fredag 27 juni 2008

Sprut, sladd och Spanien.

Under den här veckan har det hänt mycket! I alla fall sådant som syns. I onsdags fick vi besök från sprutab. De kom i en jättestor bil full med sprutull och slangar. Alla tak på ovanvåningen skulle isoleras samt taket ovan souterängdelen.Nu är taken vita och fina. Vilken skillnad det blev att få in lite ljust på ovanvåningen!Det var ett väldans pill att komma åt i alla vinklar och vrår, men killarna var proffsiga och effektiva. Dessutom supertrevliga;-)

Vår lille sommarjobbare Filip är äntligen klar med isoleringen av alla innerväggar. Han har fått de tråkiga jobben, men så är det att vara "junis"
Själv har jag fått hjälpa Ludde med all dragning av el. Vet inte hur många kilometer kabel vi dragit under veckan, men det är MYCKET kan jag lova.
Jag är sjukt imponerad över hur Ludde kan veta vilka sladdar som skall i vilka rör. Alla dessa färgglada sladdar som var för sig utgör en viktig del i det som skall bli en helhet i husets belysning och ström.

Bara det inte blir så att tvättmaskinen går igång när man sätter på tv:n eller vice verca;-)
I ena kattvinden har vi anlagt "teknikrummet" Just nu ser det ut så här. Tanken är att all inkommande fiber, tel/data mm skall komma in just här för att sedan fördelas ut där det hör hemma. Alla stora maskiner kommer att gömmas här inne.

Efter dryga 12 timmars arbete i sträck förtjänar dessa två en liten paus;-)
Igår fick grabbarna "endast" arbeta till klockan 19.30 för mig. Det var ju som bekant semifinal i EM.
Jag "stängde" bygget, slet med mig Ludde hem, satte på mig min Spanska fotbollströja och...........
JAAAAA


VI ÄR ÄNTLIGEN I FINAL!!!!

3 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hej där dr.Phil ;o) Grattis till finalplatsen, håller tummarna för er då.... Tack för tipset om microliten på väggarna, ska definitivt kolla upp det. Ska bli jättespännande att få se alla era tekniska lösningar sen, det verkar vara en herrans massa sladdar...Ha en bra lördag! :o) Kram P.

Tinnar och torn sa...

Grattis på dej spanjorskan;o)

svartataket sa...

Åh vad det händer här!!!
Så kul!
KRAAAM