söndag 10 augusti 2008

Kök och trappor

Innan jag börjar berätta om helgens bravader vill jag bara tacka för alla kommentarer. Det är så himla kul att läsa era kommentarer och det värmer verkligen att läsa era possitiva saker.

Ofta när jag kommer hem från bygget är jag trött. Kanske till och med ledsen. Nu är vi i det stadiet att trots att slutet närmar sig så känns det oerhört tungt. Man längtar efter att det skall bli klart och det känns som att man befinner sig i en "never ending story".

För det mesta sätter jag mig vid datorn (därav mitt taffliga språk och felstavning här och där) efter en låååång dag då jag är helt slut både fysiskt och psykiskt. Det är då era kommentarer betyder oerhört mycket. Vilken energi jag fylls av igen tack vare er;-)

Nästa vecka börjar allvaret för mig. Jag skall nämligen på konferens och utbildning. Jag har börjat mitt ordinarie arbete och är inte direkt sugen på det just nu.

Lönen behöver inkasseras och det är bara att packa väskan och dra. Jag skall till Jönköping och blir borta till torsdag kväll. Jag hoppas att Rebecca (stora dottern) gör det gästinlägget här på bloggen som hon lovat under veckan jag blir borta.

Känn ingen press nu Rebeccagumman ;-)

Nu ska jag visa bilder på det vi pysslat med i helgen....Först lades golvet.....Sedan täcktes det igen....
Vi bar in köksdelarna som bott i garaget allt för lång tid. Köksön monterades....
sedan kom överskåpen upp....
täcksidor och passbitar sågades till....
kyl/frys/vinkyl bars in och sattes på plats. Jag har skrivit om detta skåp tidigare. Det är en Liebherr med fantastiska egenskaper och är ni intresserade av att läsa om dem kan ni kika in under etiketten "vitvaror" till vänster.

Granitskivorna skall komma till oss på tisdag. Shit det missar ju jag! Undrar om Ludde kan tänka sig att lägga ut någon bild på det då?
Trappan som kom i tusen bitar och väger bly monterades först ute i hallen.
Sedan fick vi ringa runt till kompisar....
Mange, Christer och Johan kom till Luddes och Fredriks undsättning. Jag är ju upptagen med mitt jag.... vem skall annars fotografera?
Ludde fick hoppa upp till övervåningen för att ta emot åbäket....
ååhej, åhå, kom igen, ta i då kommenderar Fredrik de andra....
Ooooops, glömde ju att lille Johan stog längst in mot väggen....
1.2.3.4.5 stycken starka karlar krävdes det för att få upp trappen!Vänta lite....Ludde tycker att den skall upp lite, lite till längst in i hörnet.
Den här trappen går ner till vardagsrums/köks delen. Den kommer INTE att se ut såhär när vi är klara men vi måste nog vänta med att göra den på det sätt vi önskar för besiktningens skull.
Den skall inte ha några stolpar/räcken längs sidorna, vi vill bara ha trappstegen, men byggnormerna säger annat.

Appropå besiktning, kom just på att jag inte svarat Petronella (Tinnar och Torn) på din fråga ang när jag skall föda;-) = när huset är klart.

Du undrade hur det går till med slutbesiktning när man bygger själv. Vi har fått ett prel datum 20 Augusti. Vi kan i princip flytta in när vi vill, men vi tänker inte göra det förrän allt är helt klart och besiktningen är gjord. Vissa saker är lite speciella som tex den lilla trappen, därför avvaktar vi för säkerhets skull.

Som det ser ut nu flyttar vi in vid månadsskiftet Augusti/September.

Nä nu måste jag nog packa, ha det gott!

6 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Förstår mycket väl att det är en tuff tid nu i slutspurten. Men målsnöret är ju väldigt nära nu och ert hus är redan super-duper snyggt!!!
Skrattade gott åt liknelsen med att vänta barn. Visst finns det paralleller ;-) Hoppas att sista månaden av "graviditet" blir lugn och harmonisk.
Stort lycka till med jobbet!
Kram Charlotta

Familjen Eriksson sa...

Åh jag känner så igen mig. När allt är NÄSTAN klart men det tar en evighet innan det blir riktigt klart. Stor peppkram till dig och familjen! Det blir klart och det blir såå bra när ni är inflyttade. Och tänk efter... Ni har ju redan klarat av det värsta, flytten från gamla huset, bara nytt och skoj att se fram emot.

KRAAAAM!

Tinnar och torn sa...

Hej Maria! Då flyttar ju ni in när vi börjar :o) Förstår att du inte vill åka ifrån nu när allt börjar bli klart. Men se det som en påtvingad andhämtningspaus från bygget...kan vara positivt det med... Men nu blev jag nyfiken, hur ska ni göra med trappan sen efter besiktningen?
Jihoo...Snart sitter ni där i ert ursnygga hus med belysning i världsklass :o) Kram Petronella

Gittan sa...

Hej Roddan!
Ni får ju hur fint som helst! Är ganska så avis :) Kul att följa arbetet också. Vi renoverar för fullt och känner igen det där med att bli less... emellanåt spyr man åt eländet, men det kommer att bli så fint.
Ha det gott!
Kram Gittan

svartataket sa...

Vad spännade! det blir ursnyggt! Augusti/september!!! Det är ju snart!!!! Du får se veckan som semester! Kan vara skönt också o sen komma tillbaka med energi o nya ögon :))

KRAAAM
Jessica

Tinnar och torn sa...

Okey! Ibland så har man bråttom när man läser, nu ser jag vad du skrivit om trappan, att ni inte vill ha nåt räcke! ;o) Kram på dej och hoppas du har det hyfsat nu under byggvilan! För det var väl nu du skulle åka...hm...måste kolla det....tror jag har drabbats av byggglömska...har svårt att hålla saker i minnet....Kram igen iaf/ Petronella