fredag 10 juli 2009

Piff tips

Tänkte bjuda er på ett litet tips såhär på förmiddagen. Känner mig lite granna rastlös. Ute blåser det som attan och det är inte behagligt alls att strosa omkring på de egna domänerna.
.
Jag har ingen som helst lust med att varken städa eller tvätta. Det är min egentliga filosofi, när det är pisseväder ute städar jag inne. Fast idag är jag inte sugen på någon städning alls. Jag är sugen på piffning jag.

Nu ska jag visa er hur jag förvarar filtarna vi har till altanen. Det är alltid skönt med en liten filt nära till hands att vira in sig i då man sitter ute under de sena timmarna. De värmer skönt och en ordentligt virad filt om kroppen kan även fungera som ett extra litet skydd mod de envetna myggen.
.

.
Jag köpte två såna här vita hinkar med lock på IKEA. Jag har många filtar och många ställen ute på altanen att strategiskt ställa ut dessa hinkar på.
.
.
Inuti hinkarna ligger mina snyggt ihoprullade fleece filtar. Rosa förstås.
.
.
Tidigare hade jag mina filtar i gummidäckskorgar, men de korgarna var jag tvungen att bära in varje kväll för att förhindra att filtarna skulle bli fuktiga.
.
Med dessa lockförsedda hinkar kan jag nu ha dem ute hela tiden utan att innehållet blir blött.
.
Smart va!

17 kommentarer:

talludden sa...

Väldigt smart och väldigt piffigt.
Funderar på om jag ska göra en copy paste på vår nya uteplats!
Pyss

Elin sa...

Väldigt smart måste jag säga :)

ColonialEast sa...

Superbra tips - kanske snor det. Vi är hemma nästa vecka (om det inte ösregnar och vi får panik och drar någonstans soligt). Kom ut vettja!! Så ska ni få se hur rörigt man kan ha det ....

Mia sa...

Bra tips! Det snor jag genast!!

Karlsebakken 37 sa...

Du är så piffig och käck!! Det där blir en idé jag kanske lånar med mig till min egen altan den dagen jag får råd att piffa där ute...! Så fint det blev med marmorkrosset också, håller med dig om att det lyser upp lite mer än vanligt grått grus. Här funderar jag på att ha marmorkross runt huset när vi lägger våra "stenrabatter" där. Tror det kan bli fint mot det (så småningom) vita huset, grön gräsmatta och lite gröna buskar av något slag. Hmm, tål att tänkas på...!

Så härligt med semester!! Det är du så värd efter allt hårt jobb ed huset och jobbflängande den här våren! Själv fick jag "ofrivillig" semester för en vecka sedan då jag blev sjukskriven. Inte så mycket för att jag inte är i form (mår fortfarande toppen) men för att min kära arbetsgivare inte ville ställa upp de sista två veckorna med några dagars hemmakontor så att jag skulle kunna dra ner på pendlingen lite grann nu mot slutet. Närå, så då lackade min barnmorska och fick mig sjukskriven istället. Tog en stund att komma över det - we don't do sjukskrivning i vår familj liksom - så det var lite jobbigt först. Efter några dagar så insåg jag att det var bara att se det som två veckor extra semester och nu NJUUUUTER jag!!! Går här hemma, plockar, städar, fixar och får iordning huset igen efter 15 mån av pendling. Skönt att kunna pyssla med blommor, sortera i papper och annat som alltid hamnar långt ner på prioriteringslistan. Idag går Lars på semester så nästa vecka blir det väl garage-boot camp här tänker jag. Bäst att vara utvilad till det! :)

Nope, nu ska jag ta mig upp ur soffan och leta fram dammsugaren. Sen blir det klädrensning, har stått på att göra-listan i ungefär...3 månader nu. Nice!

Ha en skön fredag, mys massor med böcker och ledighet så hörs vi snart igen!!

Stor kram på dig allra sötaste!

Vimsingen sa...

Supersmart! Med tanke på vädret de senaste veckorna behöver ju allt annars plastas in eller tas in. Hoppas ni får en fin semester.
/Vimsingen

Amanda sa...

Väldigt smart! Och snyggt.

Jättefin blogg du har! ^^

Ika sa...

Idatta landet måste man vattensäkra allt. Hur går det när det blåser mycket, flyger locken av då?

Anonym sa...

S U P E R S M A R T !

Kram Malvis

Lillsyss sa...

Hej kära syster yster!! Kan ju inte lämna Sverige utan att myspys läsa din blogg innan :-) Sitter precis och rullar tummarna eftersom planet som skulle lyfta 19.00 tydligen inte lyfter förräns 22.30 ( i och för sig är det väl tur att vi fick reda på det innan vi begav oss ut till Arlanda, men ändå det är jobbigt att bara vänta ). Hör av er när ni kommer ner så träffs vi. Kram Lillsyss

♥ Mittvitahus ♥ sa...

supersmart ju:) Jag bär in mina korgar än så länge jag har de där i gummi:) Vad fint ni fått på altanen förresten...Kram M

Pernilla sa...

Smaaart! Och snyggt!

Charlotta sa...

Hej Maria!

Tack för gullig kommentar hos mig!

Tack även för smarta tips, fina bilder och framför allt smittsamma skratt om ståfräs och sånt. Precis vad jag behövde en dag som denna...

Det vore JÄTTEKUL att träffa dig IRL. Jag jobbar v33. Hör av dig om du får en stund över. Vore SÅ KUL att ge dig en riktig kram istället för de här virituella!

Cyber-kram //Charlotta.

PS. Hoppas ni får en underbar semester i Turkiet. Jag älskar Turkiet! God mat, bra shopping och underbara stränder! Du kommer garanterat få användning för din prut-talang där!
Vi åker till USA på tisdag som planerat om inget annat händer och tar begravningen efteråt. Jag har mått riktigt pest de sista veckorna och behöver verkligen komma ifrån allt här hemma.

Drömvillan 2009 sa...

Hej Maria och tack för titten!!
Det börjar suga rejält i schoppingtarmen nu när man ser alla dina piffbilder! Jag vill också börja handla! =)

Det är en mycket märklig känsla just nu.... man har varit så inne i det här nu så länge och så helt plötsligt så är det snart klart!!Helt otroligt!

Jag vill önska er en trevlig sommar med många varma och lata dagar på er nya fina altan!!
Kram Anna

Sara sa...

Riktigt smart! Jag har velat ha en sån där IKEA-hink länge, men inte vetat vad jag ska ha den till riktigt. Nu vet jag ju! :)

Liw sa...

Tack...just de, du bor ju där uppe:) Blir en del turer dit nu i sommar... men först Paris, kom lite olägligt men man kan ju aldrig planera när sådans händer. Ser att du också har semester... vi får hoppas på sol och värme och långa kvällar på våra altaner =)

kram

anette sa...

Vad smart, att jag inte tänkt på det innan :). Några sådana i vitt skulle passa perfekt hos oss! Hittade er blogg via David (www.byxbo.se) och här verkar ju väldigt trevligt. Ha en bra dag!