torsdag 2 juli 2009

Lata varma dagar?

Varma dagar.... javisst! Varma och underbara. Jag älskar sol och värme. Den senaste tidens härliga väder passar mig som handen i handsken. Lata dagar? ........... inte hos oss i alla fall.
.
Eller jo, lite måste man få lata sig ju:-)
.

.
Vi har inte påbörjat vår semester ännu. När vi kommer hem från våra arbeten börjar vi med en slappar stund. Det är verkligen avkopplande att sitta i skuggan och kika ut mot den blå himmelen och se hur "gardinerna" på paviljongen svajar försiktigt fram och tillbaka i den sköna ljumna brisen. Ahhhh så härligt det är.........
.


.... en liten stund i alla fall. Sedan börjar jag röra på mig och rastlösheten infinner sig i ett nafs. Särskilt då vi faktiskt inte är helt klara ännu.
.
Nähä du gubbe lille. Vad säger du? Ska vi inte ta och stänga den gaveln ikväll tycker du?
.

.
Efter vår lilla siesta tar vi oss en svalkande stärkande dusch.....
.

.
... och sedan är vi igång igen. Fram med alla verktyg för femtielfte gången i ordningen. Denna gång står vi nog bäst på egna lilla gräsmattan.
.

.
Medan vi jobbar kör lillgumman sin försäsongsträning. Skönt att hon väljer att träna nära oss så att vi kan umgås lite.
.

.
Pinne efter pinne kapas till och spikas på plats.
.

.
Sakta men säkert går det framåt. Trapporna är inte bara till för att ta sig upp och ner mellan altanerna. Tydligen så kan man träna benmusklerna på dem åxå:)
.

.
Så fort vi är klara med ett hörn är jag där och piffar till det. Idag ser det ut så här, imorgon har jag säkert ändrat lite och flyttat runt på andra saker:)
.


För varje sektion vi stänger känns det mer färdigt och inramat. Bakom staketet skymtar vår slänt. Som ni ser har vi inte hunnit med att göra iordning den. Det skall även planteras en häck mellan oss och grannen, och ett förråd skall grannen låta uppföra uppe vid vår lilla paviljong. Gaaah det tar ju aldrig slut! ..........Det får bli en senare historia.
.

.
Jag gillar att det ser luftigt ut trots att vi "stängt" in oss.
.

.
Jag har inte piffat helt färdigt. Som sagt, jag flyttar ständigt runt grejer.
.

.
Även i utesparummet har vi hunnit med att "stänga" Nu återstår dubblingen. Det vita som syns till höger kommer inte synas när vi är klara. Det vi gjort där är en säkerhetsåtgärd för att det inte ska komma in jord från den bakomliggande slänten.
.

.
Detta är den sista sektionen. Det är trappräcket mot utespat.
.

.
Det ska mätas och pillas till förbannelse med varje bit. Ludde är petnoga med allt, och tur är väl det på så vis blir det bra med en gång.
.

.
Sådär ja! Nu ser ni vad jag hela tiden menat med att skapa olika rum ute på altanen. Utesparummet blev pracis så lagom inramat som jag hade vision om redan förra året under vår byggtid då jag strosade runt på vår omöjliga tomt miljarders med gånger:)
.

.
När jag tänker efter så är det ju tamejfanken helt fantastiskt att min bild som jag hade i huvudet och sedan plitade ner på ett papper ännu lite senare kunde verkställas av min gubbe med mig och lite grannar och andra som hantlangare och assistenter.
.
Det blir extra njutbart på något sätt att traska runt på den här altanen med den vetskapen liksom.
.

.
Från början var detta alltså en omöjlig slänt som vi inte skulle ha någon som helst glädje av. Istället har vi "maxat" ut ytorna och nu har vi plötsligt 150 kvm härlig altan att nyttja.
.
Det ser nästan ut som en jättebalkong!
.
Jahapp mina nära, kära och alla mina bloggisvänner det var rapporten för idag det.
.
Hoppas ni alla har det lika gott i värmen som jag;)

17 kommentarer:

Carina sa...

God morgon! :)

Herregud vad bra det blev med altanen. Jag är mega avis och vill oxå ha en sån! *putar med underläppen*

Verkar som ni snart kan ta det lugnt och bara njuta. Det är det bästa med att man sliter - man är snart färdig ;)

Ha en glimrande dag i solen!

Kram.

ColonialEast sa...

Hej Marie - Gud vad ni fått fint! Jag håller på med ungefär samma projekt. Men det går inte lika fort som hos er. Så himla mycket att måla! Vad gullig du är som erbjuder dig hjälp. Ni har nog mer ert tror jag. Däremot får du jättegärna komma förbi någon dag och chilla lite om ni får någon tid över på semestern. Skulle verkligen var kul att träffa dig in real life! Vi kommer att vara hemma större delen av sommaren (alla pengar går till husprojektet - tur vi har nära till bad :-)
Nu ska jag ut och måla - har jobbat några timmar och ska ta en break. Kram!!!!

Carina sa...

Hej Maria.

Vad kul att se dig i min blogg. Du skall veta att det aldrig fallit mig in att du skulle vara en dryg och ego person, tvärtom :)
Och jag vet precis hur det är med nybygge, man ha lixom inte tid till allt man vill för man vill ju så mycket *ler* Vi har ju själva byggt med trivselhus =)

Ha det nu så skönt i solen.

Kramen!

svartataket sa...

