onsdag 16 september 2009

Kvällslektyr

Nu är jag sådär sugen på pladder igen. Det känns som att det kan bli ett maffigt långt inlägg. Ett långt kvällslektyr att läsa för den som orkar.
.
Det är mycket som snurrar i kolan för tillfället. Jag har så mycket jag vill göra, så många frågor att besvara, så mycket jag vill säga, så mycket jag vill blogga om... och det är bara som en enda röra i huvudet.
.
En av mina funderingar rör läsarantalet jag har på min blogg. Jag har två räknare. Den ena syns i fältet till vänster. Den andra är dold. De ska bägge räkna unika träffar. De räknar helt olika. På den som syns har jag uppskattningsvis en sisådär drygt 450 läsare i snitt om dagen. På den andra ett par hundra ytterligare.
.
Vilken som än stämmer av dessa två förbryllar mig ändå. Det är ju sjukt många! Vilka är alla ni som pallrar er in här egentligen? Dag ut och dag in. Jag bara undrar.
.
Jag är en väldigt stissig, rörig och glömsk person. Jag har ständigt tusen järn i elden. Det här med logistik är inte min starka sida direkt. Jag skulle behöva er hjälp med att uppdatera min länksida och få ordning på min "bloggkutym"
.
Tänk så hopplös jag är att jag trots att jag har bloglovin lyckas med konststycket att missa en massa. Va! Fattar ni. Jag har mina små egna system för att hitta runt till de bloggar jag vill läsa. Jag går helt sonika in på andras bloggar som jag vet har bra länklistor och betar mig igenom de samma. Jätte omständigt, jag vet. Och tyvärr så missar jag en hel del pga det.
.
Sedan är det det här med kommentarer. Det är så roligt att få dem. Det tycker jag verkligen. Super super super roligt. Det är genom dem som jag får energi och lust till att blogga mera på något sätt. Tyvärr är jag själv kass på att ge tillbaka, eller svara. Ofta har jag bråttom när jag läser och tänker "jag kommer tillbaka sen och skriver" Vilket sällan sker.
.
Jag har min lilla "top of the line femma" som jag konsekvent morsar på men i övrigt är jag som sagt helt kass på att ge tillbaka. Superkass! Det beror inte på att jag är en egoistisk dryg jäkel som bara vill ha och inte vill ge. Det beror helt enkelt på kombinationen tid och kass logistik.
.
Så snälla, hjäp mig att få ordning på min länklista. Är ni inne här ofta och har egna bloggar lämna en kommentar så vet jag var jag har er när jag sedan sätter mig för att få ordning på min lista.
.
OCH... förlåt mig alla ni som lämnar/lämnat kommentarer och inte sett ett spår av mig hos er.
.
Vad gäller er andra som kommenterar och inte har egna bloggar. Det händer men tyvärr inte ofta att jag svarar i mitt eget kommentarfält. Jag vet att andra kör med den modellen. Även där måste jag skärpa mig!
.
Hur ska tex "Maria i Norrbotten" annars veta att jag tycker det är jättemysigt med hennes Spanska kommentarer? Och hur ska ni andra som AnnicaP och Helen mfl veta att jag tycker att det är superkul med era hälsningar?
.
Jag måste bättra mig. Jag bara måste...För att JAG vill.
.
Vidare funderar jag på det här med att bloggandet tagit sådana proportioner. Hur ska man egentligen förhålla sig till sin blogg? Hur mycket ska man berätta om sitt liv egentligen ? Det hela handlar om en balansgång som är väldigt hårfin.
.
Jag är väldigt öppen, spontan och personlig. Jag har nog svårt att inte vara det. Det är liksom min person helt enkelt. Min grej. Det kommer direkt från hjärtat och jag bara bubblar. Bubblar, bubblar, babblar. Sedan tycker jag att det är så väldans kul att skriva och dessutom avkopplande har det visat sig. Bubblet liksom bara bubblar vidare ut genom fingrarna och vidare till tangentbordet. Och med ett fingertryck, tjoff ute i cyberspace till allmän beskådan. Galet sjukt ju!
.
Lika avkopplande som det är att skriva, lika stressande kan det vara med det dåliga samvetet vad gäller kommenterandet och besökandet tillbaka. Konstigt det där.
.
Jag har även smygit in lite Spanska på senare tid. Det helt och hållet för att utveckla mitt eget språk. Mina bägge föräldrar är Spanjorer men jag är född i Sverige. Jag talar Spanska flytande men jag har aldrig någonsin läst Spanska. Inte heller skrivit det. Vi har bara pratat Spanska hemma. Ute var det Svenska som gällde. Så nu försöker jag att lära mig att skriva det också.
.
Att jag väljer att göra det på bloggen är min ensak. Finns det någon Nisse Hult i Tjottahejti som inte tycker om det så kan jag bara säga vänligt men bestämt att antingen så gillar du läget eller så drar du vidare. Jag gör som jag behagar med min blogg. Tycker jag är nog så generös ändå.
.
Hursom, vad gäller Spanskan så stavar jag väldigt illa. Lika illa som jag fiser efter att ha tryckt i mig en burk vita bönor i tomatsås. Bara så du vet "Maria i Norrbotten" jag är inte analfabet eller så:) Det viktiga är att jag vill och att jag försöker.
.
Det som är lite småkul är att min lilla plutta Alexandra plötsligt börjat kommentera på bloggen på Spanska. Hur mysigt är inte det på en skala. Tjejen lär sig Spanska i skolan och visst hon stavar litte lattjo hon med. Men hey! Hon försöker och framför allt, hon vågar. Bara en sån sak.
.
Charlotta undrade om jag verkligen heter Maria Jesus. "Det låter så manligt" skrev hon i sin undran. Jo så heter jag. Döpt efter min söta mormor som jag höll väldigt kär. Namnet är väldigt vanligt i Spanien och lika lite manligt som det skulle vara kvinnligt för män som heter Jesus Maria.
.
Nu utalas inte Jesus som jesus på Svenska. Det uttalas mer som schesos. Alltså sch-ljudet man använder till ordet schampoflaska om man inte bryter på Finska vill säga. Då blir det ju "sampo"...haha. Så galet;-) På slutet där sus är ska det uttalas som sos. Tänk förkortningen av det sociala. "Jag går på sos" Ungefär så.
.
Maria Schampoflaska, ett e och det sociala förkortat. Schesos. Så heter jag. Spanskt så det förslår;-)
.
Nog om det, vad mer fnular jag på...JO! Det händer att jag "råkar" snubbla in på ett gammalt eget inlägg och ser att någon lämnat en kommentar där långt mycket senare än inlägget var skrivet.
.
Jag vet att man kan installera något som varslar om sånt, men jag pallar inte med all teknik. Nu råkade jag se att någon undrade vart jag köpt den stora klockan på väggen i vardagsrummet. Herregud när skrev jag det inlägget? I februari typ. Och frågan kommer nu. På det inlägget!
.
Om man undrar om gammalt och förväntar sig att jag ska se frågan är ett stalltips att skriva frågan under mitt senast skrivna inlägg. Bara ett tips alltså;)
.
Som sagt, jag råkade se det och svaret på frågan är att jag köpte den på http://www.inneonline.se/ så nu vet du det. Du som undrade.

