkligen ångest över detta.Härligt att få en flukt av våren.
ewa

Brunkullan sa...

Hej! Jo visst var det härligt på Formex!! Jag njöt varje sekund och dregglade över alla saker jag helst skulle tatt med mig bums!!

Cults folklore serie lockar i vår, liksom Ib Laursen handdukarna du visar:)
Ja..massor av vill ha saker naturligvis!

Ha en bra vecka!
Susanne

Anonym sa...

Hallå där "Santa Maria" kul och hitta dig här istället för på fältet. Blir imponerad över huset och att ni flyttat in tyckte inte det var länge sen du berättade om
flytten, var det till mamma där ni
skulle bo medans ni byggde.
Kram Lotta (på kexet)

Anonym sa...

Hej! Vem säljer klockan som du visade? Den var ju asläcker, skulle passa "klockrent" hemma hos oss :-)! Även handdukarna var ju jätteroliga och fina! Stort tack till dig för fantastiskt inspirerande blogg! Kram/Maria

sandyekman sa...

WOW!
Tack för att du visade upp allt gottigt, både från ditt jobb å från mässan.
Härlig inspiration nu när jag bara går å längtar efter mars;)

Anonym sa...

Hej du glada;)

Du ska ju så klart skriva dina krönikor i olika tidningar så att du kan ta fett bra betalt för dem!! Jag skulle ju definitivt köpa tidningarna om jag visste att jag skulle få läsa en skön krönika av dig som skulle kunna handla om... ja, inte vet jag... ditt och datt. Du har ju skrivit så grymt sköna inlägg om allt från gummistövlar, rugguggla-frilla, råttbo-frilla, älskade döttrar, schyssta inredningsdetaljer och massor av matnyttigt när det gäller husbyggande.

Fetkram Malin

Familjen Eriksson sa...

Tjena!

Knasboll, klart att det är gamla husets övervåning som ska rivas.

Fossingen det är en helt annan story... Jag tror att jag kan ha gjort sönder den igen i fredags :(
Inte på skridskobanan heller utan i provhytten på VeroModa... stod på ett ben och skulle dra på mig brallorna när jag tappade balansen lite och "parerade" med att spänna foten. KNAK sa det då, inte ont men en otrevligt känsla.

Har varit lite deppig i helgen men jag kan fortfarande åka skridskor så allt är inte förlorat. Hoppas fortfarande på att det kanske inte är så illa. Väntar på besked från Ortopeden om de ens vill se min fot igen.

Jaja nog med tråkigheter.
FORMEX verkar ju varit en höjdare. Ska bli kul att se grejerna i butikerna i vår.

Kram!
temblg

Maria sa...

Hej anonym Helena och anonym Maria, tyvärr kommer jag inte ihåg i vilka montrar jag varit och vad det är för fabrikat på de saker jag visat från Formex.

Jag var som en liten unge i en godisfabrik där på mässan. Helt lyrisk av allt jag såg. Borde givetvis ha tittat lite mer lugnt och noterat noga allt jag såg. Det får bli en erfarenhet jag tar med mig om jag får möjlighet att besöka denna härliga mässa igen.

Ser jag produkterna ute på "stan" framöver lovar jag att rapportera om det här på bloggen.

Tack alla ni för era söta kommentarer!

Kram Maria

Anonym sa...

Du är duktig på väldigt många grejer. Men inte visste jag att du var så duktig på att fotografera! Tycker dina bilder är jättefina.