tisdag 23 juni 2009

Målning av staket

När jag inte bloggat på några dagar infaller det sig alltid ett "hur ska jag få ihop den senaste tidens händelser i ett inlägg?" .....Jag kommer av mig liksom.
.
Jag gör en kort resume och berättar att trots att det regnade under hela midsommaraftonen hos oss så hade vi det jätte trevligt. Vi var innomhus hela långa dagen och kvällen och natten. Vi åt och drack och spelade sällskapsspel. Under småtimmarna lekte vi även charader. Det var hur kul som helst. Och trevligt sällskap hade vi. Vi hade det så pass trevligt att vi faktiskt glömde bort det dystra vädret.
.
Dagen därpå återvände solen och värmen till oss. De flesta gästerna som vi haft under midsommaraftonen kom tillbaka och sådär lite spontant och sporadiskt donade vi ihop det vi egentligen borde gjort dagen innan. Nämligen.... vi tävlade i femkamp, vi grillade gott, vi satt ute hela dagen, hela kvällen, halva natten, vi lekte charader igen, och vi badade!
.
Man kan säga att vi firade midsommarafton i dagarna två. Sammanfattningsvis kan jag säga att vi har haft en alldeles underbart skojig helg tillsammans med goda vänner.
.
Efter skoj kommer dock allvar....
.

.
Vilket i vårt fall betyder mer arbete.
..
För en tid sedan fick vi hem virket till det liggande staketet. Det virket som skall målas i vitt. Tre vändor färg på varje sida krävs det innan det skall sättas upp.
.
Ludde har tidigt deklarerat att måla tänker han minsann inte göra. Han ville ha det tryckimpregnerat och inte jag. Vilket i sin tur betyder att måla fallit på min lott.....
.

.
Då var det bara att sprätta upp paketet innehållandes ca 700 meter virke....
.


... göra en deal med "Lill-Majsan" och sätta fart då!
.
.
Vi har spridit ut oss över hela framsidan.
.
.
Jag ska måla hela världen lilla mamma...
..
.
.... full av solsken varje dag. Trallala.
.
.
Undrar hur lång tid det här kommer att ta? Jag jobbar ju faktiskt på mitt ordinarie arbete i två veckor till.
.
.
Medan vi tjejer målar tar mannen i huset igen sig efter allt slit han gjort under våren med altanen;)

8 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Måla är sååå roligt, NOT! Men det blir bra när det är klart.

Jag ska börja med sånt idag jag också. Det är faktiskt "rester" från ifjol när det helt enkelt inte gick att måla för det regnade konstant.

Kramsikram.

Vimsingen sa...

Heja heja. Det där med målningen kommer ni att fixa galant!
/Vimsingen

Carina sa...

Hejsan!

Härligt att ni hade en trevlig midsommar - det var samma här, regn på förmiddagen men tror det eller ej, det blev ganska fint väder på kvällen =)
Nu kommer det vara massa fint väder så vips! så har ni fixat färdigt staketet *tror* =)

Ha det gott!

Kram Carina.

Anonym sa...

Oj,oj,oj vad mycket jobb ;) Är ganska tacksam för att vi bara "latade" oss i lördags. Påminn nu Ludde om att det är han som har "markservicen".
Tack än en gång för er generösitet i helgen!
/Michelle

Ika sa...

Innan jag kan olja o måla våra staket pinnar måste jag slippa bort all falurödfärg. 222 pinnar har jag för mig vi behövde. Jobbar på så gott jag kan innan bygget börjar....har jag sagt att vi kanske ser ljuset i tunneln!

svartataket sa...

Härligt att se andra jobba:)) jag har dock fyllt bilen med skräp för andra gången och väntar bara på att maken ska komma så han i alla fall kan hjälpa till o tömma ett lass:) Vilken tur att ni fick lite fint väder i alla fall! Väntar med spänning hur det blir med vitt. Jag vill olika varje dag! usch. Midsommar för oss var bra och vi slapp regn och hade strålande väder hela helgen(har ni inte fått er beskärda del av regn snart?)
jaja, det blev en roman som vanligt..nu ska jag lägga mej i soffan INNE, för ute är det för varmt.
KRAAAAMAR

Anonym sa...

Han ser helt slut ut mannen i huset! Tack för ett roligt "reportage" från er målning, kul med bilder och passande text! Hihi /Soltorp

Karlsebakken 37 sa...

Hahahaha, will do! Dvs både gå på köpråd och matinstruktioner, låter som en bra fördelning... :)

Onsdagskramar!