måndag 6 juli 2009

Markis på plats

Ja då var den på plats då. Markisen alltså. Det gick ganska fort att få upp den. Inga konstigheter alls.
.
Buxbo David undrar vilken färg markisen har, vilket fabrikat det är, om jag lyckats få till ett bra pris med mina tofsar och blinkande ögonfransar... mm.

Såhär är det David. Färgen är mörkgrå. Nästan antracitgrå. Väldigt elegant, matchar topplocket på jacuzzin precis som jag hade tänkt mig.. Fabrikatet vet jag inte riktigt, men det är en motordriven historia som mäter 4.20 cm på bredden och 3.50 cm djupet. Tyget är av prima kvalitet och det känns som att vi kommer att ha glädje av den i många år utan att vara rädda för att den bleknar och blir ful snabbt. Att det var tack vare mig vi fick ett superpris även denna gång (tänker på jacuzzin) är helt riktigt. Vet inte om det just berodde på mina tofsar och ögonfransar, men ett mycket fint pris blev det;-)
.
Markis-krister är en gammal kompis till mig som driver ett eget markis och persienn företag. Är det någon som är intresserad förmedlar jag gärna kontakten.
.

.
Då vill ni väl att jag visar hur markisen kom upp och hur resultatet blev. Först vill jag bara visa er hur fin min kruka med syrenen blev efter att jag planterat lite vita sulfiner (tror de heter så) nertill. Den här krukan har jag redan flyttat på. Numera står den i "rummet" där vi har markisen:)
.

.
I lördags var det inte bara Krister med markisen som dök upp. Även Målar-Johan kom förbi. Av någon anledning föredrar denna målare att måla hos oss på helgerna för då är det tydligen legitimt att släcka törsten med lite pilsner. Jag skiter i vilket, bara han blir klar någon gång och att det blir bra.
.

.
Så här ser markisen ut. Mörkgrå och motordriven. Skönt att slippa veva ut och in en sådan bred markis för hand.
.

.
Någon elektriker behövde vi inte kalla in. Jag har ju min egen jag:)
.

.
Jag vände ryggen till för ett ögonblick. Kom tillbaka och möttes av en osynlig man som borrade i mitt garage! Hua så läbbigt.
.

.
Spökrädd som jag är var jag tvungen att sätta mig och chilla lite i "soffgruppsrummet"
.


Härifrån kan jag övervaka mina tre hantverkare. När jag ändå är här kan jag berätta för Pernilla som undrade vad det är för randigt tyg jag satt upp i paviljongen.
.
Faktum är att det är duschdraperier som jag köpt på jysk. Jag ville ha något som liknade gardiner som svajar lite lätt och rogivande i briserna. Tänkte att det kanske var bäst med duschdraperier som ser ut som tyg med tanke på regn och så. Med dessa "gardiner" på paviljongen ser det ju lite mer mysigt och ombonat ut. Ett annat litet tips är att jag nertill på draperierna klämt på sånadär saker man har på dukar för att de inte ska blåsa bort. Ni vet små klämmor med tyngder. På så vis fladdrar "gardinerna" alldeles lagomt mycket.
.

.
Var var jag någonstans? ... ja just det markisen! Då var det dags för att hänga upp själva markisen i fästena som den osynlige hantverkaren borrat upp. Målaren tar alla tillfällen i akt han kan för att släppa penseln. Här hjälper han till att lyfta markisen trots att han inte behöver det.
.

.
Och där kom den på plats.
.

.
Nu testas motorn. Den låter inte ens. Ett litet mjukt brrrrrr som ett litet getingsurr. Inget mer.
.

.
Perfekt! Det är så skönt att kunna ha markisen på garagegaveln. Vill inte ha markiser på den putsade husfasaden.
.

.
Jag tycker den ser så elegant ut.
.

.
Lite justeringar innan den är helt rak.
.

.
Plötsligt blev det ombonat och mysigt även här uppe.
.
Jag har varit lite deppig och ångerfull över att vi köpt en uteplatsgrupp med svart ram. Tycker inte att den passar in hos oss riktigt. Till all tur tyckte mina svärföräldrar om gruppen och erbjöd sig att köpa den av oss. Tack snälla rara svärisar! Nu kunde jag istället köpa den gruppen jag sneglat på ett tag som jag tyckt skulle passa mycket bättre när allt annat kom på plats.
.

.
Medan jag drog iväg för att köpa nya stolar och bord färdigställde killarna markisupphängningen.
.

.
Den mörka färgen på markisen tonar ner allt det vackra vita på ett mycket fint och behagligt sätt då man sitter där inunder.
.

.
Gaaaah! Är det bara jag som drabbats av törstiga hantverkare?
.


