torsdag 14 augusti 2008

Gästblogg

God Torsdag Kära Lundinsnyahus Blogg Läsare,
Det är dotter Maria Rodriguez som satt sig framför tangetbordet den här gången, Rebecca.
Jag antar att ni, lika väl som jag, följt bloggen ett tag och utesluter därför någon djupare presentation av mig själv. Mamma har ju trots allt fått med både mig och syster Alexandra någonstans mellan fasader och tapeter. Badrum och kökskakel. Altan och murar. Trappor och ljuskällor. Det är lite så det har varit den här våren och sommaren, det har kretsat runt huset och flytten. Det är helt okej tycker jag. Det här kommer bli fantastiskt bra till slut...

Många i min närhet har frågat hur det känns för mig att familjen flyttar från vårt gamla till det nya. Om jag är ledsen, om det känns som mitt hem också osv.
Såhär är det, för mig är hemma lika mycket en övernattning hos mormor med resten av familjen som i ett nytt hus. När man är utflugen, som det så fint kallas, är att komma hem samma sak som att träffa familjen och ha det bra, kanske äta något gott och umgås. Då spelar det faktiskt ingen roll om man gör det i det huset man vuxit upp i eller i ett sprojlans nytt. Det är väl snarare en bonus antar jag, förnyelsen.

Det finns en mängd härliga och fina minnen från vårt gamla hus, och även en del från vår lägenhet innan dess, det kommer bli minst lika bra i höst.
Starkaste minnet från kryddgårdsvägen är famijlen Samuleson. Alltid.

Till det nya, jag vill bara säga bra jobbat Mamma och Ludde. Jag är så glad att er dröm alldeles strax kommer att gå i uppfyllelse. Ni är så värda det här huset, att få flytta in, att få packa upp, att få möblera och sen möblera om igen för att en tredje gång möblera en gång till. Jag är glad för Luddes skull, att han kan äta middag under en stjärnhimel han skapat själv, glad för mammas skull, att hon kan spa-bada på julaftonsmorgon, gald för Alexandras skull, att hon får en alldeles egen våning.

Jag är glad för min skull, att jag får komma hem när jag vill. Såkart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beccsi, vad underbart att du håller mammans fana högt! Vilket otroligt fint hus det blir! (Fast din lya går ju inte heller av för hackor ;-))

Själv har vi inget hus, men väl samma efternamn numer ;-) Tack för den otroligt fina hälsningen ni skickade till bröllopet. Jag skickar bilder till Maria på mailen.

Kram kram på er alla i underbara gudfamiljen!/Kalmar

Viveka på Humlebacken sa...

Hej Rebecca!
Måste bara skriva att jag sitter här med gåshud och nästan tårar i ögonen efter ditt fina inlägg. Härligt att läsa det du skriver!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Kul att se/läsa att bloggen hålls igång även när bloggerskan själv är borta....Instämmer med Viveka! Kram Petronella

svartataket sa...

..o jag är glad att jag får följa er!! Säkert att du inte ska flytta hem igen då ? *fniss* jag kan annars göra det..ta din plats menar jag :)
Hoppas mammas kurs är bra!

KRAAAAM
Jessics

Tinnar och torn sa...

Hejsan Maria! Det var tur att du skrev en liten kommentar, började undra lite. Fast jag har tänkt att ni nog är inne i en väldigt intensiv slutfas nu och lägger all er energi på att få klart. Heja, heja...snart så får vi se hur det ser ut klart och med möbler. Om det är tungt så tänk på att när det blir advent då har du hunnit bo in dej såpass att det kommer kännas sååå skönt att pynta med lite adventsljus. Vem vet, vi kanske tom får snö så vi slipper sitta och titta ut över våra sargade trädgårdar ;o) Kram Petronella