fredag 31 juli 2009

Gästblogg - Så usel!

Jag är verkligen en usel bloggvakt!

Vi har tillbringat hela veckan med min stora familj i Halmstad. Jag såg till att ladda kameran med lite bilder så jag skulle kunna blogga lite här. Men bilderna tog snabbt slut...

I morgon åker vi hem. Hur underbart vi än har haft den här veckan så längtar jag hem till vårt hus och vår tomt. Det ska bli så spännande att se hur långt de har kommit med tomten. Jag hoppas det har hänt en del så att jag kan visa lite bilder. Och om tiden räcker till ska jag åka och köpa massor med växter på söndag och börja plantera, tjoho!

Hoppas förresten att alla mina växter, som jag redan har, lever fortfarande... Du har väl skött dina åtangande M?

Ha det gott så hörs vi igen om Ni vill!
AnnSo

tisdag 28 juli 2009

Gästblogg- I löööööv my family!

Vi spenderar lite tid med mina föräldrar och syskon med familjer. Ett syskonbarn har redan åkt hem, två anländer senare i veckan och två kunde tyvärr inte komma alls. Så vi blir bara 23 st till middagen i kväll. Och jag är köksansvarig i dag så medans de andra är på After Beach så är jag själv kvar här med tre barn och massor av mat att förbereda!

Men barnen roar sig själva och just nu är det helt tyst i huset, det enda jag hör är ett tyst brus från havet.

Förhoppningsvis tar vi med oss några brassestolar och någon flaskor vin ner till havet i kväll och sitter och bara njuter!

Livet är bra härligt!

Vi hörs snart igen!
AnnSo

måndag 27 juli 2009

Gästblogg - Ooooops!

Jag skulle verkligen inte köpa någonting...


Jag tror på allvar att vi kvinnor har en extra gen eller kromosom eller något sånt som heter shopping!

Ser Ni min "lilla" stortå i högra hörnet? Den har jag inte betalat en enda spänn för, tvärtom skulle jag betala många spänn för att göra den mindre:-)

Ha en skön måndagkväll!
AnnSo

Gästblogg - Fantastiska kollegor och en finfin bänk

Tjingeling!
Måste säga att det är riktigt roligt att gästblogga! Vi är ute på lite semesteräventyr så jag får stjäla till mig lite tid framför datorn. Jag är ju inte så van heller så det tar nog lite längre tid än vad det skulle behöva göra:-).

Jag har fjorton mil till jobbet. Enkel resa. Men eftersom jag älskar mitt jobb är det helt okej. Dessutom har jag så fantastiska kollegor. Här kommer ett litet exempel.

Jag hade semester v 27 och skulle tillbaka och jobba v 28 igen. På torsdagen v 27, kl 7.45 får jag ett sms från en kollega. Messet lyder: "Halloj! Hoppas du har en skön semester. Jag tänkte bara informera dig om att Village har 30-50% på allt pga av ägarbyte. Ha en fortsatt bra semester. Kram Marie"

Men vilken gullig kollega va? Och förstå min frustration! Fjorton mil är ju lite långt att åka... Men jag hade sett en bänk där som jag ville ha på framsidan och 30-50% är ju ett väldigt bra tillfälle. Men, ja, kändes inte som jag ville åka in för det.

Så jag svarade ungefär så här: "Åh, kan du inte försöka gömma undan min bänk så ingen annan köper den så jag kan köpa den på måndag."

Efter någon timme kommer nästa mess från en annan kollega: "Hej gumman! Skulle jag köpa någon bänk åt dig? Kram Mia"

Men Ni förstår ju, vilka kollegor! Jag tyckte ju att det kändes lite kymigt att de skulle få bära bänken hela vägen till kontoret men både Marie och Mia insisterade. Dessutom så fanns det bara en bänk kvar och den var monterad. Så de fick bära min bänk genom hela stan. De stannade tydligen på vägen och slog sig ner på bänken en stund också:-)

Mina fantastiska fina kollegor! Ni förstår ju att jag gärna åker fjorton mil till jobbet för att få jobba med dem! Puss och kram på Er för att Ni är så himla bäst!

