måndag 16 november 2009

Yttepyttelite. Alltid något.

Hej där!
.
Nu har jag nog drömt mig bort färdigt........tror jag.
.
Jag har tillbringat helgen i lugnets tecken här hemma. Mitt mos är slut och jag har inte orkat göra särskilt mycket. Inte gubben heller för den delen men stackarn han försöker i alla fall göra klart i garaget och förrådet. Det går sakta, sakta, sakta men bättre små steg framåt än inget alls! Han är en kämpe!
.
Jag vet fanimej inte vad jag ska skriva om egentligen! Jag har ju inget särskilt att berätta om men jag vill inte att min blogg ska vara inläggslös. Jag VILL skriva. Men om vad liksom?
.
Jag har tusen projekt jag vill göra. Men orkar inte riktigt starta dem. Några eller rättare sagt de flesta utav mina projekt är beroende av min händyman dessutom. Nu är det ju prio ett med garaget och förrådet så mina planer får snällt vänta.
.
Vad jag vill göra?
.
Jo jag vill gärna göra om hela sovrummet faktiskt. Vi skulle snickra en egen gavel sa vi när vi flyttade in och det har vi inte gjort ännu. Vi har gjort massvis med annat jag veeeet, men ändå.
.
Nu vill jag ha en sänggavel. Jag har dessutom varit sugen på att klä någon vägg med vitmålad råspont därinne men har inte riktigt varit klar med vilken vägg som skulle kläs.
.
Nu tror jag att det landat hur jag vill ha det. Vi har ju bott in oss ett tag nu, och det var ju det som skulle vara grejen med grejen sa vi när vi byggde. Att vi bara skulle måla allt vitt och allteftersom vi bott in oss göra det där lilla extra som gör hemmet personligt.
.
Tänk er följande.......
.
Bakom sängen, svartmålad vägg. (Den väggen kan vi ändå inte råsponta då det finns en dold lucka bakom sängen som vi måste kunna komma åt för golvvärmereglaget). Resterande tre väggar vill jag klä i den vitmålade liggande råsponten. Sänggaveln skall vara i liggande trä och vitmålad. Vidare vill jag ha en sängkappa i svart som döljer hästens blå/vita rutor. Byrån och nattduksborden har vi redan och de är vita. På dem byter jag de silverfärgade knopparna till svart.
.
Ja vad tror ni? Inte så inovativt kanske men helt klart i linje med stilen vi har i resterande miljöer här hemma.
.
Jag vill även göra om väggen i vardagsrummet. Den med fondtapeten som vi har tv.n på. Jag har redan tröttnat på den tapeten och är sugen på något helt annat där. Dessutom vill jag måla väggarna runt om köksskåpen. Kanske svart? Särskilt om nuvarande fondvägg blir vit. På så sätt får vi mera djup i köket. Hmmmm, jag är full av funderingar och ideer.
.
Kontoret/gästrummet behöver även det färdigställas. Där inne är det inte tal om att måla om eller så. Det är snarare som så att vi inte gjort något särskilt där. Bara kastat in kontorsmöbler och en säng. Inte mysigt alls att sitta där faktiskt.
.
Jag är även sugen på att sy hissgardiner till vissa fönster. Det projektet är iof sig inte beroende av min handyman. Det kan jag faktiskt göra själv......... Ska nog ut och kolla en sväng om jag hittar några fina tyger.
.
Jag kan visa er två yttepytte detaljer jag ändrat på i dressingroomet. Inte mycket men alltid något.
.
Häng med in i vårt dressingroom....
.

.
Vårt dressingroom är inte jättestort, men ändå lagom för oss två tycker jag. 7.1 kvm närmare bestämt.
.
Detta rum var ju ursprungligen tänkt att vara badrum enligt orginalritningen men vi ändrade som bekat det mesta här.
..

.
Till vänster har jag min sida och Ludde han huserar till höger.
.
Vardagligdags går Ludde klädd i blåtöj så hans "arbetarkläder" har han plats för i tvättstugan. Där inne klär han även av och på sig dem. På så vis slipper han dra in allt byggdamm i huset.
.
Vi har en klädkammare till på ovanvåningen där vi förvarar kläder, jackor och skor som är "offseasong" så att säga.
..

.
Vad är nytt här inne då?
.
Den lilla fluffiga vita mattan förstås. Jag sa ju att det var yttepytte lite jag ändrat:)
,
Den är inte stor eller så men gör väldig skillnad faktiskt. Mysigare att stå här inne på morgonkvisten med dom kalla fossingarna på den mjuka lena mattan medan jag fnular på vad jag skall ta på mig för dagen.
..