Jag fyndade dessa utemöbler på jysk. Fick allting till halva priset utan vare sig blink med ögonfransar eller vift med tofsar. Bara så du vet Buxbo-David:)
.

.
När man har satt upp en markis och skruvat ihop mera möbler är man värd en liten paus.

Nu ser det mer enhetligt ut med denna nya möbelgrupp. Alu matchar hängrännorna och stuprören. Det svarta går igen i rottinggruppen. Japp, nu är jag nöjd.
.


Sådär. Då har vi ännu ett rum ute färdigt...... eller? Nej inte riktigt. Fattas lite piff jag har på G, och så fattas ju vår lille granne där någonstans med:)
.

.
Dessa två herrar.... De är ju bara för söta. Grannen Thomas och Ludde mysar sig under samma filt då jag och grannfrun Annso kastar pil:)

16 kommentarer:

svartataket sa...

Men det blev ju kanon!! Utegruppen blev också kanon! snyggt med det svarta på bordet. Vi har en svart cool glasskiva på vårt:) så du kan spegla dig när du äter och slipper se såsen hänga på hakan om du har en snygging framför dig :))
Nä.Nu svävar jag ut igen:/Riktigt kalasbra! Vi har svarta markiser så det är därför jag är så velig med svart eller vitt?! Grått är så snyggt. Men vi är redan inne på andra vändan på markiser o fäger på vårt hus. Så nu ska jag hålla mej till svart ett tag till:)
Nä nu ska jag faktiskt göra lite nytta:) i alla fall shoppa tror jag*fniss*När går ni på semester?

KRAMELIKRAM

Viveka på Humlebacken sa...

Tror minsann att våra markiser är exakt likadana:) *nöjda*
Som jag sagt förut, er altan är helt underbar!!!

Buxbo-David sa...

Funderar på om man kan hyra in dig som inköpsansvarig till bygget i vinter...

Du verkar ju kunna fixa bra priser på det mesta och bra smak har du också...

Anonym sa...

Jisses vad fint det blir! Markisen, piffet, altanerna, duschen, belysningen, möblerna, ja ta mig tusan om inte till och med pilsner står där den ska;) Så himlans duktiga ni är!! Hoppas ni får det riktigt, riktigt gott på er altan i sommar!!

Kramisar Malvis

Erika sa...

Grymt att du fick tom till det med rätt matchande utemöbel till markisen. Hur många rum har ni på altanen eg?

Pojkarna verkar ha det supermysigt under filten?

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar vad ni målat med för färg på ert garage? (färgkoden)

Brunkullan sa...

Altanen är så himla fin, med bubbelbad, utedusch och flera sittplatser!!! Jättesnyggt.

Paviljongen från Jysk vill jag också ha. Är det den som är 3x4 meter? Finns det myggnätsidor att köpa till, eller bör jag som du fixa lite med egna gardiner som går att dra för?

Det är MYCKET mygg i stugan;)

Susanne

Jessica sa...

Jättefint! Speciellt med det nya bordet till!
Gillar den rosa färgen, som går som " röd tråd" både i paviljongen och matbordet...
Kram kram!

Charlotta sa...

Tjusig markis! Passar perfekt till färgerna och bryter av mot det vita.

Skrattade gott när jag såg att du satt duschdraperier på paviljongen. Du är ett geni ju!

Kram //Charlotta.

Karlsebakken 37 sa...

Skitsnyggt!!

Soltorpsgarden sa...

Hej! Ja vi har nog oxå en likadan om det är en Riviera och det ser ut som att det är samma färg, har ni en sån som man kan fälla ner åt ena eller andra hållet med? Det ser lite kul ut men är ju himla bra! Det blev snyggt, det blir lite mer ombonat med en markis! Så fint allt blir! kram Vivi

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Riktigt, riktigt nice!
Herreguuud, vilket stort hus ni har fått nu:-)

jennys hus sa...

shit vad fintni har det och gör det!! blir alldeles grön av avund.Vill också ha ett nytt hus.
Kram

sandyekman sa...

Så gött det är med lika mycket hus ute som inne. Nu kan man säga att ni har två hus. Ett för kallare årstider å ett för varmare.
Tog mig en sväng till Jysk igår å kollade utemöbler. Gillade bordet ni har. Får se vad det kan bli av vår lilla uteplats.
Puss

Familjen Eriksson sa...

Hallå där!
Long time no write... Nu när ni börjar bli klara med er altan tror jag att jag måste komma på studiebesök och se om allt är så nice som det ser ut på bild. Tvivlar inte en sekund på det iofs.

Har du också semester nu när det "fina" vädret kom?

Kramis

Livet på Marbogården sa...

Jättefint blev det, vilken altan ni nu har:)