Så här ser i alla fall bänken ut, den stod vid min plats när jag kom till jobbet på måndag morgon. Och jag tycker så mycket om den!


Vi hörs snart igen!
AnnSo

söndag 26 juli 2009

Gästblogg - Här satt vi och dingla med benen!

God morgon!
För ett antal veckor sedan så satt vi här på vår altankant, tillsammans med Lundinarna, och dinglade med benen och avnjöt kvällssolen! Vi har en del nivåskillnader på vår tomt och den här delen sluttade en hel del. Nivåskillnaden mellan altanen och marken var ca 1 m.


För att ta tillvara lite mer på tomten så byggdes först en stödmur. Egentligen skulle muren svänga upp ca två meter mot vår tomt så vi kunde fylla ut ända i hörnen. Killarna som gjorde muren tyckte dock att det skulle se bättre ut för grannarna nedanför, särskilt då den granne som har tomtgräns mot både oss och Lundin, om man trappade ner muren i stället. Övergången mellan tomterna skulle flyta ihop bättre då. Vi köpte det och hoppas att grannen nedanför håller med:-).


Sedan fylldes det på med massor.

Så nu är det nästan ingen nivåskillnad alls mellan altanen och marken. Det lilla som är kvar försvinner när jord och gräs är på plats.

Vi kommer sätta en häck längsmed hela muren. Vad det blir har vi inte bestämt ännu.

Från början hade vi tänkt att ha räcke runt altanen också. Nu när vi har fyllt ut så är vi inte så säkra längre. Just nu är det ju helt öppet och insynen total. Sitter vi ute och äter så kan typ varenda granne se vad vi äter (gör väl inte så jättemycket men lite privat vill man ju kunna vara också...). Men när häcken kommer upp och när vi har planterat lite växter och träd kommer det nog bli mer ombonat och insynsskyddat. Lundinskan tipsade om några mobila spaljéer också, som jag tänkte sätta upp på några ställen, där jag kan ha lite klematis som klättrar.

En annan nackdel med räcke är att på kvällen, vid nio-halvtio så har vi fortfarande lite sol kvar på altanen. Men eftersom solen står så lågt så skulle den "skuggas bort" av ett räcke. Och som jag skrev i mitt första inlägg, det viktigaste för oss när vi skulle bygga var solen!

Som tur är behöver vi ju inte bestämma oss ännu.

Nästa vecka kommer jorden och därefter kan de rulla ut gräset. Men jag tror att stenkillarna vill bli klara först.

Om jag har tur *hoppas, hoppas* så kanske jag kan visa tomten med gräs innan de här två veckorna är över.

Haha, förresten, kolla in vår lilla studsmatta på bilden ovan. Barnen är så där lagom nöjda. Helst hade jag velat slippa ha en stor studsmatta på tomten. Jag tycker att vadå, varenda tomt i området har en stor studsmatta, gå dit och hoppa i stället! Skoja bara... Antagligen kommer jag bli tvungen att ge med mig så vi kommer antagligen ha ett stort åbäke på vår lilla tomt också. Men barnen älskar ju att hoppa och de skulle bli överlyckliga, och när de blir så där överlyckliga så blir jag alldeles varm i mitt mammahjärta! Klart de ska få en stor studsmatta!
Må så gott!
AnnSo

lördag 25 juli 2009

Gästblogg - Samtal mellan mor och 5-årig dotter

D: -Mamma, jag behöver köpa flera skor. Jag har alldeles för lite skor!

M: -Men lilla gumman! Du har ju massor med skor...

D: -Nähä! Det har jag inte alls! Jag har så lite skor så jag kan inte ens välja vad jag ska ha på mig!

Men stackaras flickebarn!

Klart hon ska få nya skor!




Undrar vem hon brås på????


Gästbloggande granne


Lundinarna har åkt och vi saknar dem redan!
Hej hej!

