måndag 7 juli 2008

Målare och Plattsättare.

Sådärja!, nu är jag tillbaka igen som jag lovat för att visa lite vad som hänt invändigt veckan som varit!

Alla väggar och tak är äntligen igengipsade. Vi har satt både spån och gips på samtliga ytor och dessutom förstärkt de väggar som vi vet att det kommer att hängas upp tunga saker på med plyfaskivor. Allt för att få ett stadigt och gediget hus.


Arbetsställningarna har inte alltid varit optimala för Fredrik och Ludde. Det är många olika vinklar och takhöjder i huset, men "mina" killar har kämpat på!


Det blir så ljust och luftigt med ens bara att få upp gips!

Bilden ovan och under visar den stora välkomnande hallen sett från etagedelen. Ljuset från den nedre delen bara flödar genom hela huset.Vår målarkompis Johan har börjat med sitt arbete. Han gör hela huset själv (med lite hjälp från mig) Det blir 7 stycken vändor på samtliga ytor (tak och väggar) Det skall spacklas 2 gånger sedan skall det grundmålas, mikrolitas, spacklas igen och strykas på med färg 2 gånger!


Microlit är en slags slät väv som man sätter för att i möjligaste mån undvika sprickor i hörn och uppe i taken som man lätt får i nybyggda hus. Det är en merkostnad men en väl investerad sådan. På bilden ovan ser man Johan jobba med microliten.Alexandra kollar så att Johan gör rätt;-) Hon manar på "personalen" att öka takten så att vi kan "flytta in någon j-la gång"


Det här är Matte plattsättare. Han har flytspacklat bäggebadrummen so far, och idag skall utrymmena samt tvättstugan "gummas".

Den övre bilden visar Alexandras badrum innan flytspacklingen. Trots att vi har golvvärme i hela huset ville Ludde även sätta in elslingor i bägge badrummen. Detta för att kunna ha varmt på golven även sommartid. I duschutrymmena är det skönt när golvet kan torka upp snabbt.

Och det här är relaxen med det flytspacklade golvet.
Vi har även påbörjat köket, men de bilderna suger jag lite på till ikväll;-)
Jag behöver lite tips och hjälp från er där, och som sagt ikväll....

Inga kommentarer: