tisdag 25 mars 2008

Vad röstas det på?

Jag har lite funderingar kring röstningarna som pågår på vibyggerhus.

Vad är det jag skall rösta på? Ska jag lägga en usel röst på någon för att de bygger på landet eftersom jag är stadsbo? Ska någon stackare få en usel röst för att jag tycker att deras planlösning inte tilltalar mig, eller ska jag ge en dålig röst till någon för att valet på tapet inte faller mig i smaken?

Ursäkta om jag frågar men VAD ÄR DET VI SKALL RÖSTA PÅ???

Eller är det så att den med störst släkt vinner???

Jag har tydligen fått 30 röster.

Tack då.

Vad jag vet så har ett fåtal utav mina nära och kära som följer min blogg röstat och givetvis så har dom inte klickat på de "usla" stjärnorna. Det innebär att det finns många som röstat som jag inte känner.

Eftersom mitt snitt ligger på 2.77 betyder det då att de som INTE är mina nära och kära tycker skit om mig och min blogg då?

Jag har min husblogg för att....

1) det är ett ypperlig sätt att föra någon slags byggdagbok som jag med all säkerhet kommer att vilja läsa själv och ha glädje av när allt är klart.

2) mina nära och kära ska kunna följa vårt bygge närhelst de önskar. Jag har dessutom familj i Spanien som trots att de inte kan Svenska åtminstone finner glädje i alla bilder jag lägger ut.

3)kanske så kan det jag skriver om inspirera andra precis som andras bloggar inspirerar mig.

Jag har fått en del användbara tips från andra husbloggar som har hjälpt mig framåt i mitt bygge. Jag har fått en kommentar från Viveka på Humlebacken som fick mig att inse att jag skulle ta ledigt under mina stomresardagar. Jag har stor glädje i att titta på andras husbloggar, det finns många olika stilar och smaker och trots att man inte delar samma smak med alla så finns där alltid inspiration och glädje att hämta.

Jag är superglad över att detta forum finns!

Viveka på Humlebacken bygger ett fantastiskt vackert hus i Skåne. Jag är grymt imponerad över hur hon noggrant väljer sina material och hur hon blandar gammalt med nytt. Trots att jag tycker mycket om hennes smak och gillar tänket med den lantliga stilen och det naturnära läget så skulle jag inte själv vilja ha ett sådant hus.

Jag har min smak, och jag har "lappsjukan" och gör därför mina val efter våra förutsättningar.

Jag vill bo nära folk, jag gillar det avskalade mer praktiska och lättskötta. Jag är ingen trädgårdsmänniska. Jag vill ha altan och markyta men ingen arbetsbörda som en stor trädgård kan innebära. Det för att vi lever som vi gör i min familj. Vi reser gärna och ofta och vi är väldigt aktiva på elitnivå i vår sport.

Betyder detta att jag skall ge Viveka en kass röst då?

Inte i min värld i alla fall.

Betyder det att jag förtjänar en kass röst då?

Nu råkade jag ta ett exempel som ligger bra till i denna "tävling", och jag har absolut inget emot Viveka. Tvärtom, jag gillar hennes husblogg och husval skarpt, och jag är absolut inte sotis på hennes blogg. (Jag är ju tydligen med bland topp 10 än så länge), men frågan kvarstår.....

alla dessa husbloggare som fått så usla "betyg" förtjänar dom det?

Nu är man ju tävlingsmänniska, ska jag skicka ut ett massmail till hela mitt företag på över 1500 pers och be alla att rösta bara för sakens skull?

Nej, det ska jag inte.

Jag vill bara veta, vad är det som vi skall rösta på???

6 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Tack för det här inlägget!
Håller med dig till 100%.

Jag har själv funderat på det och hör dessutom till den kategorin med usel blogg enligt de som röstat. Det borde avkrävas en kommentar om varför man röstat som man gjort! Hur ska man annars kunna förbättra sig? Om det det nu är förbättringsbart det som är uselt... Men jag skulle ju kunna sitta och ge mig själv 5 stjärnor397 gånger...

Maria Rodriguez Lundin sa...

Skönt att jag inte är ensam om min fundering;-)

/ Maria

Helen sa...

Mitt råd är, skit i allt vad röstning och betyg heter! Huvudsaken med vibyggerhus.se tycker jag är att fler hittar din blogg och de som är intresserade kan läsa om ditt husprojekt!

Anonym sa...

JAg röstar på om jag tycker att innehållet i bloggen är relaterat till ämnet: Husbyggande, inredning och inspiration.

En blogg som handlar mer om vad man ätit till middag eller hur barnen mår eller vad man gör utöver husbyggandet är ointressant och därmed dålig.
Nu menar jag inte att man över huvud taget inte ska nämna något om sitt övriga liv, men tyngdpunkten på bloggen ska ändå vara själva huset.

Att en blogg som än så länge bara visar bilder om tomtarbeten är också ganska trist. Själv har jag valt att inte rösta alls på sådana bloggar, de får utvecklas först.

För mig är det ointressant vilken typ av hus byggs, eller i vilket område stad/landet.

Din blogg fick 5 stjärnor av mig, inte för att den är värd just 5 stjänor, men den är värd mer än de knappa tre du fått i genomsnitt! :)

Maria sa...

Tack för din kommentar "anonym" och tack för din röst;-)

Egentligen bryr jag mig inte, men jag tycker ändå att det är lite lustigt det där med röstandet.

Vi är alla olika människor med olika smak och även förutsättningar. Sådant är enligt min mening svårt att batygsätta. Jag är glad att jag överhuvudtaget har lärt mig att skapa och hantera min blogg, för jag är ingen "datanörd" om jag säger så.

Vissa är jätte duktiga på att designa sina bloggar med lull lull. Det är häftigt, men för mig räcker det att rapportera lite löpande om hur det går. För min egen skull och för mina nära och käras skull.

Åter igen jätte tack för inlägget, gäller även fam Eriksson och Helen.

Maria

Anonym sa...

Det är något knas med rösningen kan jag säga! Det finns ju ingen blogg som har över 4 i snitt och det finns en del RIKTIGT bra bloggar.

Jag hittade preics in till din och nu läser jag bakifrån och framåt och av det jag hunnit läsa kan säga som såhär: Din blogg är den BÄSTA husbyggarblogg jag läst hittills!!

Jag vill vill vill bygga eget hus jag också och surfar runt efter lite idéer och inspiration av andra som göra samma sak som jag vill göra. Läser ca 10 bloggar regelbundet eftersom de bygger hus just NU och det är spännande att följa proscessen lite då och då.

Som sagt röstningen är knas, men av mig komer du att få en klar femma!!!
-Jenny-