fredag 26 juni 2009

Oh oh oh tjejer:)

Jag känner på mig att jag kommer att använda lite fula ord i detta inlägg. Därför vill jag för säkerhets skull be om ursäkt för det redan nu.

Det suger verkligen hästballe att måla! Fy bövelen vilket skitgöra. Vilket kladd. Usch och fy. Jag tänker VERKLIGEN inte bli målare när jag blir stor. NEVER EVER! Aldrig i helvete. Bajs............ Sådär, nu var det sagt.

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag allt annat än lust till att svida om till min äckliga målarstass och än mindre greppa tag i penseljäveln. Men jag var ju tvungen. Bäst att passa på då vädret är så fantastiskt och jag vill ju inget hellre än att få upp staketet inom en snar framtid. Jag hade inget val. Det var bara att sätta i gång.

Där stod jag i min ensamhet och tyckte synd om mig själv. Jag penslade bräda efter bräda med solen brännandes i ryggen. När jag hade det som tyngst dök plötsligt grannfrun Annsofie upp med ett kvittrigt leende. Ni vet hon som har en man som heter Thomas som klipper vårt gräs, och som under hela våren hjälpt Ludde med altanen och även hjälpt Ludde med att tömma ölkylen. "Hej hej. Jag kommer ut och hjälper dig snart. Jag ska bara..." sade hon och försvann för ett ögonblick igen. Jaha...?

En liten pyttestund senare var hon tillbaka. "Vad ska jag göra" frågade hon. Du får gärna greppa en pensel och hjälpa mig måla svarade jag.

Och så målade vi.... och målade, och målade. Vi hade det till och med trevligt. Plötsligt var det roligt att måla. Efter ytterligare en stund kom Alexandra hem. Även hon svidade om och satte igång att måla. Den stora högen med brädor som aldrig tycktes bli mindre sjönk plötsligt med en rasande fart.

När Ludde och Thomas senare kom hem från sina arbeten trodde de inte sina ögon. Är ni nästan klara? Jajamensan svarade vi glatt. Vad ska vi äta idag? fick vi till svar på det! Det får ni fixa, vi målar. Hallå!!!
.

.
Medan vi kämpade på ända in i det sista fick vi mat i form av pastasallad med kyckling. Mums.
.

.
Vi penslade och kladdade och kvittrade som tjejer gör...
.

.
Vi hade till och med en liten hejaklack. Massor av brudar överallt:)
.

.
Vi fick in värsta tekniken och var hur effektiva som helst. Målet var att bli klara redan under kvällen.
.

.
Nya lösningar för att ställa plankorna på tork skapades.
.

.
Strax före åtta var vi klara. Starkt jobbat va!
.

.
Eftersom Ludde vägrat att måla har han haft några dagars paus. En paus som blev mycket kortare än han hade trott. Haha... nehej du gubbe lille. Ut och spika plank du... och det gjorde han:)

En bräda uppe...........
.

.
Två brädor........
.

.
Det gick med en väldans fart!
.

.
Jag är riktigt nöjd över att vi tillslut valde att måla staketet vitt.
.

.
Åhh så nice det blir!
.

.
Sa jag att jag är nöjd? Jag är mer än nöjd:)
.

.
Visserligen skall det målas en vända till när det är på plats, men det känns inte alls lika tungt. Då sitter i alla fall staketet uppe och jag slipper flytta runt brädor över hela tomten för att hitta torkplats.
.

.
Efter dagens bedrift unnade vi tjejer oss ett glas vin. Skål och tack kära granne. Du har varit guld värd idag!
.

.
Efter vinet tog vi även ett välförtjänt kvällsbad. Bara vi tjejer.
.

.
Till helgen kanske jag borde ta och sola bort dessa fula ränder va:)
.

.
Ja det här var vi tjejer sannerligen värda!

.
Nu till något superduper jätteviktigt!
.
Jag pratade med min kära lilla mor igår kväll i telefon. Hon ville höra hur det gått under torsdagseftermiddagen och hur långt vi kommit. "För jag följer din blogg förstår du" Jag vet mamma. Du läser den på jobbet och visar dina arbetskamprater. När vi ska avsluta samtalet säger mamma plötsligt. "Kan du inte hälsa till mig på bloggen? Meh....."Det är så roligt"
.
Okej mami, nu hälsar jag till dig. Hej hej. Puss puss. Blir det bra så:-)
.
Annars önskar jag er alla en sjujäkla skön, härlig, kanonhelg!
.
HÄPP

16 kommentarer:

Vimsingen sa...

Tjejer kan det har jag alltid sagt. Vad snyggt det blir. Ni har varit spuperduktiga och värda en hel flaska vin!
Ha nu en trevlig och lugn helg och njut av ditt fina staket!
/Vimsingen

Liw sa...

haha rolig mamma :) Vad fiiiint staketet blir! Jag som kämpar med vårt lilla att måla nu... skiiit tråkigt! Men på er var det ju fart ;)

Ni får ha en trevlig helgoch njuta av ert staket innan nästa projekt kommer igång, för dem tar ju aldrig slut eller hur?:)

Anna sa...

Oojj!! Vad ni har jobbat på!! Så himla fint det blev!!
Kan du inte försöka njuta lite av värmen nu? ;)

Hoppas du får en fin helg!
Kram A

Anonym sa...

