tisdag 5 augusti 2008

Tänt var det här!

Jag kanske har malt lite om Ludde hit och Ludde dit, men jag är faktiskt lite stolt över min Luddegubbe! Han har varit jätteduktig under hela byggprocessen. Slitit som en djur och haft tusen bollar i luften samtidigt. Under byggprocessen så har han även hållt sin elfirma igång. Det är grymt gjort.

Ja Pellan (Tinnar och Torn) jag är jätteglad över att ha en alldeles egen elektriker att tillgå. Det är jättesvårt med ljussättning och det är dessutom jättedyrt med belysning. Att ha ett eget "proffs" i ämnet är som sagt himlans "gött å ha".

Ikväll möttes jag av en mycket trevlig överraskning när jag åkte ut till huset. Ludde hade i princip gjort klart belysningen i den stora öppna umgängesdelen. (Vardagsrum/matsal/kök).

Som jag sagt tidigare, så fort en annan hantverkare ( i detta fall målaren) gjort klart sitt är Ludde där och petar i sin el;)
Så här fina är ramarna från Elko plus i vitt glas. De är likadana som de jag visade i badrummet tidigare fast de var ju i svart. Kommer ni ihåg?I matsalsdelen (den del jag kallar kyrkan) har Ludde satt in fiberoptik. Den tunnaste varianten. Här kommer det att bli mysigt att sitta framöver och det kommer att kännas som att sitta utomhus på något sätt.
Det är mycket läckrare i verkligheten egentligen, men jag tror nog att bilderna visar lite hur känslan blir.Alla smygar får varsin spot som går att dimmra ner. Det ger även det en väldigt mysig och stämmningsfull belysning.
Ovan väggen (den som det blir fondtapet på tack vare er;)) i vardagsrumsdelen har Ludde satt upp en rad fyrkantiga spottar som belyser väggen.I köks avdelningen har Ludde satt likadana fyrkantiga spotlights. Ett par över köksön och rader över köksbänkarna. De tänds separat.
Mellan dessa tre utrymmen finns en stor takyta som egentligen inte behöver belysas. Där har Ludde satt upp en fiberoptik som endast består av nio ljuspunkter. De heter Hide a Lite.Först pillar man ner slangarna där man vill ha dem.......Och sedan fäster man på en pytteliten ring i rostfritt som man sedan pillar tillbaka upp mot taket. Då är det bäst att ha rena bommulsvantar på sig så att man inte får svarta fingeravtryck på de nymålade taken!Och slutligen så är det bara att tända upp! Det blir som en kul effekt uppetill. Synd att det var för ljust när jag fotade. Får försöka åka dit när det är mörkt ett senare tillfälle.

Som sagt, idag är jag superduper stolt över min Luddegubbe;-)

7 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Ja vad säger man...ashäftigt...jag är sååå avundsjuk...Fiberoptik ville jag ha i badrummet ovanför badkaret men vi får se hur det blir med det..har ju inte ens pratat med el-killen ännu...Det är ju som du säger himla dyrt med belysning. Kram Petronella (Pellan ;o))

Tinnar och torn sa...

Nu såg jag din kommentar om schäslongen, hahaha jag blir så full i skratt varje gång jag ska skriva det ordet..hrm ..jo jag är förvånad över valet själv men "It grows on you..." säger man va? Men på bilden från katalogen ser den FÖR rackig ut alltså,helt hemsk...;o) Just det, du ska definitivt vara stolt över din Ludde! Duktig el-kille! Glömde säga det. Min gubbe han är en jäkel på att gräva så jag får vara stolt över det!! Man behöver ju inte bara ljus i sitt hus man måste ju kunna gå på toa med...;o) Kram igen!

Viveka på Humlebacken sa...

Vi lånar gärna Ludde lite om du tröttnar:)
Fantastiskt fräckt med fiberoptiken, viste inte ens att man kunde göra så...

Tinnar och torn sa...

:o) Det skulle kanske funka om typ ett halvår..hihi...Det är väldigt svårt att slita Örjan från bygget ens en liten stund, han är INTE speciellt nöjd över att börja jobba igen innan de gjutit grunden kan jag säga..-Meeeen jag vill ju vara meeed.....låter det här hemma...stackars min Ö! Men det där med att byta tjänster är faktiskt en himla bra idé annars...Kram Petronella

svartataket sa...

Ska bli så spännande att se allt klart sen!!! Det kommer att bli ursnyggt! Vi har samma smak på allt ..hahaha. Jag har redan lovordat Ludde flera gånger!!! Han är såå duktig och jag förstår att det är superbra att ha en egen elekrike när man bygger nytt!
KRAAAM

Ika sa...

Verkar som din Ludde har vart och pillat in lite saker överallt. Skall bli spännande och se när det är laört hur det tar sig.

Anna och Tobbes Blogg sa...

Tack Maria,
Ljussättningen blir super hos er!
Ludde han är bra = ) Precis som min Tobbe. Med händiga män kan man göra det där extra utan att det skulle kosta en förmögenhet.

//Anna