lördag 2 augusti 2008

Lite uppdatering.

Det har gått en vecka sedan mitt senaste inlägg och det var inte riktigt vad jag tänkt mig. Tiden bara flyger iväg och tid framför datorn är inte prioriterat nu.

I lördags hade jag tänkt visa vår fina bröllopsbild eftersom vi firade bröllopsdag. Istället låg jag hemma i värmen hela den dagen i någon slags kräksjuka. Inte vidare romantiskt. Jag som hade tänkt överaska Ludde med ett "spadygn" på Centralbadet och övernattning på Sjöfartshotellet. Det får bli en annan gång.

Alexandra har kommit hem från sina resor. Först var hon i Danmark 2 veckor med en kompis och hennes familj och sedan skickade vi henne och samma kompis vidare till Madrid 1 vecka till min pappa. Skönt för henne att slippa denna byggkaos och kappsäcks tillvaro vi befunnit oss i i dryga 2 månader nu.

Det börjar kännas tungt nu, att inte ha sin tillvaro, sina saker, sin borg, sitt eget hem. Nog för att det går bra att bo hos mamma, men ändå. Ni förstår säkert vad jag menar.

Den sista veckan har jag börjat få panik. Det är min sista vecka på semestern av fyra och semestern har vi i princip ägnat endast åt huset. Det är givetvis ett lyxproblem, men man är ju inte mer än människa. Just nu känns det som att vi befinner oss i en "never ending story" Jag vet att vi börjar närma oss slutet, fast det är svårt att se det. Vi är trötta och griniga.......... Usch vad gnälligt det blev, känns som jag tycker synd om mej själv!

Förlåt, nu ska jag istället berätta vad vi hunnit med.

Fredrik snickaren har fått en veckas välförtjänt semester pga att målaren halkat lite efter. Nu har målaren dock kommit ikapp lite och nästa vecka har han semester från sitt ordinarie jobb vilket innebär för oss att han lovat oss att arbeta hos oss under hela den veckan.

Under tiden har Ludde "elat" där han kommit åt. Vi använder oss av produkter från Elko Plus. Bilderna är lite suddiga, vet inte varför de blev så.Kontakterna och strömbrytarna är platta och fina. De ser väldigt eleganta ut enligt mitt tycke.


Det som är kul med den här serien är att man kan ha olika färg och material i de olika rummen och miljöerna. De har ändå en genomgående linje som matchar i hela huset.
I stora badrummet har vi tex valt ram med svart tonat glas och knappsats i alu look.
Så här ser golvvärmetermostaten ut, diskret och fin.


Behöver man reglera golvvärmen öppnar man upp lilla luckan med ett lätt tryck.

Jag tycker det är superläckert! I den stora öppna delen (vardagsrum, kök umgängesdel) ska vi ha ramen i vitt glas med vit knappsats. De är inte uppsatta ännu. Visar dem senare.

Vi har även fått leverans av badrumsinredningen denna vecka. Allt kommer från Svedbergs.

Jag och Ludde bar in denna "bjässe" själva. Vi (jag) fick pausa några gånger på vägen, men skam den som ger sig.
In fick vi den till slut;)

Jag blev helt euforisk och lycklig när jag provlåg karet. Det är verliken djupt och långt. Jag med mina 167.6 cm ligger helt raklång utan att kröka benen. Dessutom ligger även axlarna nedanför badkarskanten. Här kommar man att kunna ligga helt utsträckt med vattnet upp till hakan.
Nice!

Till och med Alexandra med sina 178 cm ligger bra i detta kar.
Nu ska jag ta tillfället i akt och passa på att kika in hos mina "blogg" vänner för att se hur det går för dem (er).

4 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Å vilka snygga elkontakter! Passar ju jättebra in i miljön! Och visst är badkaret mysigt. Tyvärr räckte inte vårt varmvatten till att fylla det, den gången jag har provat, men vi ska ha hit vvs-killarna igen, så fort de har kommit tillbaka från semestern!
Grattis på bröllopsdagen i efterskott förresten!
kram

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Tack för romaninlägget ;o) Och grattis i efterskott på bröllopsdagen!! Håller med Viveca, kontakterna var helläckra. Måste vara så himla bra att ha en egen elektriker...det är jag lite orolig för faktiskt ..att man ska missa belysnings och el-delen som är så viktigt! Er belysning kommer ju att bli topp!! Coolt badkar med, jag letar fortfarande efter ett på tassar som inte är superkort. Ska kolla upp Westerbergs längsta IRL, lutar mest åt det just nu. Ha det och kämpa på bara, det är snart klart :o) Kram Petronella

Tinnar och torn sa...

Glömde ju, jo vi är nog rätt lika där...man ligger på gränsen o väger...är det kul eller blir det knas liksom...lite sandlådenivå för vuxna...Kram igen :o)

svartataket sa...

Men shit vad här har häns saker medan jag varit o rest!!! ojojoj så fint ni får det!! Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Ja det är nästan så jag längtar liiite till hösten också! Men hinner mer inne som man inte gör nu :)Härligt badkar och belysningen i golvet har jag alltid velat ha! det är fördelen med att bygga nytt!! När man har ett begagnat så är det lite man inte tar tag i känns det som! Ni är sååå duktiga! Är ni lediga eller har börjat jobba? måste uppdatera mej lite mer :))

KRAAAM jESSICA