torsdag 26 november 2009

Min vecka

Jag upplever det som om veckorna bara rasslrar förbi i hundranitti.
.
Helgen som kommer är det redan advent säger de som vet och frågar ni mig så är det minst en månad kvar. Så känns det i alla fall.
.
Jag är inte ett dugg sugen på vare sig advent-tänk, advent-piff, advent-bak eller jul överhuvudtaget just nu. Jag vill ha höst. Den höst jag uppenbarligen missat någonstans på vägen.
.
Never the less....
.
Denna vecka som rasslade förbi med en sjujäkla fart har jag hunnit med en hel del ändå. (Bortsett från arbete då)
.

.
Först fyllde vår söta lilla granntjej Vendela 6 år. Givetvis ville vi gratta henne och dagen till ära bakade Alexandra en princess-krone tårta till Vendela.
.

.
Sedan hann vi med ytterligare ett kalas. Denna gång var det faster Marias favvokille Max som fyllde 5 år.
.
Vår lille blonde Spanjor;-)
...

.
I veckan har jag även tagit mig tid för quality-time med mina två goa branchkollege vänninor Lotta och Karin. Vi lunchade gott tillsammans och pratade kvinnostuff i massor.
.
Lotta hade med sig lite presenter till mig och Karin. Två söta handmålade glas som Lotta gjort själv fick vi var.
.

.
Jag har ställt mina på en liten tavellist jag har i köket och där lyser de så fint.
.

.
Lotta är för övrigt den Lotta som har den här webbshopen.

Minns ni de fina hjärtanen jag beställde till mig och till Annsofie?


.
Trevligt hade vi det på lunchen...ända till de började prata om sina spöken som besöker dem i parti och minut. Fy fasen vad jag är skraj för sånt.
.
.
Jovisst ja! Jag höll på att glömma....
.
Nästa vecka är det jul och hantverksmässan här i Stockholm. Lotta skall ställa ut alla sina vackra alster på mässan för första gången......
.
.
...Och hon bjöd in mig och Karin till mässan.
.
Tack söta rara Lotta för det.
.
Nästa fredag skall jag och Karin hälsa på Lotta på mässan och även mingla runt och se om det finns lite fina julklappar att inhandla.
.
.
Vad har jag mer gjort i veckan då?
.
Jo, jag har virkat en halsduk till Ludde.
.
Tydligen så bär man den så här om man fryser om örona inomhus!
.


.
Det här är mina favoritgarner. Jag har köpt dem på Ica maxi av alla ställen. De är riktigt bra, dryga och framför allt billiga. JÄTTE BILLIGA!
.
Det är bara det att inköparen på min närmaste Ica maxi vägrade lyssna till min bedjan att ta in fler. Jag fick ringa till leverantören själv och de informerade mig om att Ica maxi i Sollentuna tagit in ett gäng till.
.
Jag åkte dit som ett skott trots att det ligger i tjotahejti med mina mått mätt.
.
Nu är dock min garnkorg åter full.....
.

.
...och jag har redan hunnit med att starta upp några nya projekt:)
.
Imorgon är det redan fredag och det är bäst för mig att försöka börja tänka lite advent och jul.
.
Jag har bokat in brorsans två små kottar till lördag. Jag tänkte att det kanske infinner sig lite jullust med dem bakandes pepparkakor här hos faster.
.
Den som lever får se.
.
Till dess...
.
Tjing!

9 kommentarer:

Mamma med ambitioner sa...

Känner som du, tror jag ska bjuda in mosters gosetjejer. Förra året bakade vi pepparkakor på golvet. Varför inte en favorit i repris. Kram till dig virkfia:)

Milla sa...

Äntligen en person som inte känner än för advent och jul! Annars tror man alla typ som bloggar är galna i julpynt och mossa och allt det...jag vill inte ännu... men vill nog hellre ha vinter än höst, sån där vinter som brukar komma i typ slutet på februari med snö och ljus och fågelkvitter...
Må så gott!

Soltorpsgarden sa...

Skönt vecka du har haft, ja vart tog hösten vägen? Håller med, den rasade förbi....julkänslan kanske kommer i helgen då när du ska baka peppisar! Schysst halsduk till Ludde. Ha det så bra kram Vivi

Karin sa...

Lunchen var mysig...ser fram emot att träffa andarna :)
Jag har satt upp adventstjärnorna och stakar ikväll...men håller med dig. Ville ha lite mer fin solskenshöst först..
Vi hörs innan fredag!
Kram/Karin

Erika sa...

Många som tycker att julen kommit hoppandes på dem från ingenstans i år. Har iaf fått julpyntat lite lite lite i form av ett mini änglaspel (ett sånt som inte pinglar!). Hoppas på mera glögg o jul pynt i helgen sambon får säga vad han vill klart att bygget ska känna av att det är jul. Hoppas du hinner andas o njut av era pepparkakor.

Lotta sa...

Det blev fint med lyktorna, svart ger så vackert sken tycker jag. Vad
du är duktig som ska baka pepparkakor jag har fullt sjå att få fram adventsprylar. Men i o försig är det ju inte illa att få in bock, stake och kulor i huset, det måste ju alla kvinnor vara glad för. Bra tips om garnet, tack, tack. Träffen i Nypan i januari planeras för fullt, du får hålla mig i handen hela kvällen:)
Vi syns på fredag ha nu en riktigt
trevlig myshelg, kramen

Charlotta sa...

Hej Maria!

Hoppas att julkänslorna kommer till dig också. Själv kan jag väl inte säga att jag längtar till julen, men jag längtar till LEDIGHETEN. Dessutom tycker jag att advent är mysigt. Jag skall ösa på med en massa ljus överallt för att motverka novembermörkret.

Tack för tipset om garnet! Skulle nog inte tänka på att leta efter garn på ICA Maxi. Själv är jag inte klar med min sjal ännu. Garnet tog slut. Igen. Extremt odrygt och dyrt. Ett nystan kostar 90 spänn och man måste köra med dubbelt garn. Det kommer nog att bli den dyraste sjalen i världhistorien....

Karlsebakken 37 sa...

Fattar precis vad du menar. Mina veckor verkar bara bestå av måndag morgon, torsdag eftermiddag och helg. Vad sjutton tog resten vägen liksom!?

Härligt att höra att du gottar dig lite med luncher och virkandet. Lyllos Rebecka och Alexndra som har fått så fina sjalar/halsdukar, jag blir superavundsjuk! De ser så himla stora, varma och gosiga ut.

Nope, nu ska jag försöka fånga den här fredagen innan den också springer ifrån mig. Framförallt bäst att passa på att göra saker med Astrid sover, annars blir det inte mycket gjort i det här huset...! :)

Ha en skön fredag och mysig helg med pepparkaksgubbarna! :)

Stor kram C

svartataket sa...

ja men visst är det konstigt! Innan man hinner säga flaska, så är det helg!!! Vad fina saker ni fick! Jättefina! O du o ditt garn! hihi.Jag har inte köpt något ÄN!Mobilen påminner mej varje dag:( Jag har inte ens kollat Maxi, men ciry gross har det inte och jag har inte letet upp någon garnaffär än! Men då ska jag kolla Maxi i morgon!Advent,som jag längtat! Jag tycker det är en mysig tid o pyntade redan i onsdag..hahah. inte så allvarligt dock, men lite till söndag i alla fall och sen får det blir mer när jag är ledig nästa gång.Men nu vill jag ha jul o sen lite skidor och sen vill jag ha vår!!
Trevlig helg!
KRAM