.
Ett annat litet nytillskott i dressingroomet är denna klädhängare. Minns ni att jag skulle ha ett sånt där fint vitt träd här egentligen. Det har Ludde lovat mig att han skall snickra ihop.......sen nångång.
.
Nu orkade jag inte vänta på sen nångång. Därför köte jag denna enkla från IKEA.
.
Nu när vi springer in och ut och badar i utespat är det väldigt skönt att ta på morgonrock. Rockarna vill jag inte ha hängande i badrummet så de får hänga här inne istället. Perfekt.
..

.
Jag tog förvisso bort våra frotterockar från hängaren då jag fotade så att ni kan se hur hängaren ser ut.
.
Den är väldigt praktisk faktiskt. På mitten av hängaren finns det ytterligare krokar och där hänger jag mina skopåsar som jag använder när jag reser bort, vilket jag gör lite då och nu i jobbet.
.

.
Och så här glad blir jag när jag ÄNTLIGEN hittar vad jag vill ta på mig efter femton klädbyten!
.
Konstigt det där... att det plagget jag tyckte jag såg tjock ut i igår plötsligt gör mig smal idag.
.
Någon som känner igen sig???
.
Apropå femton klädbyten.
.
Var och shoppade en stund med lillskruttan i helgen.
.
JEEEEZES ANACONDA! .... säger jag för att låna Luddes högljudda spontana uttryck han använde i somras på en Turk i en Bazar i Icmeler när han fick svar på vad en tischa skulle bella och som fick Turkens buskiga ögonbryn att lyfta en decimeter och dessutom hela basaren att tystna och stanna upp för ett ögonblick. (Och jo, det resulterade i en prutning i hästväg. Typ 80% billigare än det Turken först sa fick Ludde tischan för.)
.
Fy fasiken sicket tempo ungen har.
.
In här kläm där ut och in i nästa butik prova här klämma där köpa ångra byta köpa igen prova mer ut in in ut fundera klämma mera prova mera fram och tillbaka hit och dit in i samma butik igen och igen och ännu en gång.
.
Till saken hör att lillungen begåvats med världens längsta ben vilket är supersnyggt på henne, men oerhört knepigt och svårt för en annan. Och då menar jag att det inte är så kul att behöva småspringa för att kunna "gå" jämsides med henne.
.
Det snurrade duktigt i knoppen kan jag säga efter den shoppingrundan. Dessutom var jag helt slut efter allt småkutande.
.
Jag själv hade tänkt kolla efter mera garn då jag virkat slut på mitt lager men var så totalt dränerad på energi att det fick vara.
.
Nähäpp gott folk.
.
Ikväll ska jag åka och kolla på "shoppingtornadon" när hon spelar match. Där ute på planen kan hon springa runt i hundranitti hur mycket hon vill för jag själv tänker sitta lugnt, tryggt och fint på läktaren.
.
Till mannen i mitt liv om du läser det här.......
.
Nu sitter du säkert med skrämselhicka och känner dig jättestressad över alla saker jag vill att du ska fixa här hemma.
.
Ta´t lugnt hjärtat, jag har inte jättebråttom.
.
Bara liiiite. Yttepyttelite;-)

11 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Wow säger jag bara, sovrummet kommer att bli snorsnyggt!!! Go for it!!

Soltorpsgarden sa...

Håller med Viveka! Och vilket snyggt dressingroom! Nä jag känner inte igen mig, har ännu mindre garderob och i den rymms inte mer än jag kan ha i huvudet så jag tänker ut innan vad jag ska ha på mig...kankse tråkigt men sååå skönt! Och som du skriver ena dagen sitter det så andra si så vad fan det är bara att dra på sig direkt och sluta fundera... kram från Vivi soltorp

svartataket sa...

Det låter jättefint ju!! Bara att gasa:)) Dressingroom är något som inte skulle vara fel att ha!Ert är jättefint! Men jag vet inte vart bara:( Men det är smidigt att ha tror jag. Är dock nöjd över vår garderob vi byggde precis som vi ville ha allt och med skjutdörrar framför. Ja dom små liven är snabba! Shopping med dottern är likadant. Dock har vi lika långa ben och jag går fortare än henne..hahaha,så där klaga hon på mej istället:)) Men hennes rundor i butikerna..jisses, ena stunden är hon där o nästa där o nästa är hon redan i nästa affär och en annan står o drar i något plagg o fattar ingenting, tills tfn i fickan ringer o hon undrar vart jag är..hahaha
Ingen rast o ingen ro! Det är vår melodi, vi girls alltså:))
KRAM

Karlsebakken 37 sa...

Härligt att höra att det är fler som känner sig allmänt utpumpade just nu...! Jag har absolut noll ork eller motivation till inredning för tillfället och undrar i mitt stilla sinne vad alla andra går på som bara verkar kunna köra på och på och på!?

