torsdag 25 november 2010

Jag är lapp och jag har mina renar......

.
...... Trallalaaaaaaaa!
..
Fast det vet ni ju att jag inte är.
.
Lapp alltså.
.
Däremot har jag en mycket kär vän sedan länge som inte heller är lapp men som är mycket involverad i renar so to speak.
.
Vännen vet om att jag är intresserad av inredning och så.
.
Därför tyckte kompis att jag skulle få en fin adventspresent.
.
Looki, looki vad jag fick .....
.
.
En renfäll och ett renhorn.
.

.
Så himla snäll kompis jag har!
.
Hornet tror jag att jag skall måla svart eller kanske vitt.... men vad tycker ni att jag ska göra med min fäll?
.
Den går i lite bruna toner. Vi har inrett det mesta i svart-vitt här. Vi har visserligen lite ekgolv och så.
.
Renfällen är superfin.... känns jätte julig. Särskilt nu när det fullkomligt "rasat" ner snö från ovan.
.
Var ska jag lägga ut den? Vart gör den sig bäst i mitt hus?
.
På golvet framför brasan? I soffan? I hallen? I fotöljen som inte finns men borde finnas?
.
Tell me!

18 kommentarer:

Tjotta sa...

Varför måste allt vara svart eller vitt? Renhornet gör sig bäst som det är. Om du ska ha det alls

Hanna - Whiterainbow sa...

framför spisen kanske? lite mysfaktor över det hela. Och renhorner målar du vitt ;)

Kram

Bittan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bittan sa...

Å va avis jag blev nu då !
Lyckliga dej som har en sån kompis ! Höll själv på att köpa ett renskinn häromdagen men tyckte det var för dyrt o det känns på nåt vis halvfejk när det är i en möbelaffär i södra Sverige.horn kan man ju bara glömma att "hitta".
Ut i snön med skinnet och hornet svart eller annars som det är . Det hade jag gjort bums .
Tänk, liggandes på det i snön och mysa med en massa tända lyktor och en flarra skumpa tänkte jag skriva ....men en en glögg eller två på ert fina trädäck blir nog bättre just nu ! Å hornet som smyckehållare eller nåt annat kul.
Varför va som alla andra när man kan va tvärtemot :-)

kramar Bittan
Ps slant lite på tangenterna här ovan, så här kommer ett lite mer rättstavad kommentar :-)

Bittan sa...

Näääää jag ger upp !
Varför förhandskgrandska kommentaren när man kan låta bli ????

E N lite mer rättstavad kommentar ska det stå !!!!!
Skyller på mitt enarmade tillstånd :-)

Jonathan sa...

Vi har våra fällar (både ren och får) ute på farstukvisten. De ligger på kökssoffans (ja..vi har en kökssoffa ute på bron..)..lock:)

Renhornet kan du måla och hänga upp där du antingen vill ha lite snyggt, eller där du vill använda det praktiskt. DVS som krok:)

Kram Susanne

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Äsch..det är ju JAG inte min son som la kommentaren här ovan..;)
Susanne

mamma med ambitioner sa...

Jäklar vad snabb du är. Tänkte nyss på ditt horn. Vi har ett stort älghorn i hallen, makens stolta troffe. Gillar det inte egentligen men skulle aldrig måla det. Tror att du ångrar dig. Släng in det i en garderob tills du vet. Ha det bäst och mys lagom med filten...... I morgon blir det väl skottning. Kram Kristina

Milla sa...

Renfäll är underbart att sitta på ute i snön eller nånstans på golvet. Har för mig de brukar fälla (hehe) en del småhår, så i en soffa kanske inte är helt optimalt. Hornet kan man ju vara lite kreativ med beroende på hur stort det är .... hm jag blev själv äntligen av med en uppstoppad tjäder fram till nåt år sen då vi målade om hallväggen hemma, så djursaker är jag fortfarande lite ambivalent till hemma...

A House With A View sa...

Åh lyckliga du!! Kommer bli jättefint! Tror fällen blir fin att lägga på alla de ställen du nämner, men kan du inte fota så får vi ha en liten omröstning här inne på bloggen?? Det vore ju jätteroligt att få se fällen på plats :))

Grööööön av avund.... hihi.

