måndag 9 november 2009

Röshults

Förra lördagen berättade jag att vi infogat en ny liten tradition i våra liv här. Vi ska alltså elda på framsidan, grilla korv när vi inväntar halloweenspökerna.
.

.
Vi premiäreldade i grannarnas fina eldkorg som de har en given liten plats för nere vid "Plaza Maria" som AnnSofie döpt sin lilla stenplats till;)

.
Vi köpte en eldstad från Weber i våras och den var tänkt att nyttjas vid utespaat sommartid och på framsidan vintertid.
.
Det är bara det att det är ju NU och framöver på året som det är riktigt mysigt att elda vid utespat. Att kånka Webern fram och tillbaka, upp och ner från altanen till framsidan nu när vi plötsligt blivit värsta pyromanerna är inte att tänka på.
.
.
Därför köpte Ludde hem den här....
.
.
... och dessa här två matchande marschallhållare samtliga från Röshults förra veckan.
.
.
I lördags fick vi därför anledning för ännu en invigning.
.

.
Det är verkligen mysigt att elda.
.


Vi tog fram skinnen, korvarna, tillbehören...
.

.
Vi klädde på oss varmt...
.

.
...och vi mysade oss. Allihopa förstås! Nejbörs och vi;-)

5 kommentarer:

Christina sa...

Mysigt värre! Jag vill också ha en eldkorg från Röshults, men mannen tror att det blir så skitigt runt omkring. Är det så? Annars hoppas jag att tomten kommer med en! Kram Christina

Viveka på Humlebacken sa...

Låter kul!! hur har du tänkt med julstoryn?? (jag är i sthlm på julafron för övrigt:)
Ska vi liksom skriva en julsaga, eller ska vi berätta om verkliga saker??
Ska vi planera det lite innan eller ska vi ta över efter den andra direkt och utan att veta vart det barkar hän??
Härlig idé tycker jag i vilket fall som....
kram

Charlotta sa...

Oj vad ni myser, grillar och badar på eran gata! Jag tror att alla skulle vilja flytta in och bli nejbörs med er.

Fina eldkorgar med matchande maschallhållare. Förgyller ju vilken mörk novemberkväll som helst. Jag bara längtar till advent nu. Det skall bli så mysigt att plocka fram ljusstakarna och utebelysningarna för att slippa det här kolsvarta mörkret när man kommer hem från jobbet. Jag ser fram emot att gå loss och dekorera vårt uterum när det blir klart. Fast först måste det ju målas också... Inte direkt vad man känner för just nu!

Kram

//Charlotta.

Mia sa...

Underbar ny tradition och superfina eld/marshallhållare (viillll haaaa)!

svartataket sa...

Jag har också en eldkorg, men vi har inte invigt den än:( Jag vill ha snö runt mej o sen grilla korv och massa annat gott:))
Min hemlighet är en låstsida..jag håller på att fixa till den bara. Har inte kommit på hur jag ska göra med inbjudan bara..men det kommer jag på snart och då får du en också:)) Åh nu när jag kom in hos dig, så kom jag på att jag inte ens köpt garn än! men du gör ju allt nu och med pannlampa också:)) Nu har jag en väggmålning som har prio 1. Sen ska jag kila in lite stickning eller virkning också..hahahaha.någonstans ska jag hitta mer tid..soooooon..Hinner inte ens sitta vi en dator. Hade jag inte bloggat från mobilen så hade jag nog inte ens bloggat..blää

KRAAAM Jessica