torsdag 9 juli 2009

Den vita stenen

Hej alla ni där ute. Kända som okända. Även du som av en tillfällighet lunchade med min bror igår och som tydligen följer min blogg slaviskt:) Kul!
.
Jag har semester nu. Har haft det sedan i måndags. Ludde jobbar på om än i mindre takt. Som sin egen chef gör han lite som han vill och han åker gärna och petar lite här och där innan han helt stänger butiken. Alexandra är på egen sommarlovsvift.
.
Det betyder att jag har egen tid för mig själv och det är faktiskt inte så dumt. Jag gör lite som jag vill. Jag sover när jag har lust. Jag äter om jag är hungrig. Jag sträckläser en bok utan att behöva lägga den ifrån mig. Jag går ut och fnular och pular när jag har lust. Kollar på alla de filmer jag länge velat se men inte haft tid för.
.
Jag har hittills haft det gott. I min ensamhet.
.
Nu tänkte jag visa för er lite av det pul jag har gjort under dessa mina första semesterdagar.
.
.
I måndags kom det ett lass med vit marmorkross. Jag har länge velat byta ut den tråkiga grå singeln som ligger runt huset och i den stora planteringsgropen på framsidan.
.
.
Den var väldigt skitig när den kom, men efter att ha sprutat lite på det med vattenslangen blev det gnistrande vitt.
.
.
Det är ett ganska tungt jobb att göra själv. Utvilad som jag är med alla mina siestor och bokläsningar så kändes det skönt med lite kroppsarbete igen.
.
Den gråa stenen har jag skyfflat upp på en skottkärra eller rullebör som det heter på skånska. Var det inte så Viveka? Och sedan har jag skottat i den nya fina vita stenen.
.
Det lyser upp mycket finare nu än det gjorde innan med det tråkiga gråa.
.
.
Den stora gropen före..........
.
.
Den stora gropen efter.
.
Nu fattas det bara en belysnings pollare eller vad det nu heter. Det är i den här gropen min fina Magnus står. Ni vet den där Magnolian som jag tjatade om i våras som jag döpt till Magnus.
.
.
I början av altan projektet berättade jag för er att jag ville ha små fyrkanter utsågade där stuprören går. Jag hade en liten plan för dem.
.
.
Vi har fem sådanahär rör som går ner i altanen. Jag ville skapa en kul liten effekt och även slippa se det oranga nertill rören.
.
.
Detta är resultatet.
.
.
En kul lten detalj i altanen.
.
.
Trist bara att det regnar nu. Men fint blev det:)
.
Nä nu tror jag bestämt att jag ska börja läsa en ny bok. Jag har just läst ut Tusen strålande solar som var jättebra. Boken var bra men den fick mig irriterad på den jäkla kvinnosynen vissa folkslag har. Nu känner jag för en rolig och upplyftande bok.
.
Ha det najs all ni när ute.

13 kommentarer:

Anna sa...

Hejsan! Läser alltid din blogg och har gjort väldigt länge, men jag är jättedålig på att kommentera-

Så fint allt blir, man blir ju helt salig av altanen, den är hur fin som helst och jättebra planerad med alla små rum.

Ha det så bra
Mvh Anna

Jenny sa...

Ha ha, världen är helt sjukt liten! Tänkte att han visste vem du var pga innebandyn men att ni var syskon de hade jag ingen aning om! Kul sammanträffande! =)

Viveka på Humlebacken sa...

Rullebör it is!
Snyggt!!!

Anonym sa...

Åh, du är så himlans duktig du MärtaPärta! Gillar verkligen dina rutor vid stuprören, det blev så himla fint! Det blev också en väldans skillnad mellan de grå och de vita stenarna runt huset och i "tårtbiten". SNYGGT!! Det är så kul med alla dina ideér som du har och som du faktiskt också GENOMFÖR! (Tänker på mig själv där JA, som har en tendens att hinna tröttna på alla projekt innan jag ibland ens har hunnit börja...)

