söndag 26 juli 2009

Gästblogg - Här satt vi och dingla med benen!

God morgon!
För ett antal veckor sedan så satt vi här på vår altankant, tillsammans med Lundinarna, och dinglade med benen och avnjöt kvällssolen! Vi har en del nivåskillnader på vår tomt och den här delen sluttade en hel del. Nivåskillnaden mellan altanen och marken var ca 1 m.


För att ta tillvara lite mer på tomten så byggdes först en stödmur. Egentligen skulle muren svänga upp ca två meter mot vår tomt så vi kunde fylla ut ända i hörnen. Killarna som gjorde muren tyckte dock att det skulle se bättre ut för grannarna nedanför, särskilt då den granne som har tomtgräns mot både oss och Lundin, om man trappade ner muren i stället. Övergången mellan tomterna skulle flyta ihop bättre då. Vi köpte det och hoppas att grannen nedanför håller med:-).


Sedan fylldes det på med massor.

Så nu är det nästan ingen nivåskillnad alls mellan altanen och marken. Det lilla som är kvar försvinner när jord och gräs är på plats.

Vi kommer sätta en häck längsmed hela muren. Vad det blir har vi inte bestämt ännu.

Från början hade vi tänkt att ha räcke runt altanen också. Nu när vi har fyllt ut så är vi inte så säkra längre. Just nu är det ju helt öppet och insynen total. Sitter vi ute och äter så kan typ varenda granne se vad vi äter (gör väl inte så jättemycket men lite privat vill man ju kunna vara också...). Men när häcken kommer upp och när vi har planterat lite växter och träd kommer det nog bli mer ombonat och insynsskyddat. Lundinskan tipsade om några mobila spaljéer också, som jag tänkte sätta upp på några ställen, där jag kan ha lite klematis som klättrar.

En annan nackdel med räcke är att på kvällen, vid nio-halvtio så har vi fortfarande lite sol kvar på altanen. Men eftersom solen står så lågt så skulle den "skuggas bort" av ett räcke. Och som jag skrev i mitt första inlägg, det viktigaste för oss när vi skulle bygga var solen!

Som tur är behöver vi ju inte bestämma oss ännu.

Nästa vecka kommer jorden och därefter kan de rulla ut gräset. Men jag tror att stenkillarna vill bli klara först.

Om jag har tur *hoppas, hoppas* så kanske jag kan visa tomten med gräs innan de här två veckorna är över.

Haha, förresten, kolla in vår lilla studsmatta på bilden ovan. Barnen är så där lagom nöjda. Helst hade jag velat slippa ha en stor studsmatta på tomten. Jag tycker att vadå, varenda tomt i området har en stor studsmatta, gå dit och hoppa i stället! Skoja bara... Antagligen kommer jag bli tvungen att ge med mig så vi kommer antagligen ha ett stort åbäke på vår lilla tomt också. Men barnen älskar ju att hoppa och de skulle bli överlyckliga, och när de blir så där överlyckliga så blir jag alldeles varm i mitt mammahjärta! Klart de ska få en stor studsmatta!
Må så gott!
AnnSo

4 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Hej och välkommen AnnSo!
Kul att se ditt hus också. När jag var och hälsade på hos Maria såg jag att ni gick omking i ert hus men då var ju inget gjort på utsidan i stort sett.
Nu ser det ut att bli kanonfint!

Får vi se lite från insidan sedan också? Snälla... ;)

Kram
Maria

Anonym sa...

Hej hej!

Gar ın har pa bloggen en snabbıs for att kolla ın vad Annso skrıvıt/om hon skrıvıt och blır akta ımponerad:) Vad rolıgt att du skrıver sa mycket Annso. Och vad rolıgt att du berattar om ert tomtarbete. Haha. Vendela och hennes skor...precıs som sın mor. Vad har Vendela for skostorlek? Vı kan kopa med oss ett par dojjor harıfran:)

Vı har det bra. Det ar apvarmt har. 45 grader pa dagarna och typ 42 grader pa kvallarna. Galet varmt. Maten ar super och folket ar trevlıgt. Alexandra saknar dock sına sma vanner:) Studsmatta ar tydlıgen kul!

Hoppas er semestervecka blır fın och att solen skıner aven pa er. Ludde halsar tıll Thomas att NamNam ınte smakar lıka bra utan Thomas sallsıs:)

Tıll mına bloggvanner om nı rakar lasa denna kommentar. Hej hej aven pa er. Kommer ınte tıllbrınga manga mınuter pa mın semester vıd datorn sa jag halsar snabbt sahar ıstallet.

Kramelıkram

Marıa (Lundınskan)

petra sa...

hahah, Lundinskan kunde inte vara här i fårn helt, hihih.
Låter som dem har det bra på semestern.

Välkommen till bloggvärlden AnnSo. Det går jättebra för dig.
Kul att få se ert hus oxå. Men ni kan ju inte vara klara för ni hjälper ju Lundinarna, det har man ju sett på bilderna på bloggen ; )

Säger som Maria: Får vi se lite av er insida oxå????
Hade varit superkul

ha det bäst

Maria sa...

Maria: Tack så mycket! Vi hoppas verkligen att det ska bli bra på tomten.

Jag ska lägga upp lite på insidan också, måste bara få undan packning och tvätt:-)
Kram
AnnSo

Petra: Tack! Haha, ja, vi tillbringar ju en del tid hos Lundinarna. Och även om Thomas har spikat i någon spik där och jag har målat några brädor så handlar det ju mest om det sociala, för de är så himla trevliga! Och de har ju hjälpt oss också! Och dessutom har vi fått mycket hjälp med idéer och inspiration! Helt ovärderligt!
AnnSo