måndag 3 maj 2010

Vårspan 10:onde måndagen

Upphovskvinnan till vårteckenutmaningen Viveka ställer in sitt vårtecken idag. Det gör hon för att familjens ena kära katt blivit påkörd så pass illa att det lilla livet inte gick att rädda. Mina tankar går till er idag. Stackars er... Stor kram!
.
Trots det dystra tror jag att Viveka ändå uppskattar om vi andra gör våra vårspan som vanligt.
.
Jag har på senare tid haft galet mycket att göra på jobbet vilket bloggen fått sota för. Veckan som kommer blir "flängig" även den. Konferens och ny tripp till Gotland står på agendan..... men sen. Sen ska det lugna ner sig till vanligt tempo igen. Hoppas jag.
.

.
Eftersom jag har varit borta hemifrån med jobbet väldigt mycket på senare tid har jag inte haft tid att börja pyssla i vår trädgård. I alla fall inte i den utsträckning jag önskat. I helgen som var kände jag att jag ville vara ute på tomten mesta möjliga.
.
Ett och annat race till plantagen tillsammans med grannfrun Annso har det blivit. Vi har släpat hem allt möjligt kul och jag har påbörjat ett X antal projekt.
.
I söndags morse blev jag väckt av Ludde med orden "Annso är redan ute och gräver. Ska inte du ut?" Underförstått.... din lekkamrat är ute. Gå ut och lek med dig;-)
.
Jag flög upp ur sängen och förbannade mig själv som sovit till kl 10 (vilket jag så väl behövde) och därmed missat dyrbar tid ute på tomten!
.

.
Kolla här vilken häftig växt!
.
Inte för att den skall klara våran zon inte men jag kunde inte motstå denna ljuvlighet. Nu bara måste vi ha ett orangeri eller ett växthus.
.
Om det inte blir något sådant i år får jag skapa mig en bra och ombonad vinterförvaring ute i förrådet.
.

.
Tänk om jag lyckas få min växt att blomma på detta vis!!!
.

.
Ett utav alla mina tusen projekt var att göra fint vid stenläggningen på framsidan.
.
Med lite piff, pyssel och plantering har jag tänkt få lite medelhavskänsla här.
.

-
Där paviljongen står har jag tänkt mig att orangeriet skulle sitta fint.
.

.
Igår (söndag) hade vi ett fantastiskt väder dessutom. Jag ville inte in. Inte ens för att gå på toa!
.
Jag dröjde mig kvar ute så länge det bara gick... eller ja till Ludde ropade in mig sent på kvällen.
..

.
Vi har många uteplatser på våran stora altan, men det är ändå lite småmysigt här uppe på "höjden"
.

.
Glada färger hör våren till tycker jag. Bara det inte är gult.
.

.
Visst är den här hörnan som gjord för ett litet växthus/orangeri.
.
Jag har även börjat mitt pyssel vid utespat. Det visar jag er i ett annat inlägg lite senare.
.
Hej så länge!

7 kommentarer:

Drömvillan 2009 sa...

Hej Maria och tack för dina snälla ord! Jag vet precis hur det är, bloggandet har jag lagt lite åt sidan, men samtidigt känner jag att jag verkligen vill uppdatera där så ofta jag bara kan, bara för att det är så roligt! :)
Jag har heller aldrig haft "gröna fingrar" och trodde inte heller att jag skulle bli speciellt inresserad av trädgårdsarbete, men nu! Jag går och suktar i alla blomsteraffärer efter träd, buskar, blommor och bara lääängtar tills jag får börja påta! Såg att du köpt en massa fint till er trädgård och jag blir SÅ inspirerad av dig och er trädgård!
Hoppas du får en fin vecka!
Kramar Anna

Monica sa...

Så vackert ni har i er trädgård! Det ser såå proffsigt ut! Vad duktig du är!
Vet du vad den där lila växten heter på svenska? Och hur stor den blir? Fick litet "habegär"...
Ha en bra dag och stressa inte för mycket!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen sa...

Men attans så fint du har i din medelhavsträdgård och annars också! Imponerande.
Och naturligtvis måste du ha ett orangeri....det hör ju till. Där kan du ställa in dina olivträd och ditt nyinköpta Cercis och en massa annat. Wow!
Hoppas vi får se bilder på på det nyinköpta när det hänger ner av alla blommor...
Agneta kram

ColonialEast sa...

Oj vad mycket fint du hunnit fixa Maria! Och den där stora lila trädet blir jag supernyfiken på. Försökte läsa lite på lappen - verkar stå något om lavendel??? Kram!!

Anonym sa...

Hej!
hahaha "kom ut och lek" ja....men vad mycket kul du ha inhandlat! Och så härligt strukturerat du har det på tomten liksom, helt tvärtom mig, men det passar bättre till ert hus. Mycket smakfullt! Kram Vivi Soltorp

Anonym sa...

Hej!
hahaha "kom ut och lek" ja....men vad mycket kul du ha inhandlat! Och så härligt strukturerat du har det på tomten liksom, helt tvärtom mig, men det passar bättre till ert hus. Mycket smakfullt! Kram Vivi Soltorp

Linda sa...

Oj, oj, oj vad fint du har hunnit få det (sitter här och svär över att bredbandet fortfarande inte fungerar, kan inte uppdatera mig lika ofta som jag vill...).

Krukorna var jättefina och det där trädet, wow!!!

Ta hand om dig på den där mässan och hoppas att inte skorna klämde för mycket, döläckra var de i alla fall, klänningen också ;-) Kramar