tisdag 16 juni 2009

Uppehåll = Arbete

Igår kväll hade vi ett så kallat uppehåll enligt min mening. Ett uppehåll UTAN regn med små inslag av solstrålar. Då finns det bara en sak som gäller hos oss. På med blåtöjen och UT och jobba.
.
Vi har lite pyssel kvar att göra på altanen och vi är ivriga att få det färdigt. Det som återsår att göra är att sätta handledarna och sedan måla 700 meter staketpinnar för att slutligen kunna sätta upp dem. Målningen av garaget får vi hjälp med av Luddes kompis Johan som lovat att komma redan idag.
.
Igår gick vi alltså ut....
.

.
Eftersom jag är en frusen person tog jag på smulan, trots att de påstår att det är sommar.
.

.
Ludde han tog på sig sin älskade smula som han burit nästan under hela uppförandet av altanen. Usch, på bilden ser jag hur sliten han fula tröja är. Den åker på tippen när vi är klara.
.

.
Minns ni att vi köpte en 3x3 meters paviljong att ha nere på altanen till rottinggruppen? Jag tyckte den blev för liten där. Nu har vi flyttat upp paviljongen hit. Egentligen provisoriskt till en början eftersom grannen erbjudit sig att köpa den. Vi tycker att den gör sig så bra på nya platsen att grannen får köpa sig en egen:)
.

.
När man går den lilla gången fram mellan stenläggningen och baksidan och altanen möts man av den nya paviljongen. Den mäter 3x4 meter och blev mycket bättre.
.

.
Det finns fortfarande gott om plats runt den att gå. Jag ska göra den här platsen lite mer ombonad senare med lite fint piff.
.

.
Lilla paviljongen....
.
Till höger om paviljongen ska grannen bygga sig ett förråd vilket innebär att vi får en vägg där. På så sätt får vi det mer ombonat och mysigt där uppe. Framför muren ska jag plantera en häck av något slag. Kanske bambu?
.

.
Stora paviljongen....
.
Det ser enhetligt ut med två likadana paviljonger.
.


Som ni ser på denna bild så har "kjolen" kommit upp och även väggen mellan altanerna. Just nu ser det väldigt träigt ut. Med tiden då träet grånat lite tänker vi oss att olja in det hela med Alcros nya oljefärg med ett grått pigment.
.

.
Bara genom att sätta handledarna ser man vilken rymd alla de olika rummen på altanen får. Har jag sagt att vi ska ha liggande staket som blir vitmålat? Om inte kan jag berätta att vi ska ha liggande staket som blir vitmålat:)
.

.
Garaget ska alltså börja målas idag. En markis har vi beställt med. Den kommer i slutet på nästa vecka.
.

.
Det börjar ta sig så sakteliga.
.

.
Nedanför hela vår trallkjol kommer det att uppföras två stycken stödmurar med lite planteringar emellan. Det kommer att se ut som en amfiteater från gatan nedanför då man tittar upp på vårt hus.
.
.
Som sagt... vi krigar vidare med altanen. Bara vi har uppehåll!
.
.
Nä nu måste jag ut och "kriga" på fältet. Har ju faktiskt ett ordinarie jobb åxå.
.
På återseende.

12 kommentarer:

Helena sa...

Halloj Maria!

Så bra det blir.
Snyggt med paviljongerna.Du har fått mig lite sugen på att skaffa en sådan nu.Var har ni köpt era?
Vi har ju inte heller någon takdel på våran altan,så det där kanske skulle vara en bra lösning.

Håller tummarna för att vädret blir bättre så att ni kan göra klart.Vi håller ju på med markstenen just nu ,så det är ju inte helt fel med uppehåll för oss också:)

Ha nu en riktigt bra dag.
Kram på dig
/Blogglösa Helena :)

Soltorpsgarden sa...

Så snyggt! Ja klart ni ska behålla den lilla paviljongen, det blev ju jättefint med två! Och som sagt det regnar ju en del i det här landet.....trädäcken är supersnygga! Det blir nog jättefint med den där oljefärgen med grått i! Vad kul och se hur det bara blir bättre och bättre. Hoppas solen håller sig framme nu! Lycka till med allt!

Sara sa...

Åh, er altan blir så ruskigt fin! Härligt med så många olika funktioner och rum. Vår altan blir betydligt mindre, men två "rum" ska det i alla fall bli. Nu är det bara att hålla tummarna för att vädret fortsätter vara skapligt så att vi (och ni) kan bli klara nån gång!

Carina sa...

Hejsan!

Tycker verkligen att ni skall behålla båda paviljongerna, grannen kan köpa sig en egen ;)
Härligaste altanen i socknen har ni tror jag. Hoppas på måååånga soliga och varma dagar så ni får använda den massor :)
Själva har vi precis teak laserat våran på baksidan.. mycket mindre än eran men oj! sikket slit...

Kram o ha en skön dag!

Ina sa...

