lördag 25 juli 2009

Gästbloggande granne


Lundinarna har åkt och vi saknar dem redan!
Hej hej!

Som Ni redan vet kommer Maria inte kunna blogga de närmaste veckorna. Maria nöjer sig dock inte med att se till att blommorna vattnas, att huset passas och att poolen underhålls utan hon tänker även på sina vänner i bloggvärlden och ser till att även bloggen tas om hand om.

Naturligtvis blir det inte samma sak som när Maria bloggar men hon är ju snart tillbaka så håll ut bara!

Det är alltså jag, AnnSo, familjen Lundins granne, som ska gästblogga ett par veckor. Spännande för mig, återstår att se hur det blir för Er:-)!

Som det har framgått i Marias blogg så tillbringar maken och jag en hel del tid på familjen Lundins ägor. Och bortsett från det uppenbara, att altanen är fantastiskt underbar, gräset skönt att vila på och att familjen Lundin är så galet trevliga och gästvänliga, så kan man ju undra varför vi inte tillbringar mer tid på vår tomt och är gästvänliga tillbaka.

Häng med ett varv runt huset så kanske Ni förstår varför!

När jag går ut genom altanen på baksidan och tittar åt höger så ser det ut så här:Arbete pågår! Inget skönt gräs att vila på... Ni skymtar Lundins hus och altan i bakgrunden. Och tittar man noga på stenarna som ligger i slänten så ser man tre lite större stenar som används som trappa mellan vår och Lundins tomt:-).

Om vi fortsätter runt husknuten ser det ut så här:


Arbete pågår även här! Och inget gräs här heller...

Vi fortsätter upp för trappen och titta, vad ser vi här?


Ah, mer arbete som pågår. Här ska det så småningom stå ett förråd. När vi bestämde oss för att bygga hus så var det en sak som gällde, solen! Vi valde snabbt bort garaget (vi har ju aldrig ställt in bilarna där tidigare, fanns ingen anledning att tro att vi skulle börja nu) och flyttade hela huset åt sidan så vi skulle få mer tomt på södersidan. Tomten är ju inte så stor så det blev till att prioritera.

Dock innebar detta att vi inte heller har något förråd. Jobbigt faktiskt. Och väldigt uppenbart nu när vi inte kan sprida skiten runt hela tomten eftersom arbete pågår överallt. Blir ganska uppenbart på kommande bilder...

Om några veckor kommer vi dock att ha ett förråd, tjoho! Och mest glada blir nog grannarna som slipper se allt skräp!
Jaha, vi svänger väl in på framsidan. Så här ser det ut än så länge.


Även här jobbas det också på för fullt! (Ja, inte precis just nu då eftersom det är lördag och våra duktiga hantverkare vill vara lediga då, vad nu det ska vara bra för...)

Och precis innan man svänger runt nästa knut ser det ut så här. Om några veckor kommer det finnas gräs också! Längtar!!!


Så, nu har vi svängt runt den tredje knuten också (bilden nedan). Här ser man också pågående stenläggning. det syns nog inte här men även trappan nerför sluttningen är påbörjad. Och en hel del gräs ska det bli!

Här skymtar man altanen också. Vi är så otroligt glada att vi byggde altanen (eller inte vi då men snickarna) innan vi flyttade in (15/8 -08). Då har vi i alla fall haft någonstans att vara i sommar.

