fredag 25 juli 2008

Petter, Andreas och lite Ludde.

Jag tror inte jag berättat storyn om hur knepigt vi haft med att hitta en duktig plattsättare.

Från början så hade vi en kille som vi känner väl och som vi vet är jätteduktig. Det har varit av stor betydelse för oss att de hantverkare vi tagit hjälp av är sådana som vi känner till och dessutom är duktiga.

I ett sent skede blev denne plattsättare tvungen att hoppa av vilket satte oss duktigt på pottan. Det började närma sig semestertider och med våra krav och med brist på hantverkare så fick vi väldiga problem. Fredrik vår snickare hade en kontakt som han egentligen inte vågade förmedla till oss för han vet hur kräsna vi är. Till slut blev han tvungen att föreslå denna kontakt och då lärde vi känna Matte.

Matte har jag skrivit om tidigare. Han känndes klockren för jobbet och vi blev lugna. Matte hann förbereda våtrummen med fuktspärr och gummning när han helt plötsligt fick förhinder.

Där stog vi åter igen utan plattsättare och nu VAR det semestertider! Matte lovade att "vaska" fram en ersättare och det känndes sådär till en början.

Det visade sig att den framvaskade plattsättaren var Mattes brorson Petter. Den här familjen verkar ha en fin "plattsättar" tradition. Petters farfar, Mattes far var även han plattsättare och vi fick berättat för oss att farfar "uppfann" en teknik som innebär i korta drag att man sätter plattor under vatten (i pooler framför allt) i dykarutrustning. Matte är en av få som har ett sådant certifikat. Dessutom så är denna plattsättar familj erkänt duktig på relaxer. Har man sådana gener och anor i blodet kan man inte annat än att vara duktig.

Petter kom inte ensam till bygget, han hade med sig en vän, Andreas.

En vän som har arbetat som plattsättare tillsammans med Petters pappa (Mattes bror). Andreas bor numera i skåne och ska precis starta en egen plattsättarfirma där.

Andreas var egentligen uppe i Stockholm under veckan på semester men ställde upp och hjälpte Petter (oss) med detta jobb. Hans fru kan inte varit så nöjd, men det var i alla fall jag;-)

Nu är jobbet slutfört och vi blev supernöjda! De var hur duktiga och snabba som helst. Dessutom väldigt trevliga.

Jag rekomenderar denna firma varmt. Vega plattsättning i Haninge.
Här ser vi Petter och Andreas slutföra det sista i det stora badrummet. De var själva så nöjda över sitt jobb att de frågade oss om de fick använda mina bilder till sina hemsidor att ha som referens.

Är de så nöjda själva kan det ju bara betyda en sak, att vi kan vara lugna;-)
På bilden ovan ser vi pojkarna lägga klinkers ute i hallen.

Så fort de andra hantverkarna är klara med ett projekt så är Ludde där och pillar i något som har med belysning att göra;)
Den här golvbelysningen heter EyeLed och kommer från Storel.Jag fick tvätta golven som en besatt. Vet inte hur många vändor jag gick med moppen, men tillräckligt många för att få träningsvärk!
När det äntligen var rent och snyggt och jag fick någonting vackert att titta på så kom Ludde fram med täckpappen.

Jaha, så var det med det lilla roliga....

Och inte nog med det, de för-annade trapporna som ligger i tusen paket och som väger bly som vi flyttat på fyra gånger nu fick en ny plats!
Nästa gång vi rör dessa trappor hoppas jag är för att sprätta upp kartongerna och för att montera upp dem.


Nä nu tror jag att jag ska åka och köpa oss en soffa, bara sådär för att jag känner för det i värmen;-)
Ha det gott alla,
Petter & Andreas, än en gång jätte tack för ett fantastiskt bra jobb. Vi önskar er en skön härlig semester!

4 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Vilken grej! Skönt att det löste sig :o) Kämpa på bara, ni är snart klara o då kan ni sitta där på ert assnygga trädäck med en kall öl eller någonting i kvällningen! Kram Petronella

Viveka på Humlebacken sa...

Vilken tur ni hade att de kunde ställa upp, och så himla snyggt det ser ut!
Jag tror bara att vi som varit mitt uppe i ett bygge, kan förstå hur mycket tid och energi det tar - även om man har folk som gör det mesta.. Bit ihop och kämpa på! När man kommer ut på andra sidan är det värt det!!
kram

mie sa...

WOW!!!!!!!
Precis så som jag trodde att du skulle få till det!!! Skorpan tycker det blev "skitläckert", själv är jag mest avis på att du får så j-la fint! Hm.. ska vi någonsin bygga eget hus så ska jag apsolut anlita dig för inredning och detaljer. Troligen kommer Nygrens plånbok att dela Luddes åsikt om priserna men de borde väl veta att det kostar att leva ihop med tvillingar vid det här laget båda 2 ;-) Kram och hoppas du hittar rätt soffa

Tinnar och torn sa...

Hej där igen! Sitter och nattsuddar med öronvärk:o( Läser din blogg från början och stötte på ett gammalt inlägg om röstningen på vibyggerhus. Har missat det tidigare, måste bara säga att det var bra skrivet och så klockrent. Har haft en liten olustig känsla över hela grejen och du satte ord på den!! Tack! Hoppas det flyter på o att ni snart flyttar in...eller redan gjort det...Kram Petronella