torsdag 9 juli 2009

Jag har fått ståfräs...

...i min rabatt!
.
Vad trodde ni? Att det var Ludde som gästbloggade eller? Hahaha.
.
Nej så här är det. Jag köpte hem tre små taklökar i våras. Tyckte de såg roliga ut. När jag sedan kom hem med dem glömde jag bort dem. De stog kvar i påsen rätt länge utomhus. Jag hade ställt påsen på ett ställe jag då inte passerade särskilt ofta.
.
En dag upptäckte jag min bortglömda kasse med mina små taklökar. De såg lite ledsna ut det skall erkännas. Jag visste varken vart jag skulle plantera dem eller om de överhuvudtaget skulle överleva. Hursom helst, jag bestämde mig för att ge de stackarna en chans och satte därför ner dem i min stora planteringsgrop på framsidan. Den jag visade i mitt förra inlägg med den nya vita stenen. Jag tänkte att de kunde få bo där så länge och om de skulle ta sig kunde jag alltid flytta dem till ett bättre ställe senare.
.

.
De har inte bara överlevt....
.

.
...den ena har till och med skjutit fart så in i bomben att den ser ut som en ballefjong! En ballefjong med rosa blommor på;-)
.
Att flytta dem till någon annan plats är det inte tal om längre. De passar som en smäck där. Alla tre. Den lille, den tjocke och ballefjongen!
.
Tänkte att ni ville veta det;-)

10 kommentarer:

buxbo-David sa...

Jag känner igen det där...
...att ställa undan saker och glömma bort dem.

Vad... hmmm... fint(?) det blev!

Helena sa...

Aha, det är så här man lockar läsare alltså :)

Helena sa...

Ha ha vilken rubrik...
Du är härlig du:)
Det verkar ju som de trivs iallafall:)

Ska försöka att skicka lite bilder
någon dag ,så att du får se hur det ser ut nu.Du har ju inte sett det sedan huset blev målat.Just nu håller vi på med markstenen på framsidan.Baksidan är färdig,bara lite fogning kvar där.Det är ju så himla dumt att det kommer regnskurar titt som tätt ju:(Inte så kul eftersom vi har fast fog.


Ha det gött!!!
Kramisar Helena

Linda sa...

Du är ju bara så förbaskat rolig, Maria!
Måste oxå säga att ni har fått jättefint där hemma. Vit marmorkross har jag oxå planerat till vårt lilla hus. Du har så bra smak! Ha det så gott!
Kram Linda
Mmmm, får nog skaffa mig en sån där ballefjong!!!!!!!

Pernilla sa...

Så fint! Såg först ut som snö, jag börjar nog bli lite trött. Verkligen jättefint!

Läste ditt mail nyss (haft strul med mailen) och jag svarar imorgon gumman! Tack för att du skrev! Kanske kan ni hinna prova brasan innan...? ;)

ColonialEast sa...

Ja med den rubriken blir man ju rätt nyfiken. Ingen dålig ballefjong! Åkte genom Danmark häromdagen. Där har den en by som heter Balle och en som heter Bredballe. Lite kul det med :)

ColonialEast sa...

Hej igen - fortsatte nedåt och såg all den fina vita marmorkrossen. Blev ju supersnyggt! Vilken skillnad!!!!

Linda sa...

Ballefjong i kombination med vit marmorkross = kanon. Nya trenden ;-)

Ina sa...

Det är ungefär som förskolan som vi fann när vi åkte vilse i en mellanstor stad.... Den hette "ollonbackens förskola"....
vi höll på att dö av skratt... stackars barn och fröknar som jobbar där... kan se många många som retar dem för det....

//ina

Ika sa...

Jag tror minsann att du har myntat ytterligare tt nytt ord!!

Trevlig helg!