Som Ni redan vet kommer Maria inte kunna blogga de närmaste veckorna. Maria nöjer sig dock inte med att se till att blommorna vattnas, att huset passas och att poolen underhålls utan hon tänker även på sina vänner i bloggvärlden och ser till att även bloggen tas om hand om.

Naturligtvis blir det inte samma sak som när Maria bloggar men hon är ju snart tillbaka så håll ut bara!

Det är alltså jag, AnnSo, familjen Lundins granne, som ska gästblogga ett par veckor. Spännande för mig, återstår att se hur det blir för Er:-)!

Som det har framgått i Marias blogg så tillbringar maken och jag en hel del tid på familjen Lundins ägor. Och bortsett från det uppenbara, att altanen är fantastiskt underbar, gräset skönt att vila på och att familjen Lundin är så galet trevliga och gästvänliga, så kan man ju undra varför vi inte tillbringar mer tid på vår tomt och är gästvänliga tillbaka.

Häng med ett varv runt huset så kanske Ni förstår varför!

När jag går ut genom altanen på baksidan och tittar åt höger så ser det ut så här:



Arbete pågår! Inget skönt gräs att vila på... Ni skymtar Lundins hus och altan i bakgrunden. Och tittar man noga på stenarna som ligger i slänten så ser man tre lite större stenar som används som trappa mellan vår och Lundins tomt:-).

Om vi fortsätter runt husknuten ser det ut så här:


Arbete pågår även här! Och inget gräs här heller...

Vi fortsätter upp för trappen och titta, vad ser vi här?


Ah, mer arbete som pågår. Här ska det så småningom stå ett förråd. När vi bestämde oss för att bygga hus så var det en sak som gällde, solen! Vi valde snabbt bort garaget (vi har ju aldrig ställt in bilarna där tidigare, fanns ingen anledning att tro att vi skulle börja nu) och flyttade hela huset åt sidan så vi skulle få mer tomt på södersidan. Tomten är ju inte så stor så det blev till att prioritera.

Dock innebar detta att vi inte heller har något förråd. Jobbigt faktiskt. Och väldigt uppenbart nu när vi inte kan sprida skiten runt hela tomten eftersom arbete pågår överallt. Blir ganska uppenbart på kommande bilder...

Om några veckor kommer vi dock att ha ett förråd, tjoho! Och mest glada blir nog grannarna som slipper se allt skräp!
Jaha, vi svänger väl in på framsidan. Så här ser det ut än så länge.


Även här jobbas det också på för fullt! (Ja, inte precis just nu då eftersom det är lördag och våra duktiga hantverkare vill vara lediga då, vad nu det ska vara bra för...)

Och precis innan man svänger runt nästa knut ser det ut så här. Om några veckor kommer det finnas gräs också! Längtar!!!


Så, nu har vi svängt runt den tredje knuten också (bilden nedan). Här ser man också pågående stenläggning. det syns nog inte här men även trappan nerför sluttningen är påbörjad. Och en hel del gräs ska det bli!

Här skymtar man altanen också. Vi är så otroligt glada att vi byggde altanen (eller inte vi då men snickarna) innan vi flyttade in (15/8 -08). Då har vi i alla fall haft någonstans att vara i sommar.

När vi flyttade in kunde vi inte tänka tomt över huvud taget. Det var bara insidan och inredning där som gällde. Vi sa att vi skulle ta det direkt i april så att vi skulle ha gräs till midsommar. Vad borde man ha gjort då? Tagit in offerter redan under hösten och vintern! Jag vet inte vad jag trodde, att någon skulle komma och knacka på dörren och fråga om vi ville få tomten fixad... I mitten av april började vi kontakta olika företag för offert. De var väldigt uppbokade! Vi hade ett par stycken här men det kändes inte bra. Vi började nästan ge upp hoppet om att få en tomt över huvud taget när Maria och Ludde förmedlade en kontakt. Och det kändes rätt från början! I början av juni var vi överens och jobbet påbörjades några veckor därefter. Killarna behöver ju lite semester och så så det kommer ta lite tid men det kan vi leva med för det kändes bara så himla rätt med dem. Och killen som lägger sten är bara så himla bra! Han skulle egentligen ha semester snart men han säger att han vill avsluta jobbet hos oss först. Puss på dig! Och puss på Maria och Ludde som förmedlade kontakten! Tack tack tack!