Nu borde jag nog låta kinden dejta kudden för imorgon är det Västerås som gäller och jag skall vara där klockan åtta. Vilket i sin tur innebär att jag måste upp en bra stund innan tuppen vaknar.
.
Natti natti eller Buenas noches... vilket ni vill.

32 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Om du undrar så är jag en trogen besökare...:D Men det vet du nog...
Jag tycker att det är kul att du skriver på spanska, men jag fattar inget. Men det ser vackert ut.. Kul när du skriver på både ock, så att man kan jämföra..
Nu ska jag krypa till kojs, har jobbat alldeles för mycket idag, och i morgon lär det inte bli bättre. Men jag är ledig på fredag. det ska bli sköööönt
kram och gonatt

Carina sa...

Tjing miss i nassen!

Jag smyger omkring här varje kväll efter jobbet, tycker det är sååå roligt att läsa om ditt liv och dina bravader ihop med familjen och vänner. Jag är inte heller så bra på att kommentera varje gång men gör det ibland :)

Jag tycker det är glimrande att du skriver på spanska.. tänk va, vad man kan ha internet till egentligen.. hålla kontakt med alla bara genom att använda fingrarna ett par minuter :)

Keep up the good work!

Kram Carina

annicap sa...

Jag är här inne så gott som varje dag!

Ha inte dåligt samvete för alla "måsten". Vi (i alla fall jag) är så nöjda & glada när du skriver dina härliga, långa inlägg!

Kram

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej!
Jag är en stammis av din blogg. Jag tycker den är jätte bra då du har en talande text och ofta massor av bilder, vilket jag älskar. Att få en massa inspiration när man är mitt i sitt husbygge är kanon samt att se hur andra har skapat sina hem för att ta del av det man gillar.

