torsdag 11 juni 2009

JIIIIIHAAAAAH

Känner ni till Rednex? En Svensk grupp. De sjunger en puckad låt. En fullständigt vedervärdig låt som egentligen går mig på nerverna. Cotton eyed Joe (stavas det så?) tror jag att den heter.

Tänk er den melodin. Jiiihaah. Med betoning på jiii eller kanske haaah. Eller rättare sagt först betoning på jiiii och sedan haaah. JIIII...HAAAAH!

Så kändes det när jag äntligen kom hem igår sent på kvällen. Jag var egentligen trött som en gris efter den senaste veckans alla tusen aktiviteter och allt flängande. MEN..... Jiiiiihaaah!

Jag klev ut på altanen med tonerna från Rednex jobbiga gamla slagdänga klingandes i mitt huvud. Jag stampade ner höger fot i trallen likt en Amerikansk logedansare. Vek ut armbågarna, vinklade upp bägge tummarna och hoppade runt som en yster, galen, lycklig höna med en ny energi som slog ner som en blixt rätt ner i mig och bara liksom JIIIIIHAAAAAH! Från den ena änden av altanen över de tjugo metrarna till den andra änden.... jiiihaaaah. Upp och ner på bägge altanerna. Först ned för den högra trappen, skutt, skutt, skutt och jiiihaaah. Runt jacuzzin och jiiiihaaaah. Sedan upp för den vänstra trappen, skutt, skutt, skutt och jiiiihaaaah.

En stund efter min lyckodans brottade jag ner min nästan 0.1 ton tunge man med en brutal Spansk sving med ett inslag av en halv nelson rätt ner i bingen och gav honom en omgång han sent ska glömma;)

Jädrans så gött det var att äntligen komma hem!

På mindre än en vecka har jag hunnit med utbildning och konferens. Grattat min mamma som fyllt 65 år. Jag har firat Sveriges nationaldag tillsammans med ett fyrtiotal arbetskamrater med att smaka på Stockholm i Kungsan. Jag har upplevt en bedrövlig landskamp live. Stångats med Danskar över hela stan. Varit hemma en snabbis och hjälpt gubben att sätta upp det sista av väggen mellan altanerna och skruvat ihop den nya paviljongen. Vänt på en femöring och dragit iväg till Gotland. Partajat något litet till:) med öborna för att slutligen åter landa i mitt trygga hem, i min makes trygga famn. Puuh!

Nu ska jag bara ut på ett event till innan semestern. Ikväll måste jag iväg igen.... men sen, sen blir jag på hemmaplan. Nästa sväng med jobbet blir inte förrän vecka 33.

Förresten, idag klarade min lilla unge sitt körkort. ÄNTLIGEN!

JIIIII...HAAAH!

15 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Haha, jag kan se dig framför mig... och så fick jag den djävla låten på hjärnan:) Tack!

Ika sa...

Grattis till lill tjejen!! Härligt att hitta energi så att man flyger runt så där. Kommer det bilder på en färdig altan i helgen då?

Soltorp sa...

Grattis! till JIHaddandet och till körkortet till tjejen, såå skönt! Ja jag fick oxå den där låten i huvudet....

Anonym sa...

H A H A H A H A H A H A..... DU ÄR INTE KLOK! Och GUUUD vad glad jag är för det;) Hahahahahaha!

Kraaaaaam Malvis

Paulina sa...

Ja det var mycket pladder det hehe, alltid lika kul att läsa dina inlägg :)

Har en fråga, är lite villrådig, såg att ni har klinkers som är 30x30 i badrummet, det var inga problem att ha större plattor än 20x20 på golvet? Vi står i valet och kvalet om vi ska ta 30x60 plattor eller ej....

Marlene sa...

Du är för rolig! :-)

Helena sa...

Hahaha du är rolig du.
Kan se det framför mig hur du hoppar runt:)

Måste säga grattis till körkortet.
Har en som också håller på för fullt.Finns inga uppkörningstider innan semestern bara:(
Kanske är lugnast så förresten.Hihi.

Ha det!
/Helena

Tinnar och torn sa...

Attan vad du flänger runt. Ska bli skönt med semester förstår jag. Den låten du, den är INTE så rolig men det hade nog varit kul att se dig shaka loss på altanen. Gratis underhållning för dina grannar ;o)

Grattis så himla mycket till körkortet!!

Kram heumindo :o)

Karin A sa...

Fasiken vad den lilla tuppluren på färjan gjorde dig susen :) En annan är fortfarande som en död sill... men jag har ju ingen karl att brotta ner i bingen, det är väl det som är felet. Fast gynekologen sa idag att jag är i fin form ;)
Rednex...fy sjutton... jag instämmer med föregående talare...den jäkla låten vill inte försvinna ur huvudet och jag som ska sova nu..

Sillarnas drottning

Carina sa...

Hahaha,
du räddade min morgon med ditt inlägg! :D
Ha det bäst! *vinkar*

Karlsebakken 37 sa...

Hahahaha, har några vilda bilder i huvudet nu av dig dansandes runt på altanen som Pippi Långstrump när hon sjunger "håhå, och en flaska med rom...!"!! Det finns verkligen INGENTING bättre än att komma HEM, HEM, HEM efter en sån intensiv vecka - möjligens den där nerbrottningen i sängen en stund senare då...! :)

Hoppas att ni får en härlig helg på er fantastiska altan - här hoppas jag på uppehåll snart, det fullkomligt VRÄKER ner regn här idag.

Massor av fredagskramar från mig till sötaste dig!!

Charlotta sa...

Jiii Haaa på dig & Trevlig helg!

Du kan väl dansa regndansen också så att det här jäkla ovädret flyttar på sig!!! Tack på förhand!

Kram //Charlotta.

Anna sa...

Skulle velat sett dig ! Vilket glädjerus !
Men hur har du hunnit allt det du skrev ???
Grattis till det !
Må så gott !
Kram Anna

♥ Mittvitahus ♥ sa...

Grattis lilla ungen til körkortet, kör lugnt=) Kram M

Från koja till slott sa...

Ha ha, kan riktigt se dig framför mig skuttandes och sjungandes omkring där hemma på altanen! Stackars Ludde, hoppas du var snäll mot honom!! ;) Vad kul att tjejen fixat körkortet med, en stor händelse i livet! =)

Kramar Pernilla