Nu har vi kommit ner för slänten, se bild nedan. Nu ser man också alla prylar som inte har något förråd att bo i...



Och nu skulle bilden som ligger överst i inlägget ha kommit men alltså, att få till alla bilder var verkligen besvärligt! Någon som vet om det går att flytta bilderna i inlägget och hur gör man då?
Ja, det var allt för denna gång. Men jag återkommer nog ganska snart...
Ha det bäst så länge!
//AnnSo

fredag 24 juli 2009

Vamos a la playa

Hej svej.

Nu drar vi söderut för lite sol och bad. Det ska bli så skönt att komma iväg ett tag efter allt slit. Visst känns det sådär lite ångestfyllt att lämna allt vi skapat, men vi behöver verkligen ett miljöbyte och lite avkoppling på en härlig och soldränkt playa.

Vi överger inte vårt hus helt dock. Vi har många som ser efter det medan vi är borta. Bloggen kommer även den att ses över av någon annan under tiden jag blir borta. Vem det är som lovat att gästblogga lär ni märka inom kort;-)

Ha det gott alla så ses vi ute i cyberspace senare i augusti.

Kram

/ Maria

tisdag 21 juli 2009

Gästinlägg

Hej…Michelle här. Jag har fått äran att gästblogga på Lundinskans sida!
.
Familjen Lundin har jag känt sedan jag torkade lill- Lundinskan i stjärten, och det var ett tag sedan, närmare bestämt 17 år sedan!!!!
.
Vecka 29 hade vi bestämt att jag skulle komma ut och hjälpa till att måla de 700 metrarna pinnarna.
.
Maria ringer på tisdagen och undrar när exakt jag tänkt komma ut till dem. Torsdag bestämdes. Torsdagen kom och jag skulle bara glida förbi IKEA på väg till dem för att spendera lite semesterpengar. När jag skulle åka vidare från IKEA startade inte bilen och jag ringde frustrerad till Maria och berättade mitt dilemma. - Inga problem får jag till svar, min man plockar upp dig. Tack Ludde!
,
Byter om illa kvickt när jag väl är på plats då Maria redan är i målartagen. 40 minuter senare kommer grannfrun ni vet hon som också har målat dessa pinnar och utbrister: -Har ni inte kommit längre??? Blev nu riktigt peppad och nu jäklar skulle det målas när Maria ”råkar” upptäcka att färgen var slut!! Det verkade inte som om Maria hade någon lust att måla.
Jag finner mig snabbt och ber nu Maria att vi ska åka och köpa mer färg, jag var ju i målartagen, kom igen nu!!! Nädå, nu skulle det helt plötsligt göras en sen lunch. En lunch som avnjöts på den mest himmelska altanen som finns. En altan som är 3 gånger min lägenhet. En altan som känns som mjukaste bomull under nakna fotdynor. En altan som är så där underbar som bara askungen vet när hon ska gå på bal.
.
När lunchen lagt sig bekvämt i magen och verkligheten kommit ifatt igen försökte jag peppa Maria att ta en sväng förbi målarbutiken. Yes, äntligen ska det jobbas igen, men Ludde upplyste att färgaffären nu var stängd. Yes, tyckte Maria.
.
Jaha …vad ska nu göras om inte kanske en liten smaskig drink…. Vi flyttar ner ett hack till paviljongen och njöt av dagens första strawberry daqiuri, som givetvis inte bara blev en. Åh.. kan man ha det bättre. Solsken, drinkar och givetvis några partier Chicago. Familjen Lundin älskar precis som jag att spela alla möjliga spel. Efter spelandet vankades det middag, en middag som var gudomlig. Varmrökt lax med sallad… den var så god att det vattnas i munnen på mig när jag skriver om den.
.
Kvällen försvann i ett nafs och sedan skulle det badas, badas i den perfekt tempererade jacuzzin. Men innan badet så tändes en brasa i utebrasan och Maria med alla sina bloggvänner tillägnade premärtändningen till en speciell bloggerska. En bloggerska som Maria berättade för oss precis flyttat in i sitt nya hus. Vi stod och njöt och drömde oss bort i lågornas sken när det vankades lägersång. Där stod vi jag, Maria, Ludde och sjöng i mörkrets skymning. Vem kan segla förutan vind…. Åh vad vi fnissade och mindes barndomen.
.
På med bikinisar och fram med champaaaa´gnen. Nu skulle det badas. Grannarna Ann-Sofie och Thomas kom också och gjorde oss sällskap.
.
Där satt vi 5 vuxna i badet och drack champaaaa´gne. Vi sjöng schlagerdängor till halv fyra på morgonen. Vilket tålamod grannskapet måste ha!!!!!!
.
Halv tio nästa morgon var det rörelse i huset igen. Det var bara att maka sig upp och njuta av altanen igen. Vi spelade elektronisk dart (Ludde hur gick den långa promenaden du skulle ta vid förlust?) kubb, och utmanade varandra tills klockan blev eftermiddag och jag var tvungen att bege mig hem till min lilla 50 kvm lägenhet.
.
På de 27 timmar som jag var gäst i huset så var det inte mindre än med mig inräknat 9 vuxna och 3 barn på besök. Varje besök togs emot med öppna armar. Ni är fantastiska Alexandra, Maria och Pe.. förlåt Ludde. Ert hem är fantastiskt och jag ser fram emot att besöka er snart igen. Kanske blir det en flört snart med hörnhusgrannen som är singel… planer smids.. hihi.
.
Trevlig sommar, Michelle

