tisdag 25 maj 2010

Myggmedel?

I lördags satt vi nere hos våra grannar i deras nya lilla myshörna.

Det är för övrigt hit det "gamla" flyttat:)

Kvällen var underbart ljuvlig. Ljum och härlig på alla sätt och vis...... MEN!

Man kan inte få allt här i världen.

Det blev vi varse minst sagt!

Jäkla mygg!!!!

De var riktigt överjävligt jobbiga måste jag säga.

Vi bet ihop så långt vi orkade och försökte värja oss på bästa sätt. För ute skulle vi promt sitta. Det är ju det man längtat efter.Ludde köpte en sån där elektrisk myggrej förra året. Tydligen hade vi glömt bort hur bra/inte bra den var.
.
Fungerade den? ICKE! Det var snarare som så att myggen ökade i antal istället.
.

.
Nu när Alexandra för en gångs skull var hemma ville jag att hon skulle vara med och umgås med oss. Jag nästan tvingade flickstackarn.
.
Hon skyddade sig så gott hon kunde mot blodsugarna. Ett par skidglajjer trodde hon skulle göra susen.
.

.
Det är ju inte kul att få myggbett i ögonen...
.

.
Stackarn bet ihop men gav tillslut upp. Jädrans mygg!!!
.

.
När hon gick in tog grannen Thomas över brillorna. Han ville inte heller ha kliande myggbett i ögonen.
.
Här har man kämpat och längtat efter denna härliga årstid och så kommer de satans myggen och saboterar.
.
Jag läste om en mackapär för ett tag sedan. En dyr mackapär som VERKLIGEN skulle eliminera myggen. Räckvidden var tydligen enorm.
.
Någon som hört talas om den? Någon som vet om den fungerar? Någon som har tips om vart den finns???

11 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Du menar: http://myggfri.nu/??
nej tyvärr, men om du köper den så kan du berätta sedan!

Anonym sa...

...fan vad mygg kan förstöra en hel sommar..men prova myggspiraler..det kan funka ganska bra.

Anneli

Soltorp sa...

Hej, den där som hänger i taket där då? Funderar inte den? Tänke köpa en sådan förra året.....nää jag vet inte, HATAR alla insekter som ska förstöra....ska åka och inhandla lite grejer, myggspiraler kanske man ska testa. Har man rökare på besök brukar myggen hålla sig borta. Näää det är så jobbigt med MYGGBETT som kliar på nätterna så att man blir galen och så blir det fula märken på benen usch lycka till, säg till om du hittar någon superlösning på problemet! Kram Vivi

Soltorp sa...

FUNDERAR? ja det kanske är det den gör, fungerar menar jag ju....

Soltorp sa...

men du om den drar till sig myggorna kanske den ska hänga någonstans där ni inte är? Ja jag ska åka till Hammarby Sjöstad och jobba lite. Eskilstuna var jag i förra veckan. Som du skriver så är det fint med sten, jag får det nästan för livligt i stället och behöver strama upp...får plocka bort lyktor och sånt, det blir liksom för rörigt med allt, jaja man blir aldrig nöjd...hmmm ha det så bra, kör försiktigt i regnet med POO! Nu ska jag gå ut i regnet med hunden, Kram Vivi

Snäckskalsdalen. sa...

Myggor är vedervärdiga små as!

Det finns dock en liten, liten fördel med dom. Dom hörs! Man kan slå dit där det låter.

Vad som jag tycker är värre är knotten. Dom syns inte, dom hörs inte och plötsligt är man alldeles sönderbiten.

Vi har en massa mackapärer som ska låta (inte för människan, men för myggorna) och vi har något med nån slags lampa i dit dom flyger och bränner ihjäl sig (som Ikaros i grekiska mytologin....).

Men jag tycker det bästa är myggspiraler. Visserligen ryker dom lite, men vad gör det om dom håller myggen borta!

Men dom förstör ju kvällarna ute när dom är för envetna!

Usch och fy! Och dom lär ju inte heller göra någon nytta direkt!

Kram
Agneta

Drömvillan 2009 sa...

Hej! Visst är det lustigt att man under vintern verkar glömma bort att myggen överhuvudtaget existerar! De är de negativa med de här underbart ljumma kvällarna som vi har varit bortskämda med några dagarn nu.
Hoppas allt är bra med er och er trädgård ser underbart härlig ut!
Kram Anna

Anonym sa...

Granngården har en dyr maskin (ca 3-4000kr) med ca 400 meters räckvidd... Har inte provat den själv men är beredd att ta till tunga vapen mot dessa jäkla myggor!

Mvh Anna

Fam.Forsbecks Hus blogg sa...

Hej! Fick en chock när självaste Lundinskan kommenterat min blogg. Läser din blogg nästan dagligen men är VÄLDIGT dålig på att kommentera.Men du har fått mig att skratta många gånger.

Tror dess värre som du att min magnolia blir utan blommor i år=( men är himla glad att den lever överhuvudtagen eftersom den varit begravd av snö. Paviljongen ska jag kolla upp för sämre kvalité kan man nog leta efter när pinnarna går av den rostar och tyget spricker i sömmarna. Har kollat på den som du har investerat i nu men undrar hur tålig den är. Så du kan få uppdatera mig efter ett par stormar. Anna

Milla sa...

Det är egendomlig att myggen verkar vaknat överallt samtidigt!! Ilskna, sticker snabbt. Min stackars man är mest utsatt i familjen, han blir biten hela tiden! Jag har inte fått några kliande bett ännu men det är en tidsfråga.... Granngården har den där dyra manicken som säkert även håller grannens mygg borta med. Om den nu funkar. Man blir nyfiken...

Anette sa...

Hej på dej! Jodå, den FUNGERAR! Vi köpte vår för ett par år sen. Mosquito magnet heter den. SUPER effektiv!!!! Innan vi köpte den så fick vi SPRINGA in vid 7 tiden, för då höll myggen på att äta upp oss, nu kan vi sitta ute hela natten om vi vill...haha! Väl värd pengarna. Kolla på nätet hur den funkar och var du kan köpa den.