Oh well, i vanlig ordning saknar du ju inte idéer iallafall så snart är du väl igång i ditt vanliga tempo igen, haha! Dressing roomet ser så himla trevligt ut, skulle gärna klämma in ett sånt här i huset någonstans också.

Se till att vila upp dig ordentligt och försök ladda lite energi!

Stor kram på dig,

C

Mamma med ambitioner sa...

Du är för go.... hade egentligen ingenting att säga. Jag tror att sovrummet kommer att bli toppen, dessutom känns det som om snart är igår. Kram :)Kristina

annicap sa...

Ha, ha, ha! Du är för härlig. Det blev många ord av att inte ha något att säga ;o)

Sovrummet låter kanon!

Ert dressingroom är verkligen avundsvärt. Så småningom kanske man får ett sånt. När barnen flyttar hemifrån. Tills dess får jag stå ut med mina trånga garderober & klädkammare.

Kram på dig i höstmörkret. Snart får vi pynta till advent :o)

Evelina sa...

Halloj!

Vilka spännande projekt du har på gång i huvudet...

Här kommer lite tips från mig;
Det är lite bökigt att sätta råspont, även med spikpistol, så har du bråttom kanske du bara ska sätta det som "fondvägg", fast det gick kanske inte i sovrummet. Sen tror jag det kan vara snyggt att måla sponten i svart oxå. Men vitt går ju alltid hem. Om du ska måla den vit, så grundmåla innan ni spikar upp den, för det är jättebökigt att komma in mellan springorna efter man har spikat upp den. + att man inte ser när träet har rört på sig, på samma sätt om man har grundmålat innan. Sen när man målar täckfärgen behöver man inte måla den mellan springorna (räcker med grundfärg där). Om du inte vill ha en lika "rå"/"ruggig" yta på träpanelen, kan ni välja spontat furugolv istället. Det är slätare på ytan. Råspont är det "fulaste" virke som finns. Vi kompromissade och valde råspont i hallen och golvet till fondväggen i vardagsrummet. Jag kommer att lägga ut mer bilder allt eftersom vi blir mer färdiga. Än så länge är vi bara klar med det jag visat hitills. Pågång är att ta itu med vardagsrummet. Just nu håller sambon på krypa på vindan och dra ventilation. Sånt där tråkigt ;-) Vi fick panikflytta in, fast vi inte var färdiga, för att jag började ett nytt jobb med långa pendlingsdagar, så jag var så ruskigt less på att springa mellan alla olika hus för att göra alla vardagsbestyr. Lycka till med alla projekt!
Kramiz

Tinnar och torn sa...

Hej gumman! Trist att du känner dig trötter men det hänger nog ihop med november va. Snart är det ljusare igen om vi får lite snö, då blir det lättare. Drick glögg, planera gärna men skit i att verkställa pifferiet just nu och mys på så mycket du bara kan! Ordinerat från syster P. Man kan inte gasa på fullt jämt ju!

Jadu komoden. Jag ska försöka orka fota lite fler bilder snart så man ser bättre hur den ser ut.

Stor kram Pellgurt

Charlotta sa...

Halloj Maria!

Jag är helt imponerad av att du kan skriva så långa och roliga inlägg. Vaddå yttepytte. Jag fick i alla fall massor av kul och spännande läsning! Så D så!

Liksom de andra så tror jag att dina sovrumsplaner kommer att bli fantastiskt i verkligheten. Jag har själv klurat på det där med träpanel som fondvägg. Vågar dock inte nämna det till Magnus. Han får spader och förstår inte hur man kan tröttna på en tapet efter 11 månader....

Jo du. Mitt mos har också tagit slut den här hösten. Totalt. Men det är bara att fokusera på det där målsnöret där framme. Jag har tagit semester från 21 dec - 7 jan och jag har lovat mig själv att vara riktigt lat. Vi får se om det går...

Kramis

//Charlotta.

PS. Det där med att känna sig som en flodhäst ena dagen och helt OK den andra känner jag igen. Det måste väl vara de där hormonerna igen eller....

Erika sa...

Inte ge han hicka Maria du vet ju att det är jul snart o då måste vi vara snälla så att tomten kommer med julklappar!

Anonym sa...

Hej! Jag följer din blogg men brukar inte kommentera. Men bloggen är TOPPEN o det verkar du vara med! Jag har varit lite smådeppig hela veckan, kanske beroende på vädret och mörkret eller att mina projekt här hemma inte går så fort som jag tänkt mig (beroende delvis på att gubben min är egenföretagare med mkt att göra). Men så läste jag ditt inlägg o blev sååå lättad av att det finns andra som har likadant. Vårt nästa projekt är sovrum o dressingroom. Såg att du hade IKEA inredning vilket vi oxå kommer att ha. Vad är du nöjd alt inte så nöjd med efter ett år med ditt dressingroom? Stor kram ifrån Lotte