Gud så snyggt ni får det och vad ni jobbar....
Var har ni köpt paviljongen? den är ju ursnygg... ja båda två är det - och ni gör helt rätt i att behålla dem båda.

ha en underbar dag.

kramis
ina

Pernilla sa...

Ni får så fint! Men du, har ni premiärbadat än?!

Elin sa...

Snyggt med två pailjonger. Ja din Ludde är inte jättelik min Ludde, men lite kanske ;)

Karin A sa...

Det blir så fint Maria! Kommer ut senare i sommar och inspekterar :)
Själv har jag skrivit ett brev till Roomservice...vill att Jonny och Mattias kommer hem till mig. Annars kommer ingenting att bli gjort...har ju ingen Ludde :)
Ses på torsdag!
Kram
"S-L"

Karlsebakken 37 sa...

Tjena tjabba hallå! Så härligt med massa uppdateringar och favoriter i repris (badrummet) med massor av bilder! Älskar verkligen ert badrum, det är helt underbart... Jag vill också ha sjösten i duschen!

Förstår precis vad du menar med frustrationen över regnet som stoppar upp i diverse byggprocesser men ni är ju ändå så himla snabba. Undrar om ni har något slags rekord i hur länge man kan hålla uppe så hög hastighet. Ni är kort och gott två Duracell-kaniner som bara verkar kunna gå och gå och gå och gå och gå. Vi andra blir liksom lite trötta då och då och tar en break en helg men inte ni nej...

Hoppas att motivationen har kommit tillbaka och att du fick gjort allt du skulle göra på jobbet. Mitt motivation är galet dalande nu när jag bara har två veckor kvar här i Stavanger... Ska bli så skönt att slippa pendlingen snart! Så blir det lite interna uppgifter innan det blir semester i tre veckor och sen låååångledigt! :) När ska ni ha semester?

Oh no, nu har jag missat starten på Private Practice - it's TV time!

Ha en bra onsdag vännen så hörs vi snart igen besos y abrazos!

Charlotta sa...

Tjena bruden!

Å vad ni jobbar och sliter. När man håller på med något roligt projekt så vill man ju bara fortsätta. Hoppas bara att ni unnar lite lata dagar på den fina altanen i sommar. Och att vädrets makter hjälper till...

Paviljongerna passar urbra hos er. Ert däck är så stort och i etage dessutom, så jag tycker inte att det blir för mycket av det goda. Mina egna erfarenheter av paviljonger är inte de bästa. Jag har ägt två stycken. Den första blåste sönder och den andra blev helt vattenskadad den där sommaren som det regnade konstant, du vet. Regnvattnet bildade djupa sjöar på paviljongtaket och till slut brakade hela konstruktionen ihop med ett brak. Fast jag tror att ni har satsat på bättre kvalitet på era paviljonger. De ser väldigt fina och stabila ut.

Hörru. Nu räknar vi ned till midsommar och semester och vi kräver sol och värme till både öst- och västkusten fram till september. Så d så!

Kram //Charlotta.

Karlsebakken 37 sa...

Tack, du är så gullig!! Även om jag stortrivs som gravid så är det ju inte varje dag man känner sig superläcker när det ser ut som att det kommer en mage och två bröst gående med Caroline på släp... Dina, och andras, gulliga kommentarer hjälper och uppmuntrar så otroligt mycket då!

Så underbart med lååång semester - varav två vid Medelhavet. Jag dööööör! Vill också!! Vart ska ni? Spanien antar jag!?

Vi får nog en likadan sommar i år som ni hade förra sommaren - dvs. renoveringssommar hemma. Lars hävdar bestämt att vi har både tid och råd att ta en sista minuten om vi vill men jag undrar i mitt stilla sinne hur vi skulle få till det. Synd att farmor har flyttat hem från Spanien - annars hade det varit lätt att hoppa på flyget ner till Alicante. Oh well - får stå på i år och satsa på Medelhavet nästa sommar! Eller Thailand i vinter, mmm det hade varit något! Åh nej, nu kommer jag fastna i semester-dagdrömmar resten av dagen känner jag...!!

Ha en härlig dag och försök motså frestelsen att dra på GG-byxorna till jobbet...! :) Annars kan du ju göra det till ett litet sommarevent - köra igång ett Garden Dinner-tema med smarriga sätt att arrangera era produkter på till sommarmiddag i trädgården och vips passar byxorna perfekt in!

Nope, nu ska jag leta reda på jobbkoncentrationen och försöka få lite gjort här...

Massor av onsdagskramar Caro

Jenny sa...

Åhh, så fint hus ni har!
Vi håller oxå på att bygga altan så det var kul att se eran! Visste inte att det kallas "kjol" när trallen har olika höjder och man bygger in den! Så blir det på vår altan oxå. Har inte riktigt kunna se det framför mig men tack vare den underbara bloggvärlden hittade jag hit! Ett bra sätt att få tips o inspiration!
Ha en trevlig dag! / Jenny