Många lördagskramizar aka

MIN LYCKA ♥ sa...

Vilken fin! En sån gullig present. Jag tycker fällen ska ligga på golvet någonstans, framför brasan kanske...är jättemycket mysfaktor;)

Visst har man många gånger funderat på "varför är vi just här just nu.."..du vet..Precis som ni gjorde med Alexandras beslut. Det var nog ett jättebra beslut. Men tanken är läskig, vad som skulle hänt om ni åkt.

Vi åkte med en annan familj som varit i Thai förut. Vi hängde med dom och vi fick se deras favoritställe. Fantastiskt fin resa och helt underbart...nästan hela tiden iallafall. Jag var lite småsur för jag ville hellre åka till Khao Lak, det är jag glad för att det inte blev. Var nog en tanke med att vi just skulle till deras favoritställe den gången. Khao Lak var nog en av de värre ställen att befinna sig på just den dagen.

Dagen innan kom min familj hem från en flerdagars båtutflykt. Dom sov i båt och var på en pytteliten ö i några nätter. Jag och J var själva kvar på land. Denna lilla ö blev helt bortspolad dagen efter...
Så visst är det slumpen och en massa tur som gör att man sitter här idag med hela sin familj. Ryser lite när jag tänker på det...

Många kramar och hoppas din fäll platsar någonstans i ditt fina hem!

annicap sa...

Jag skriver och raderar, skriver och raderar... Jag har faktiskt inga förslag. Men jag vill se bilder sen vad du gjorde med din ren.

annicap sa...

O så väntar jag på lite bilder på ditt arbetsrum, ditt advenstpynt, lite grillande ute i snön sittande på renfällen, ett vinterbad... Ja - allt!!!

Kram

Linda sa...

Skall du måla hornet alls så skall det vara i vitt tycker jag, fast det är klart - med dina vita väggar så kanske det är snyggare i svart, hrm. Vilken hjälp jag var då...

Fällen lägger du framför brasan om du vill ha den inne, ute kanske den kan ligga på din fina betongbänk så man inte fryser om rumpan om man vill sitta där och njuta av vintervädret - eller kanske hittar du någonstans att lägga den vid din badanläggning på altanen?
Det blir grymt oavsett vad du gör. Ha en mysig advent! Många kramar L

Huset vid vattnet sa...

Fällen tycker jag du ska ha på din betongbänk ute när ni är där och myser med en brasa. Samtidigt kan det väl vara roligt att ha den inne nu när den är ny och när ni inte använder den utomhus. Fast jag har inget förslag på var den skulle passa inne. Hade jag en fäll skulle jag nog bara använda den ute.

Hornet, sambon jagar älg och rådjur men inga horn kommer in hos oss. Tack och lov är vi överens. Jag instämmer dock med tidigare talare att du kanske inte måla det direkt, det är väl inte varje dag man får tag på ett renhorn. Det ser lite fint ut att ha liggande istället för uppsatt. Kanske i ett hörn, eller kanske ute på trappen?

Det blev en lång kommentar. Ska bli kul att se vad du hittar på.

Kram Marie

Karin sa...

Tjena Majsan,

Hoppas Barca var härligt!! Själv har jag varit på ön...mysigt, vackert som en saga med all snö.
Jag tycker inte du ska måla renhornet...det är nästan helgerån..tror det passar in fint ändå...Du kan ju hänga svarta och vita kulor på det till jul :)
Kram...hoppas vi kan ta den där lunchen snart!

Sill-Lisa (än så länge..snart blir det Bong Karin usch så det låter..)

Kram

Nina sa...

Fast jag ÄR lapp (same) och har mina renar och förstår absolut inte varför man ska måla hornet!!

Pernilla Björkholmen sa...

Vilken lycka att du fick en sån fin renfäll !
Jag är "lapp" och har tänkt att måla de renhorn jag har på lager i alla fall. Tycker att man ska få välja själv, beror lite på vad man ska göra med hornet.
Fällen passar ju bra som den är på golvet eller i en fåtölj.
Härligt blogg !