måndag 20 juli 2009

Premiär av uteeldstad

Vaknade idag och insåg att jag inte varit inne på bloggen sedan i tisdagskväll. Jag har verkligen lyckats ta det lugnt under mina första två semesterveckor. Det behövdes. Jag har läst en mängd böcker, jag har haft fantastisk kvalitetstid med min lilla Alex. Vi har ätit och druckit gott under kvällarna i goda vänners lag. Jag har strosat runt runt runt i trädgården och ute på altanen och bara myst.
.
JAG HAR KOPPLAT AV!!!
.
I torsdags gick mina takar dock till Pernilla som äntligen efter att till och med räknat ner sekunder fått flytta in i sitt fina nya hus. Grattis Pernilla och familjen till det!
.
Pernilla har varit på mig en mängd gånger och undrat om vi eldat i uteeldstaden från Weber vi köpte i våras. I torsdags tog vi fram den och eldade till din och din familjs ära Pernilla:)
.
Min väninna Michelle dök upp på torsdagen och erbjöd sig att hjälpa till att måla. (Vi har ju tredje varvet kvar att måla på staketet) Jättegulligt av Michelle men jag är allt annat än sugen på att måla just nu då jag helt gått ner i varv och känner att jag behöver njuta av min ledighet. Åtminstone till jag blir rastlös. Istället blev Michelle kvar i ett och ett halvt dygn och fick vara med och smaka på det ljuva livet hos Lundins.
.
Åtminstone som vi har det just nu:)
.

.
Vi tände upp alla möjliga ljus och lyktor ute på altanen.
.

.
Ropade till Annsofie och Thomas (grannarna) att de skulle komma över efter att de nattat sina små barn.
.

.
Michelle gjorde iordning läskande drinkar....
.