Sen kan jag få lite ångest över att ni är så snabba, flitiga, duktiga och kunniga när en idé helt plötsligt förvandlas till verklighet på ett knyck. Men det är bara min svartsjuka som talar. Vi kämpar på vi också dock i ett annat tempo.

Fortsätt skriva och visa bilder för det gillar vi alla!
/Gabriella

Ika sa...

go morron.....ikafika här som har visat din blogg för sambon som nu suttit två kvällar i rad o spanat in din ludde med all el. I går hörde jag han skratta till ett ganska nytt inlägg tror jag så han sitter och kollar runt lite i allmänhet också. Skoj skoj tycker jag, roligt att han ser varför jag tycker bloggande är så skoj.
Han tycker L är helt galen i sin el men han är inte bättre själv så han ska inte säga något. Han har övergett det trådlösa och är inne på knappar med fyra alternativ o en dimmer i samma. Har L några kommentarer om dem?
Bubbla vidare du så ska jag se till att min kollega presenterar sig här för hon tittar in hon med....jag har bloggsmittat henne. KRAM

svartataket sa...

vink,vink,
Vilken tur att jag tittade in då när du skrev om maten!!!För jag väl här varannan vecka kasnke! Fyskäms! Jag är kass på att sitta vid en dator o besöka bloggar nu tyvärr! Jag har knappt inte varit här inne sen du kom hem:( antalet ser du väl på mina kommentarer:) jag tar mej inte tiden att sätta mej vid en dator tyvärr.Hade jag inte bloggat via mobilen själv så hade jag inte bloggat alls. Men skriver en rad när jag väl hälsar på i alla fall:) Nu måste jag rUsa vidare! kRAM

Milla sa...

Jag har trillat in på din blogg på sistone och tycker den är störtskön!! Sådär spontan och utan en massa arrangerade bilder osv som säkerligen många jobbar med att få till... Jag är själv inte en sån, men tycker det är så härligt att se att det finns plats för olika sätt att blogga. De funderingarna du har runt allt det tror jag många har... Funderar på det här med kommentarer, de kan man väl koppla till en mailadress så att du får ett mail när det kommer en kommentar, även på ett gammalt inlägg. Så slipper du missa det!
Fortsätter läsa din blogg med stort nöje!
Kram Milla

Anonym sa...

Hej hopp,
Jo, jag läser och gläds åt din blogg varje dag. Det känns som en rutin när jag slår på datorn på jobbet eller hemma. Jag tycker om ditt sätt att skriva, dina bilder och ditt intresse för inredning och "piff". Jag har ju själv nyligen flyttat in i vårt nybyggda Trivelhus så därför tycker jag oxå att det är extra kul att läsa om ert fina hus.
Det är ju konstigt hur man kan känna kontakt med nån som man aldrig träffat och dessutom aldrig pratat med...:) Men det är ganska mysigt att känna samhörighet fast man egentligen inte har en susning av varandra.
Ha det gott och fortsätt i samma anda!
Tjingeling / Johanna

Soltorp sa...

Hej! Tack för kommentar hos mig, flamingon är i metall och är köpt hos Ljuvliga hem i Hammarby Sjöstad ett klipp, tror jag betalade 59 kr och jag köpte den nyligen så den finns nog kvar, lugnets alle samma gata där jag har solarium, den butiken har så fina saker,hälsa från mig!! (Vivi) http://www.ljuvligahem.se/ Jag gillar oxå din blogg, du skriver jättekul och spännande, kul med spanska, har varit på väg länge att lära mig men inte kommit igång, jo jag anmälde mig faktiskt men så blev det ingen kurs pga för lite deltagare typiskt...får ta tag i det igen. Ha en bra dag i Västerås...jag brukar åka dit ibland, vi har solarium på Stora Gatan där.....kram kram Vivi

Helena sa...

Här är ju ännu en trogen läsare.
Jag läser fortfarande men har inte hunnit kommentera så mycket på sistone.Du vet ju att jag fastnade för din blogg för att du och jag har väldigt lika smak.
Och att du är spontan och generös är bara förnamnet.Glömmer aldrig vad du gjorde för snart ett år sedan och bjöd in mig(någon som du inte känner) att gästblogga.
Jag vet att du har många läsare som är här inne och "smygläser",men inte lämmnar kommentarer.Det är nämligen många som säger att de sett vårt hus hos dig.Du är en riktig "kändis" bland bloggare (bloggläsare).Iallafall bland husbyggare och inredningsintresserade.
Sug åt dig av allt beröm .Du är verkligen värd detta.
Fortsätt du och skriv på härliga sätt.
Vi läsare ÄLSKAR det.
Ha nu en riktigt härlig torsdag.
Kramisar
/Helena

Signerat J&P sa...