Wow vad bra ni är! Ja det blir ju så mycket roligare när man är fler, gullig hejarklack ni hade! Bra jobbat och vad snyggt det blev med staketet, helt rätt till ert hus. Grattis till ett bra jobb och val! Vad kul och se! Vivi soltorp

Familjen Eriksson sa...

Ni är duktiga ni! Plus en superstor guldstjärna till era grannar, de verkar ju vara toppen.

Jag ska grabba tag i penseln igen ikväll och försöka se till att lilleman inte är alltför nära...

Puss puss!

Erika sa...

Det är alltid något i vägen när man håller på. Takpannorna flyttade vi på tre gånger. Grushögarna är i vägen och bygger jag värsta högen med staketplank vid garageväggen där han inte är ritkigt klar.

Aldrig funderat på att ta ett anant linne på dig när du målat?

GRymt jobbat, självklart var ni värda lite kalldryck o pool.

Pernilla sa...

SÅ BRA JOBBAT!!!! Och vad fint det blir! Supersnyggt!

svartataket sa...

HEJA,HEJA. Shit vad ni jobbar på! Tror jag det att du är nöjd!!! Jag överväger också vitt, men det är kasnke för det är fredag? på lördag är det svart igen..haha. Men vetikatte hur jag ska få ihop det med grunden på huset och grunden på altanen, som vil vill ha svart? åh vilka i-landsproblem! Nu ska jag fortsätta zippa vin! Grabbsen sitter i vardagsrummet och suckar och skriker till fotbollen! Jag ska plantera blommor. Man hör ändå på dom när det är spännande*fniss* o då kommer jag som ett skott! Men det är så fasligt fint ute så jag har inte hjärta att sitta inne!! Men Rosévin kan jag dricka!! hihih
Trevlig helg på er och kör hårt. Du får nog snart mitt mobilnummer så du kan mms mej i realtid*fniss*
Snygg bonnabränna;))¨
skojar bara;)

soliga bamsekramar
Jessica

Charlotta sa...

KVINNOR KAN, eller hur?!!!

Jag känner mig som en riktig sopa när jag läser din blogg nu. Själv har jag haft en lat och ledig vecka. Magnus har varit ute och rest och barnen på tennisskola. Så jag har bara softat och inte gjort någon nytta alls. Känner att jag behöver ta det lugnt och jag tror inte att vi kommer att påbörja några större projekt under sommaren. Skall bli underbart! ;D

Vad skönt att se att ni nu äntligen börjar bli färdiga. Ååå vad snyggt det blir. Jag känner mig nästan som hemma när jag tittar in och ser hur staketet växer fram. Jag visste väl att vitt skulle bli bäst även hos er. Visst blir det PEST att måla om dessa förbenade pinnar om några år. Men den dagen-den sorgen....

Fredagskram
//Charlotta.

Sara sa...

Åh, det blir ruskigt snyggt! :) Vi håller på med något liknande hemma, fast i mindre skala. Imorgon ska jag börja måla 200 löpmeter virke vitt. Huga. Även min käre sambo har högtidligt deklarerat att han minsann inte tänker måla, så det föll visst på min lott. Men det är ju skönt att ha sett dina bilder innan, så att jag vet vad jag har att se fram emot! :) Bra jobbat!

Evelina sa...

Åhh, jag kan tänka mig hur skönt det måste kännas att vara färdig (med grundmålningen)! Håller själv på att måla 1,4 km virke... Så fint det blir med ert vita staket!

Jessica sa...

Fy f.n va ni var duktiga. Hatar att måla. Bävar för att gubben kommer och säger att vi ska ta tag i sista målningen på huset....Vill INTE. Så tråkigt. Här ska sladdas med 4 hjulingar på tomten idag. Måste få det slätt så vi kan så GRÄSMATTA någongång. Så avis på alla som kan gå på gräs. Ha en underbar helg.
kram

Piffa och Puffa sa...

Det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Så snyggt det blir med staketet med vita brädor. Jag vill också ha!!!
Kanske kan jag ta efter från er då vi ska bygga vårt hus vid vattnet. Vi behöver ha något staket som inte är tätt men ändå insynsskydd mot grannarna. Superfint.
Kramar Anette

Karlsebakken 37 sa...

Åh, vad härligt med såna grannar - önskar våra kunde göra likadant! :) Och shit pommes frites så fint det blir med staketet mot huset, hur snyggt som helst!

Som tur är så gillar jag ju att måla och det kommer ju väl till pass just nu. Har legat inne hela dagen och tyckt synd om mig själv för att jag är sliten och har ont i halsen men strax ska jag ut och greppa penseln igen. Tre strykningar med färg på garaget avklarade (två på ena gaveln och första på baksidan), bara fem stycken kvar på resten av garaget nu!

Hoppas att ni har en härlig söndag med lika fint väder som det är här!

Stor kram Caro

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Ni är så duuuktiga!!
Efter våra vedermödor med att måla fasadpanelen (till 400 kvadratmeter bygge) har jag insett att vi ska använda spruta när det blir dags för balkong– och altanräcken. Så är det bara!;-)
Hoppas att du har haft en härlig helg Maria.

Kramkram

Two sa...

Å så fint staket de har valt til huset! Lurer på bredde og tjocklek på trefjølene er (heter det breda på svensk??)Slikt staket har jeg ikke sett i Norge ennå! Lurer på å lage noe lignende når jeg ser hvor fint ditt ble! Bor i Norge og likar å følge med på din husblogg. Kram frå Mariann.