torsdag 4 juni 2009

Allmänt pladder igen

Nu har jag plötslig lust för pladder igen. Vet förvisso i vanlig ordning inte vad jag ska pladdra om men jag vet att bara jag sätter igång så brukar det bli en jarang av allt möjligt som snurrar i min boll för tillfället.

Jag gillar att skriva av mig då och då och tror bestämt att jag ska lägga upp en etikett som jag döper till just allmänt pladder. Kanske att jag till och med ägnar en dag i veckan åt att just skriva ner mitt veckans pladder här på bloggen. Får se.

Senast jag pladdrade skrev jag om vibyggerhus.se och dess topplista. Jag hade funderingar kring röstningen där och gissade att mina rader om det skulle sänka min befintliga poäng eller mitt betyg eller vad det nu är till noll. Jag gissade fel! Vilket betyder att några faktiskt röstat upp min blogg på den listan. Visserligen har det fortsatts att rösta ned som vanligt, men upp har varit fler och det betyder att jag sedan dess gått från 2.56 till 2.68 av bäst av fem. Tack alla ni som tagit er tid för att rösta på min blogg. Det är ju superduperviktigt det där;-)

Hur kan det vara möjligt att från en dag till en annan skilja hela 21 grader??? Det övergår mitt förstånd. En dagen skuttade jag runt på min halvfärdiga altan i bikini och nästa i långfillingar och fleecetröja under ett regnställ. Sverige är fantastiskt på många sätt och vis!

Jag har bestämt mig för att årets accentfärg ute på altanen blir rosa/cerice. Sådär... nu vet ní det. Jag har inhandlat diverse piffgrejs i de färgerna och väntar otåligt på att de 21 graderna som blåste väck till annan breddgrad skall komma tillbaka.

Snart har lillskruttan sommarlov. Hon har gått ett helt år i gymnasiet. Går alltså ut första ring. Två år kvar till studenten. Shit vad tiden springer iväg. Det var ju alldeles nyss jag stod i ett klassrum med ett knippe syrener i näven som skulle överräckas till fröken med en tår i ögat och lyssnade till små tandlösa sjuåringar som sjöng den blomstertid nu kommer.

När lillskrutt gick ut nian kom hon hem med ett fantastiskt betyg. Låter lite skrytigt, men jag var superduper stolt den dagen då jag läste att flickebarnet presterat full pott! ALLA MVG! Nu ska det bli intressant att se vad som hänt efter ett tufft år på gymnasiet.

Hennes mål är att bli jurist. Då gäller det att ligga i med studierna. Ingen vet varför hon just vill bli jurist. Det har hon sagt sedan länge. Väldigt länge. Ingen i släkten har det området som yrke. Eller jo förresten. Min mammas morfar var domare i Toledo, en vacker liten by utanför Madrid. Fast det var på medeltiden nångång. Inte kan hon fått det därifrån? Tydligen har barnet fått lite utav mina gener med:)

Imorgon är det äntligen fredag igen. Veckorna går så fort. Måndag, rafs, stress, svisch, pang och fredag. Denna fredag ska jag tyvärr iväg på en konferens. Till all tur i Stockholm vilket innebär att jag kan åka hem på lördag kväll. De andra får stanna till söndag och fara hem då. Varför mina chefer valt att lägga en konferens under ett veckoslut beror på att vi ska gå och kolla på Zlatan på lördagkvällen då det skall spelas en landskamp mot Danmark. Iofs kul, men frågar ni mig hade jag hellre legat i soffan med min gubbe under en filt och tittat på matchen på tv.

Fy fasen vad det blåser ute. Sitter och kikar ut på mitt Kinesiska körsbär och det stackars trädet ligger nästan vertikalt i luften. Hoppas att det pallar trycket. Jag har förstärkt det med två feta pinnar som jag bundit vid stammen. Jädrans blåst! 21 grader kallare än i söndags... hur är det möjligt? Jag fattar det inte. Inte alls. Det är ju helt sjukt!

Min mamma visade stolt upp min blogg för sina arbetskamrater på sitt jobb igår. En tyckte att vi minsann hade en pluttig, liten fjuttpool. Det är bara det att det inte är en pool. Det är ingen swimmingpool i den bemärkelsen. Om det är någon annan som missat det så vill jag här och nu klargöra att vi INTE har någon fjuttig swimmingpool ute på altanen. Vi har en utomhus jacuzzi. En alldeles lagom stor jacuzzi som rymmer upp till sex personer. En alldeles lagom jacuzzi för oss som skall leva med den. En alldeles perfekt jacuzzi som vi kan och ska nyttja året runt. Vare sig graderna sjunker eller stiger från dag till annan. Så det så!