Hej du! Trogen läsare sedan ett tag, som påbörjat sitt husbygge med allt vad det innebär. Inspiration, tips och idéer - det får man ju här! =) Tänx.

En blogg är en blogg är en blogg. Du har inget ansvar för att kommentera tillbaka eller läsa tillbaka för sakens skull. Släpp det. Vi läser inte här för att du ska läsa det vi skriver. Man skriver för sig själv - så var det va?

Ha kul, skriv vad du vill, så kommer läsarna tillbaka.

Och du. Det märks ganska tydligt i typ alla inlägg att du är allt annat än en dryg jäkel =)

KRAM P

Marlene sa...

Japp, jag är också en trogen läsare. Gillar verkligen din spontanitet när du skriver, det blir så levande. Det är mer än en gång som man kommit på sig själv att sitta och asgarva åt dina roliga lustigheter. Keep up the good work! (Kan ju ingen spanska alls.. tyvärr, men jag kanske lär mig här.)

1+2-barnsmamma Carola sa...

Ja du Maria, du ligger i min bloggkoll-lista och jag läser, OCH NJUTER AV, de flesta inläggen. Du är enormt underhållande och ni har ett sjukt snyggt hem, vars utveckling jag följer med stort intresse.
Min egen blogg ligger i träda just nu. I skallen produceras det enormt många inlägg men jag har aldrig tid eller ork att skriva ner dem.
Ett av mina problem är att jag följer så många andra bra bloggar att jag inte hinner skriva själv...
Någon kommentar till mig behövs inte. Jag är så nöjd som det är med att få njuta av dina texter och bilder ändå!
Kram

Charlotta sa...

Hej!

PRECIS ett sådant här inlägg har jag tänkt att skriva själv. Känner mig också som en sopa eftersom jag inte hinner kommentera så mycket som jag skulle vilja. Sedan har jag det ännu svårare än dig pga jag inte har några länkar i mitt kommentarfält. Jag får gissa vem som är "Helena" eller "Maria". Det finns ju så många med samma namn.. Tror också att jag skall börja svara i min egen blogg lite oftare.

Jo du. Tänk om dagen hade mer timmar vad man skulle hinna....

Kram

//Charlotta
(som också är rörig, stressig och glömsk....)

Linda sa...

Jag är inne och kikar hos dig var och varannan dag för att som om det hänt något nytt:)
Har följt er i ert husbygge och tycker det är jättespännande att se när allt växt fram, ni har det verkligen sååå fint!
ha en fin dag

mie sa...

I dag blev jag glad :)
Eller det blir jag ju alltid när jag tittar in på morgonkvisten och har lite ny rolig läsning :)

Kram

petra sa...

TJabba tjena hallo!!!!!
Jag är här inne dagligen och läser dina underbara inlägg.
Jag gillar din blogg massor, men det vet du nog.

Man blir såå nyfiken när du skriver på spanska men jag fattar inte ett smack ;)


Jag har alla mina favvobloggar på netvibes.com. Där ser jag när alla mina favvo har uppdaterat, så missar man inget. Sen har jag valt att alltid själv godkänna alla kommentarer för då hamnar alltid dem så man ser dem. Även dem som svarar på inlägg för flera månader sedan.

ha det bäst och en trevlig helg
puss och kram och nyp i baken ;)

mamma med ambitioner sa...

Hallojsan!!!!
Jag gillar att du är lite vimsig och glömsk. Du är mänsklig och det gillar jag. Jag kollar ofta in hos dig. Gillar dina texter och dina tankar bla bla bla......
Du är bra helt enkelt :)
Kram Kristina

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Inte jak heller comprender eller hablo español, men kopiera spanska kråkfoten till Google Translate. Engelsk. Och herregyyyd...eller Jesus Maria, dy skriva spanackiska som invandraret, va. Jak inte comprender anything, men oj, vat jak skraaaatta.
Men dy är dyktik som intentar. Si, si.
Samma om jak skriva danska, det micket svårt ferschtå får annan pär son.

Ny jak skicka kramar daj. Många. Dy kylik, jak skraaaaatta micket. Buenas noches. Sofa gott!

Linda sa...