Skitsnyggt ju!!Helt klart bäst med vitt hos er! Ja vitt är snyggt! Det är så jäkla svårt bara!Jag är en liten fegis med att outa mej helt med bilder så..då är det någon som"ahhh, det är ju dom i det huset" fniss. Nä jag kan skicka ett via mms;))
Åh vad jag velar! Ja shit vad det är varmt! När jag gick min powerwalk i morse så var det redan då +25!! jag höll på att svimma:) Men skönt nät man kommer hem o kan slänga sig i stolen(ledig idag) men sen blir jag rastlös o har hundra saker till jag vill göra:)) Tur att jag också har lätt för att bli brun så man inte behöver pressa, utan bara behöver sticka ut huvudet några gånger i maj o sen är det klart*fniss*
Men nu ska jag inte sitta o lata mej mer! tippen väntar! Mitt stammishak för tillfället! O maken väljer alltid bil med omsorg när jag är ledig, så jag verkligen ska fatta vinken "det är bata att lassa o köra gumman" visst 'r min favorit make omtänksam? Vi fira 16-årig bröllopsdag i morgon och jag fick precis ett sms att mitt rosévin hade kommit till bolaget:)) vi pimplar det som värsta skåpssuparna*hehehe* men det är bara sommar en gång,varje år..hihi
Det känns som man känner dig så väl o man babblar som man pratar med dig o ingen annan..så nu ska jag sätta punkt, innan du kräks på mej:))

svettiga kramar Jessica

Drömvillan 2009 sa...

Hej!!
Ni är så otroligt flitiga!!!
Jag älskar när "lundins nya hus" står med under "nybloggat" =)
Ha en toppen dag!
Kram Anna

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, vad ni får det fint!! Altanen är grymt snygg och staketet blev verkligen som pricken över i:et!
kram på dig,
V

Vimsingen sa...

Jag säger det igen. Det vita stacketet blev så snyggt!
/Vimsingen

Christina sa...

Hej, jag har lovat Leena att berätta för dig att jag läser din blogg. Ni verkar vara en helskön, kärleksfull familj, och jag gillar när du beskriver ditt fnulande och piffande. Egentligen är det ju helt vansinnigt att man dag in och dag ut följer hur ni spikar en bräda här och en bräda där. :-) Men snyggt blir det! Så, nu är det sagt.

Helén sa...

Vilken underbart mysig altan ni gjort. Måste kännas toppen att ha den istället för en slänt man inte har någon stor nytta av. Är mycket imponerad av att ni (läs du)själva är så finulig att du kommit på hur den skulle se ut.

Livet hemma hos Linda sa...

Vilka härliga bilder och vilken underbar altan. Det förstår jag att ni är nöjda med.

Trevlig kväll /Linda

Olivia sa...

Gud vad fint det blev! Lite avensjuk blev jag nu.. jag borde nog visa mamma så är vi två här i familjen ^^

Ha det bäst! // O L I V I A

Marlene sa...

Det har blivit så fint, så fint! Och oroa dig inte över att du skriver för mycket om altanen, det är ju superkul att följa hela processen!

sandyekman sa...

Underbart är ordet. Vi sa det till varandra igår kväll vid tiotiden när vi tog oss ett kvällsdopp i sjön. Pussades och insåg att vi bor underbart! När jag ser dina bilder får jag samma känsla.
Ni har fått det så himla bra!
Puss å härliga fredagskänslor skickar jag till er

Malin sa...

Hej!

Herre min gud (!) så snyggt!! Lovely helt enkelt, hoppas att ni har tid att njuta av verandan i sommar. Eller har du några nya projekt på g? :)

Karlsebakken 37 sa...

Jaha, sådärja - då har jag gått tom för mer komplimanger. Vet liksom inte i vilken ända jag ska börja?! Får väl bli en kort och enkelt GRATTIS till en helt FAN-TAST-ISK altan!

Tycker det är superhäftigt att du verkligen har lyckats överföra tankarna i huvudet till Luddes händer och få ett så fantastiskt slutresultat! Eller ja - som du säger, färdig blir man väl aldrig men i princip färdig iallafall...! :)

Så skönt att få det så klart inför semestern också så att ni bara kan slappa och njuta när de lediga dagarna l är här. Vi spurtar för fullt med garaget (eller ja - inte de sista dagarna i ¨värmen då. 30 grader och klättra på garagetak har inte känts helt aktuellt...) för att bli färdiga innan semestern är här.

Nope, nu ska jag ta en kall dusch - håller på att avlida i vårt supervarma hus - och sen blir det sängen. Hoppas att ni får en härlig helg!!

Stor kram Caro

Linda sa...

Otroligt snyggt och väldigt inspirerande! Vi får vänta nästan 1 år men när det blir dags vet vi vilken blogg vi skall tjuvkika på ;-)

Unknown sa...

Det är så fint , jag bara längtar tills vi får vårt färdigt, vi har också köpt virke till samma stket som er, jag tycker det tar bort mycket insyn och samtidigt väldigt stilrent och snyggt. Vi ska ha ackrylglas i fronten mot havet, hoppas att det blir bra. Men nu verkar det bli framskjutet till nästa vår om det inte hinns med i höst. det är mycket att göra invändigt också. Jag vill sätta igång till våren med att inreda invändigt...Gissa vad man prioriterar då. Det tar aldrig slut.Gubben snickra och jag piffar.
Ha det gott från Annelie i Sundsvall hhtp://radhusochstuga.blogspot.com