Grannen Thomas som är så kär i Ludde och som varit över hos oss massvis och hjälpt till under vårt altanprojekt skickade mig just ett glatt sms. Äntligen har han och frun Ann-Sofie fått klart med sin offert. De ska äntligen få sin öken till tomt förvandlad till vacker trädgård.

Jippi och grattis säger jag till er. Det måste vi fira! Det får vi skåla i med en varsin namnam ikväll;-) För er andra kan jag berätta att namnam är lika med kall pilsner från Luddes utekyl. Mången namnam har intagits under uppförandet av vår altan. Mången namnam kommer att intas denna sommar ute på vår altan:)

När jag var liten var jag super liten. Alltså microliten. Visserligen var jag stor när jag föddes. Jag vägde 4200 och var 52 cm lång. Värsta prestationen av min mor som var/är 152 cm lång (kort) och vägde typ 49 kilo när hon förlöstes. Det var snarare som så att jag var pytteliten under hela min skoltid . När jag tittar på gamla skolbilder ser jag att jag är en halv meter kortare än killarna och ett huvud kortare än tjejerna. Det lustiga är att när jag träffar någon sån där "bjässe" från min skoltid idag på stan så visar det sig att jag är ett huvud längre än de flesta som jag då fick titta upp på.

Egentligen är jag väldigt lång. Ja jättelång, numera som vuxen. I alla fall om man ser till mina gener. Min mor är alltså 152 cm och min far 172. Jag har två brorsor. Den ena mäter ca 172 som vår far och den andre 170. Då måste ju jag vara värsta aslång med mina 167.5! Tycker ni inte?

Mina döttrar har ärvt lite av varje verkar det som. Den äldsta är 163 cm och den yngsta 178 cm. Den äldsta har gröna ögon, den yngsta blå. Jag själv har bruna ögon. Min älskade mormor hade kolsvarta vackra ögon. Min mammas ögon är gråblå. Min ena brorsa har bruna precis som jag och vår far. Den andre brodern har begåvats med ett grönt och ett brunt öga! Brorsan med bruna ögon har två söner. Den ene blond som en lintott, men bägge med bruna ögon. Den andre har en son med svarta ögon och en blond lockig liten dotter med klarblå ögon.

Vänta nu... hur fanken kom jag in på det här helt plötsligt? Aja, det får stå kvar.

Nehej, tror bestämt att jag nöjer mig med dagens pladder här innan jag börjar skriva om något annat helt galet som är ännu mera ointressant!

20 kommentarer:

Jessica sa...

Brukar smyga runt och kolla in din blogg. Du é fö go. Hur mysig som hellst. Vi flyttade in i v vårt nybyggda Fiskarheden i oktober. Hittar massor av ispiration hos dig nu när vi börjat ute. Tack för din fina blogg. Ta en ölö från mig med det är ni värda med ert slit;-)

Helena sa...

Haha du är för härlig med dina funderingar.
Visst är det konstigt det där med gener.Min pappa är endast 161 cm lång
svart hår och bruna ögon(ser ut som att han är spanjor faktiskt),
min mamma är 164cm rödhårig med grågröna ögon.
Jag själv är 167cm guldblond med grönbruna ögon.

Ha det nu så bra trots kylan.
Kramisar
Helena

Fotograf Elin Carlholt sa...

Måste säga att ert hus är helt underbart fint! Vi har precis fått tomt, så det är jättekul att få lite inspiration.

Erika sa...

Tack för trevlig pladder läsning. Trevlig helg!

Anonym sa...

Är en av dina anonyma läsare som följer din blogg slaviskt, tycker du skriver roligt och sen ger du massor av inspiration. Ni har verkligen ett fint hem och snart en fantastisk trädgård/uteplats också. När jag läste ditt förra "pladder" och fick reda på den där omröstningen så klickade jag mig genast in och röstade upp dig. Tycker du är värd en topplacering på den listan!
Ha en trevlig helg och kommer garanterat följa din blogg i fortsättningen också...
Trevlig helg!!
//Lena

Favoriterna sa...

Ha ha ha ha ha!!! Du är ju störtskön. Så himla roligt att följa din blogg. Och vad är väl en pool i jämförelse med en jacuzzi. =) Det blir en likadan för oss så småningom.
Ha det gott.
Kram kram.

www.villa113.bloggspot.com sa...

Men du e ju bara föör goo...det e så kul att läsa din blogg. Du bjuder ju så mycket på dig själv, det e ju det som e så härligt. Härligt att börja dagen med att läsa din blogg:).
Önskar dig och dina nära en härlig helg!
Kram

Charlotta sa...

Go' morron Pladdris!

Du e la' för skön som delar med dig av stort och smått!