HO HO!!!
Ännu en trogen läsare. Jag tror att jag tittar in till dig varje dag, man får lite abstinens annars!
Maria, vi tycker om dig fast du är virrig och glömsk. Vi älskar din blogg precis som den är, varför tror du annars vi är här??? Ha inget dåligt samvete, vi gör alla så gott vi kan!
Ha det så gott!
Kram Linda

Taklyftet sa...

Här är en till trogen besökare som har varit lite frånvarande på sistone, men baby dimman börjar att lätta något tror jag ;-)
Fortsätt att använda din blogg som du känner och se till att det inte blir ett måste och ibland går det inte att svara alla, jag håller tummarna för att folk har överseende med det.
Nu ska jag ägna mig att läsa ikapp.
Kram
Jenny

Sussi's dreamzone sa...

jag brukar också kika in här hos dig lite då och då.
och jag tycker om ditt spontan bubbel direkt från hjärtat!!!
Fortsätt med det!!

Kram sussi

Viveka på Humlebacken sa...

Nähä du, idag kommer vi inte förbi. Däremot kan vi bjuda på ett pooldopp om ni har vägarna förbi på detta hållet. Basta skööönt!
kram

Anonym sa...

Oj där blev jag "kändis", och jo jag har märkt av stavningen men jag har ju inte klagat väl?! ;) Kram, Maria i Norrbotten som lika gärna skriver på svenska :)

Jennie F sa...

Hej!
Efter detta inlägg vill jag bara säga att jag är en utav dna läsare. Har varit det rätt länge, kanske ett halvår (eller mer? tiden går så fort). Jag lämnar kommentarer ibland, men inte så ofta. Är lite som du, hastar igenom några bloggar som jag gillar innan jag måste göra alla måsten.
Anledningen till att jag läser din blogg är för att jag håller på och bygger ett lösvirkeshus, på östkusten i Småland, tillsammans med min sambo. När jag upptäckte din blogg såg jag direkt att vi har samma smak och stil vad gäller inredning i huset. Sedan fastnade jag för dig och ditt skrivande och har på något sätt "lärt känna dig" så jag vill liksom hänga med vad som händer hemma hos dig med alla projekt, stora som små.
Ha en trevlig helg!
/Jennie

Evelina sa...

Hej! Jag är en flitig läsare av din blogg! Den är sååååå rolig att läsa! Och en massa bra tips får man!

Helén sa...

Jag är en av dina trogna läsare. Jag tar en liten kik nästan varje dag. Din inspiration smittar av sig men har inte riktigt samma energi, men kanske hälften i alla fall. Kramar Helén

Lindö på landet sa...

Läser oxå varje dag..Vi ska bygga ett a hus och jag tycker du har det så snyggt..Hade tänkt mej exakt samma kakel och dusch lösning som ni har, och det var innan jag såg din blogg.SNYGGT, nu vill jag iofs apa efter glas skivan i köket oxå, vi får se!! Ett sjukt snyggt hem och en underbar personliget som du får fram i din blogg gör att man inte vill missa ett ord..

Mahlin sa...

Jag är en oxå stammis av din blogg, besöker den flitigt varje dag. Tycker den är super då du skriver på ett lättsamt sätt och ofta fullt av bilder, vilket jag gillar. Att jag sen får en massa inspiration till vårt egna hus är kanon samt att se hur andra har skapat sina hem.
Ha de gott,
Kram Mahlin

Tinnar och torn sa...

Hola sis! Missat detta inlägg jag. Men du vet ju att jag läser ;o) Fast ibland tar det lite tid innan man är ikapp. Ha inte något dåligt samvete, det är en blogg. Inget mer och inget mindre! Man gör så gott man kan, ibland har man mer tid för bloggosfären och ibland mindre. I like you anyways jag! Kraaaam P.

Anonym sa...

Vi har nyligen upptäckt din blogg och läser med nöje. Verkligen kul att se dina bilder och vi har ungefär samma smak så man får många tips inför inflyttningen till vårt hus. Just nu planerar vi elen, men tyvärr har vi ingen Ludde så det är mycket att tänka på och vi hoppas vi inte har glömt något. Vi ska bygga i Sollentuna och funderar på att börja blogga men har inte kommit till skott ännu. I alla fall så ger du mycket inspriation!

Hälsningar

Carin & Peter

Anonym sa...

Hej Maria! Kollar din blogg dagligen. Älskar dina inlägg med inredning och framför allt att du skriver med glimten i ögat! Då jag också tillbringar mycket tid i innebandyhallar, så tycker jag självklart att den biten också är kul att läsa om! Härligt med seriepremiär i helgen som var! kramar från Linda