torsdag 19 juni 2008

Uppdatering

Jag har inte uppdaterat på väldigt länge nu och jag mår nästan dåligt över det. Det är svårt att hinna med och betänk mitt internet problem jag har hos min mamma.

Jag har varit borta väldigt mycket senaste tiden i arbete. Har hunnit med en resa till Gotland, konferens och data utbildning.

I min frånvaro har Ludde och Fredrik (snickaren) hunnit med en hel del. Det är fortfarande inga kul bilder att visa eftersom det varken spacklats, målats eller lagts några golv i huset.

Jag har tittat runt lite hos våra blivande grannar som till skillnad mot oss bygger nyckelfärdigt. (Vi gör ju i princip allt själva och har hjälp av egna hantverkare) Man blir ju liksom lite kompis med de övriga "hantverkslagen" och springer hos varandra och "jämför" arbeten och planlösningar. Det jag kan konstatera är att jag är glad över att vi har möjlighet att göra det vi gör själva.

Det tar visserligen längre tid och ibland blir jag något avis på de andra som kommit så mycket längre än oss, men vilken skillnad det är att bygga åt sig själv! Nu är ju jag superkräsen när det gäller detaljer och Ludde är en pedant ända ut i fingerspetsarna. Förmodligen går vi till överdrift, men ändå.

I framtiden kommer vi att sitta där i vårt hus jag och Ludde och veta att varenda spik, skruv, bult, vägg, rör osv, har vi själva bestämt var/hur/ den/det ska sitta. Och, det bästa av allt, vi har inte slarvat någonstans och vi har inte gjort någon snabb lösning på ett ev problem som ständigt uppstår. Vi tar oss an vartenda moment med mycket möda och noggranhet.

Det roliga är att vår snickare Fredrik verkar tycka att det är kul att arbeta åt oss och våra egenheter. Han uppskattar vår noggranhet och lever sig in i vårt husbygge som om han byggde åt sig själv! Det märks så tydligt då vi får besök till bygget och Fredrik stolt guidar runt och berättar om alla special konstruktioner vi gör.

Jag ska försöka berätta lite mer ingående i ett framtida inlägg vad för special vi gör.

Vad har hänt mer exakt då? och hur ser det ut pleneringsmässigt närmaste tiden.

Vi har fått vår andra leverans från Trivselhus. Det har kommit innerdörrar, golv, värmepanna och lite annat. Det får snällt stå i garaget så länge.Vi har även fått "hem" köket från Tibrokök som även det får stå i garaget så länge.På måndag nästa vecka kommer rörmokaren, följt av sprutab. Sprutab skall sprutisolera alla taken på övervåningen.

Under de närmaste två veckorna räknar vi med att bli helt klara med alla innerväggar och alla dragningar av el. (Idag ska jag hjälpa Ludde att dra alla kablar i elrören)

Om två veckor sätter både målaren och plattsättaren igång med sina arbeten. Vi räknar då med att även köksstommen skall vara uppe då så att stenbolaget kan komma för att måtta bänkskivorna.

Om allt går som vi vill nu, borde vi bli klara ungefär i mitten på augusti.Slutligen, en bild på min stackars slutkörde Luddegubbe. Vi tog en paus i bygget häromdagen för att titta på fotbollsmatchen mellan Spanien, Sverige.

Det tog inte lång stund för Ludde att "duna" in på fotballen hos min bror;-)

Vill ni oss något så vet ni vart vi firar midsommar.

På bygget;-)

Trevlig midsommar önskar vi er alla!

5 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Hallå där, inget dåligt samvete!!! Du skriver när du känner för det och kan. Så är det med det. Låt det inte bli något betungande måste. Sånt har man tillräckligt av ändå! Ha en riktigt bra byggemidsommarafton nu då ;o) Å du; stackars Ludde som somnade på fotballen, hahaha. Mjehehehe. Sorry,kunde inte låta bli. Kraaam P.

Taklyftet sa...

Jösses vilken effektivitet. Du ska definitivt inte har skuldkänslor för att du inte hinner med att uppdatera bloggen, du gör det för din skull och inte alla andras.
Du får ha en underbar midsommar på bygget! Nån sill och nubbe måste det ju bli ;-)
Kram Jenny

Gårdsromantik sa...

Stackars karl! ;-)

Ha en riktigt härlig midsommar!

Myggfri och mycket solsken har jag beställt!

Kram Maud

svartataket sa...

Nä du ska inte ha dåligt samvete!! Du har o göra i alla fall! Härligt att se att det gå framåt!
Hoppas ni fick i er lite sill o nubbe på bygget :)

KRAAAM

mie sa...

Haha... Majsan! Att blogga är en fritidssysselsättning! Inga krav, inget måste, inget ska! Bara när tid, ork och lust infinner sig och det är ju något som ni inte har överkapacitet av. Ludde tog sig en välbehövlig time out, att inte du passade på att krypa ner brevid honom du också ;-)
Det är det bästa med syskon - man kan liksom få göra lite som man vill hemma hos dom. (Iallafall får jag det hos mina och tydligen Ludde också) Njut av stunderna så att ni orkar njuta av husbygget - då kommer ni njuta dubbelt när ni inviger ert nya fina egengjorda hem. Nu ska jag lägga in en beställning på toksol och lagom värme, kram på er