När vi flyttade in kunde vi inte tänka tomt över huvud taget. Det var bara insidan och inredning där som gällde. Vi sa att vi skulle ta det direkt i april så att vi skulle ha gräs till midsommar. Vad borde man ha gjort då? Tagit in offerter redan under hösten och vintern! Jag vet inte vad jag trodde, att någon skulle komma och knacka på dörren och fråga om vi ville få tomten fixad... I mitten av april började vi kontakta olika företag för offert. De var väldigt uppbokade! Vi hade ett par stycken här men det kändes inte bra. Vi började nästan ge upp hoppet om att få en tomt över huvud taget när Maria och Ludde förmedlade en kontakt. Och det kändes rätt från början! I början av juni var vi överens och jobbet påbörjades några veckor därefter. Killarna behöver ju lite semester och så så det kommer ta lite tid men det kan vi leva med för det kändes bara så himla rätt med dem. Och killen som lägger sten är bara så himla bra! Han skulle egentligen ha semester snart men han säger att han vill avsluta jobbet hos oss först. Puss på dig! Och puss på Maria och Ludde som förmedlade kontakten! Tack tack tack!Nu har vi kommit ner för slänten, se bild nedan. Nu ser man också alla prylar som inte har något förråd att bo i...Och nu skulle bilden som ligger överst i inlägget ha kommit men alltså, att få till alla bilder var verkligen besvärligt! Någon som vet om det går att flytta bilderna i inlägget och hur gör man då?
Ja, det var allt för denna gång. Men jag återkommer nog ganska snart...
Ha det bäst så länge!
//AnnSo

4 kommentarer:

Harry sa...

Hallå där!

Vilken trevlig överraskning med fina bilder på ert hus. Men hua vad mycket marksten ni har beställt. Det måste gått åt många pallar? Vad är det för sort och storlek ni har för jag gillar den sorten och behöver själv ha något i vår carport samt runt våra trappor så småningom.

Ang att flytta bilder så är det super enkelt. När du håller på att skriva ett inlägg så kan du uppe till höger välja "Redigera HTML" eller "skriv" om du väljer formatet "Skriv" så ser du bilderna istället för att bara se en massa text för dem. Då kan du dra dem neråt och flytta dem dit du vill i inlägget.

Hoppas min förklaring gav dig lite hjälp.

Kram
Harry

Viveka på Humlebacken sa...

Hej hopp
vad kul att se dig här:) Man har ju hört en del om dig tidigare. Häromnatten drömde jag att jag var och hälsade på hos Lundinskan och då var både du och din man där också.. så vi har nästan träffats:) Jag hade med mig mina två katter och du hade en liten tam mus som ni tyckte skulle leka med varandra, det spelade ingen roll att jag sa att katterna skulle ta musen, ni tyckte alla att det var så gulligt att se dem leka...
jaja, så nu vet du det:)
kram
Viveka

ColonialEast sa...

Hej! Kul med en liten rundtur på er tomt. Det ser ut som om ni har många projekt på gång men det blir nog väldigt fint när det blir klart! Och välkommen till bloggvärlden!
Petra

Maria sa...

Jag fick en snabb genomgång av Maria hur jag skulle publicera inlägg, dock missade vi det här med kommentarer. Hoppas att det är okej att jag svarar här i kommentarsfältet:-)
Harry: Tack för din kommentar! Ja, det är väääääldigt mycket sten, lite mer än vi tänkt från början. Just nu ser det mest ut som ett sten- och ökenlandskap. Det mjukas nog upp sen när gräset kommer:-).

Stenen är S:T Eriks och heter rustik. Stl 200x133x50.

Tack för tipset med bilderna! Tror jag förstår, ska testa till nästa inlägg!
Ha det bra!
Kram
AnnSo

Viveka: Tack för din kommentar! Haha, ja, då har vi ju faktiskt nästan träffats ju! Tror faktiskt att jag hört talas om dig också, du är ju en av Marias bloggsystrar!

Stackars lilla mus:-) Men om du kommer på besök och har dina katter med dig så är det fritt fram för dem att leka med (och gärna fånga också!) de ev möss som finns här:-)

Ha en skön kväll!
Kram
AnnSo

Petra: Tack för din kommentar! Ja, många projekt är det! Och då missade jag nog ändå lite:-) Tex den 26 m långa stenmuren... Men den är faktiskt klar!

Tack, känner mig som Bambi på hal is här ute i bloggvärlden!
Ha det gott!
//AnnSo

Nu är jag nyfiken på Er som är Marias vänner här ute så jag ska nog ta mig lite besök...