tisdag 5 augusti 2008

Blandad kompott

I söndags var min mamma barnvakt till Max och Felix. De är söner till min lillebror. Max ville inget heldre än att sova med fabror Ludde vilket vi fick erfara då vi kom hem sent den kvällen.

I vår säng låg denne lille blonde sötnos och snuttade på sin napp kramandes sin gosenalle. Det var länge sedan jag och Ludde hade "sängbesök" Det var hur gosigt som helst;-)

Vi lär låna Max flera gånger sedan i vårt hus!På bygget har Ludde kommit igång med sitt "teknikrum" I rummet som blir kontor/gästrum finns det en kattvind som Ludde skall ha till sitt teknikrum. Dit in har han dragit all fiber och tel/dator mm. Hårddiskar och annat teknikum kommer att finnas i kattvinden.All kommunikation till huset är klart. Nu kan jag blogga även från huset.
Fast jag behöver inte ligga inne i kattvinden och göra det. Det finns även trådlöst i huset;) Här testar Ludde lite musik och annat.
Takbjälkarna är på väg att bli vita. Vi valde tillslut att måla väggarna ljust grå för att inte allt skulle bli så himla vitt och för att få en liten kontrast mot taket.
I vardagsrum/köks delen har vi valt fyrkantiga spottar. Det är jag glad för, för det blev väldigt snyggt i det höga/sneda taket.

Det är bara att vinkla ner belysningen åt det man önskar få belyst.
På utomhus fronten har det inte hänt mycket på två veckor. Den som ledde arbetet insjuknade i gikt och blev inlagd på sjukhus. Nu är han återställd och har kommit tillbaka med en massa kamrater.

De har lovat oss att vara klara med markarbetet senast i slutet på nästa vecka.
Här ser vi hur trappan på framsidan vid entren tar form.
Självklart så ville Ludde vara med på ett hörn och kastade fram lite slang till farbröderna att gräva ner till den belysning i markstenen som Ludde vill sätta in.


På målar fronten börjar det att se bra ut. Johan "kludden" har fått bra fart på rollern och det verkar som om han kanske kommer ikapp det han låg efter.

Svärmor Stina och svärfar Lasse är på Malta och gottar sig nu. Jag vet att ni säkert söker upp datorer någonstans för att se hur det går, nyfikna som ni är;-) Därför passar jag på och skickar er en hälsning, ha det så himla skönt, njut av solen, maten och allt det gotta för här är det bara regn. regn och åter regn.

Kram på er.

3 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Jo men det börjar se hyfsat klart nu iallafall...eller?? Bra val med den gråa färgen, ser himla snyggt ut. Kom på mej själv med att tänka...ohhh va myyyysigt med nattligt barnbesök...tror jag får sno syrrans Leia sen ett tag :o) Kram Petronella

ColonialEast sa...

Hej Maria, Schysst med ett teknikrum för alla tekniska prylar sladdar och prylar. Det där är en nöt att knäcka. Vi vill ha något som funkar utan handpåläggning ... Jättesnyggt badkar! Gillar den svarta fronten. Vill absolut ha svart front på min. Har också ägnat semestern åt husbygge. Känns lite sisådär. Det blev liksom ingen semester. Men nästa sommar. Då du - då sitter vi i våra fina hus och ljuvliga trädgårdar och bara njuter!

Familjen Eriksson sa...

Snyggt med all belysning!!! Varför har inte jag en elektriker till man ? Skulle kanske lånat din om jag vetat att han fanns. ;)

Det blev kanonbra med grått på väggarna, känner mig lite delaktig som alltid förespråkar grått...

Ha det gott!
Kram