Jag är inte heller någon loppismänniska, egentligen, men har nu i sommar varit iväg ett par svängar och det känns lite kul att se vad man hittar... Jag började med att köpa några gamla tunnor som jag tänkte ha lite blommor i ute i trädgården... det kändes liksom lite okej att köpa gamla grejer som ändå bara ska stå ute... men, nu har jag ju faktiskt vågat mig på att köpa några lådor och en bänk som jag tänkt ha inomhus. Men attans vad jag har gått på dem med skurborsten och rengöringsmedel! Och nu känns det faktiskt okej, trots att jag lider lite smått av bacillskräck;) Och hur det blir med soffan, ja, den som lever får väl se... jag var så eld och lågor när jag kom hemdragandes med den, men nu har det hunnit rinna av mig... attans också! Jaja, en dag kanske...

Och vad beträffande er sänggavel, så slänger säkert Ludde ihop en sådan på en kafferast för han verkar ju vara en händig karl:)

Läsning passar ju alldeles utmärkt nu när det regner som det gör. Själv gillar jag Peter Robinsons deckare och läser just nu All the Colours of Darkness. Bra deckare - det gillar jag!

Ha det gott!
Kramisar Malvis

Elin sa...

Wow! Det blev verkligen snyggt med den stenen!

Helena sa...

Hej !
Fint blir det.
Visst är det snyggt med marmorkross.
Har två stora högar som ska ligga här och där när markstenen är färdiglagd.
Är lite otålig just nu.:)

Jag längtar tills det blir färdigt så att jag också kan pynta.

Ha nu det så skönt på din semester.
Kram på dig!!!
/Helena

Jennie sa...

Hej hej! Följer din blogg eftersom du har såååå gooood smak!! Allt du gör bli så himla snyggt och piffigt. Vart får du alla idéer ifrån?
Är rätt sparsam med mina kommentarer, vet inte varför? Men det kanske beror på att det jag tänker likadant varje gång: "Såsnyggt!!"
Ha en underbar semester!
Mvh
Jennie

David sa...

Menar du mig eller Tjotta?

Maria sa...

Hej alla nya kommenterare. Vad roligt att ni lämnat avtryck efter er. Det är lika spännande varje gång att se vilka som följer min blogg. Kul att ni uppskattar den. Det är sådana kommentarer som ger mig lust att blogga vidare.

Hej även till er andra som hälsar på titt som tätt. Helena, maila mig gärna lite bilder på hur det gått för er med stensättningen och målningen utvändigt. Jag är nyfiken.

Till min bror David. Käkade du lunch med en tjej du inte kände igår som det senare visade sig var en av mina läsare? Nej tänkte väl det. Därför är svaret på din fråga min andre brorsa. Alltså inte du. Pucko!

// Maria

Helén sa...

Åh vilken idé spruta du är :-). Ni ligger några steg före oss i husbygget och jag får massor av idéer och tips från din blogg. Rutorna i altan golvet känns bara som ett måste.

Ika sa...

Regnar det till helgen så kanske man skall plocka fram en bok till ur gömmorna.
Marie Ljungstedts, Den mörka ängeln, var lättsam men kanske inte en jätte glad bok.

Du har verkligen fått till det med de små detaljerna det sista. Väldigt stor skillnad när du bytte till det vinta "gruset". Du kanske vill komma o designa lite i vår trädgård oxå?

David sa...

JAG åt lunch med Tjotta den aktuella dagen och sist jag kollade hade jag ingen muff i brallan vilket gör mig till kille och ej till tjej.

Madde sa...

Hur gjorde ni stenbeläggning kring stuprören? Vi håller på att bygga altan (byggt Smålandsvilla) och närmar oss husknuten med trallen nu och vet inte hur vi ska lösa det kring röret. Såg jättefint ut som allt annat kring ert hus! Skulle gärna få reda på mer hur ni gjort. Maila gärna. madeleine_ytterstrom@hotmail.com