Det där med genetiken är svårt att förstå. Jag har alltid funderat på varför jag blivit så kort (165 cm) när jag har två långa föräldrar, mamma 178 cm och pappa 190 cm. Min bror är 194 cm!!! Helt klart orättvist. Mina barn verkar ha fått mina kort-gener, trots att Magnus är 192 cm i strumplästen. Eller kan det vara brevbäraren, tror du? :-D

Fint-väder-piller skulle jag också vilja ha. Eller fredags-känsla på sprayflaska. Idag behövs dock inget av detta. Det ÄR fredag och i eftermiddag skall solen skina enligt SMHI.

Trevlig helg & lycka till med det fortsatta arbetet med altanen!

KRam //Charlotta.

Carina sa...

Hejje!!

Tycker mycket om din blogg, smyger ofta in här och kikar runt. Kul se ni fått så fint på altanen. Själva håller vi på med markarbete.. inte lika kul avslutning på vårt som på ert.. ett gott dop :)

Ha en bra helg!

Tjotta sa...

Ursäkta men jag är faktiskt 173 cm lång.

Anonym sa...

Kul med lite pladder, jag kommer definitivt att återkomma fler gånger!
Trevlig helg!
Nika

svartataket sa...

Heeeeej girl! Idag är jag duktig o kikar in i alla fall! Jag är så lång från en dator man kan komma när jag är ledig! Jag vill bara vara ute! Vi kan pladdra i kapp du o jag..men jag pladdra mest på jobbet o hemma..haha o bloggen då:) Ja tänk vad olika man kan vara o vad olika ens barn kan vara.. konstigt det där..Jag är väl 1,71 o båda kidsen är förbi mej!! sååå orättvist tycker jag!!Det är så segt att gå på stan med dom och maken o man känner sig som en pygme:( Min mamma är kort och min pappa är lång o mina syrror är kort som mamma. Så jag blev närmare pappa i alla fall. Känns som jag bara har två långa ben ibland:)hahaha
Nä nu ska jag pladdra mej till IKEA och sen handla lite käk till idag. Solong tjejen. Attans att du ska bo så lång bort!Annars hade jag kommit över med lite vin o pladder en kväll:)) och ett dopp i er lilla pool..hihih*skojar*

trevlig helg!
KRAAAM

Från koja till slott sa...

Ha ha, vilket härligt inlägg! Så där spontant! ;) Du verkar vara en väldigt go person!

Ha en underbar helg!

Kram Pernilla

Karin A sa...

hej pinglan...
Idag var jag på huvudkontoret i Gbg...när jag hör någon ropa efter Abba-Karin "Sill-Lisa". Det är en kollega på Abba som brukar gå in på din blogg. Sett fina bilder på mig från Munken : )) Världen är liten...Snart Gotland igen, fast det blir nog ingen dans denna gång :)
Jag ska också på landskampen imorgon men fem karlar..vi kanske ses??
Kram från sillstryparn Karin

Anonym sa...

Hej hej! Läser ofta din blogg o tycker att erat hus är fantastiskt fint!

Veronica sa...

Hej Maria!

Jag har följt din blogg under en tid och tycker att ert hus är jättesnyggt!!
Vi bygger själva hus och såg att ni har lagt in natursten i er dusch, något
som vi funderar lite på. Min fråga är hur det känns att stå på, är det
bekvämt, blir det halt, är det svårt att göra rent?
Med vänliga hälsningar Veronica

Karlsebakken 37 sa...

Hahaha, härligt med lite pladder!! Hoppas att ni hade en kul konferens, även om den drog ut lite över helgen. Själv drog jag ju också på konfa, fast i torsdags. Smet hem på fredagen även om de andra stannade tills på lördagen - när man veckopendlar är man inte direkt sugen på en extranatt borta. Då får hotellet och vädret banne mig vara fem snäpp bättre än det vi hade! :)

Appropå pladder så måste jag ju bara rapportera om de sjukt ljusa kvällarna här i Stavanger. Blir ju helt förvirrad. Klockan är nu 23:07 (för att vara exakt...! ;)) och det är ljust som på dagen. Märkligt. Inte undra på att jag aldrig kommer i säng. Men nu är det dags - börjar ana vissa lockrop från kudden där borta i sängen...

Ha en härlig tisdag, stor kram på dig min söta!

Soltorpsgarden sa...

Hej!
Jag har glömt att gå in här men nu kommer jag ihåg, gud bvad härligt med ditt pladder! Jätteroligt! Och grattis till så duktiga barn!

Tinnar och torn sa...

Hojt på dej Sis! Miss you, Kramis Pe.

Erika sa...

Hallå??? Vart tog du vägen? Hoppas du kommer tillbaka snart.