.
..medan jag fortsatte med mitt tändande...
.
.
Ludde fick i uppgift att tända elden i eldstaden som vi ställde vid jacuzzin.
.
.
Doften från veden är ljuvlig tycker jag.
.
.
Det är svårt att fota i mörker. Med blixt ser man inte stämningen med den dämpade belysningen och utan blixt blir det väldigt mörkt.
.
.
Mysigt var det i alla fall. Flammorna skapade ett härligt rogivande bildspel över de vita ribborna.
.
.
Japp, det funkade att få fyr på denna tingest, och bra eld fick vi till. Visst ryker det lite men inte så mycket som någon påstod. Jag tror det beror på vad för slags ved man använder. Vi hade björkved vi.
.
.
Efter att Ludde fått fyr på elden plumsade jag och Michelle i badet och skålade för god kamratskap.
.
.
Minuten därpå dök även grannarna upp....
.
.
Sedan satt vi i badet alla fem och sjöng lägereldsvisor fram till morgonkvisten.
.
Övriga grannar måste älska oss;-)

tisdag 14 juli 2009

Modell för en dag

Idag har jag och Alexandra tillsammans med grannen Annsofie roat oss med att leka modeller.
.
Vi for in till den stora staden för ett besök till The studio. Vi blev mejkade och frissade och sedan fick vi leka modell i tre olika outfits framför en massa olika bakgrunder. Ett 60-tal foton togs på oss var av en professionell fotograf som guidade oss genom ett otal poser.
.
Bjuder på två foton.
.


.
Mor och dotter. Same same......but different!

måndag 13 juli 2009

Spontanitet

I lördags drog vi på oss blåtöjen och klev ut på tomten. Inte för att vi hade något särskilt mål för dagen, eller ens någon planerad uppgift. Visst har vi en del kvar att göra för att bli helt färdiga med alla våra projekt, men på lördagen hade vi bestämt oss för att bara gå ut och pula med det vi känner för... eller inte. Vi ville ta dagen som den kom, vi ville vara spontana.
.
Det tog inte lång stund förrän grannarna kom ut. "Hej hej grannar" Det har blivit vår ständiga hälsningsfras oss emellan. "Hej hej grannen" Grannen Thomas hade en uppgift för dagen. Han skulle gräva en ränna vid sin nya stödmur där det senare skall planteras en häck.
.

.
Två sekunder efter att Thomas börjat sitt grävande anslöt Ludde med sin spade och sin skottkärra. "Hej hej granne, jag hjälper dig"
.

.
Jag själv satte mig vid min tomtgräns och tittade på. Grannfrun Annsofie anslöt även hon och tog plats bredvid mig. Vi fnulade på hur uteeldstaden kommer att se ut sedan där framme vid den utsatta ringen av sten.
.
När pojkarna var klara bestämde sig Thomas för att bjuda på lite jordgubbar uppe på vår gräsmatta.
..

.
Ludde kläckte den käcka iden att vi skulle skåla för vårt fina nya grannskap med varsitt glas Champagne.
.
.
Det var ett trevligt litet spontant inslag i vår (nybyggarnas) vardag då den senaste tidens lediga helger och kvällar i princip endast ägnats åt hårt arbete och en massa måsten.
.
.
Slurp.... så var den första pavan slut. "Vi tar en till"
.
.
Skål och fniss...
.
.
... och ytterligare en pava cava.
..
.
Det kanske inte var så konstigt att vi tömde tre flarror så snabbt....;-)
.
.
Mysigt hade vi och tiden bara svischade iväg. Här satt vi på vår lilla gräsmatta invid vår megaaltan som vi kämpat så hårt med under hela våren. Snacka om ironiskt! Vi har byggt oss en altan på 150 kvm med flera olika rum och vi blir sittandes på den lilla gräsmattan under hela lördagen:)
.
.
Grönt är skönt, och rött är sött.
.
.
Vi skålade för att vi påbörjat våra semestrar, för att vi blivit grannar med varandra, för att vi har det så gott.
.
.
Vi skålade för SPONTANITET...när den är som bäst!
.

.
I det här skedet bestämdes det även att det skulle grillas ihop. In for gubbarna och kollade efter vad för spikar man kunde koka soppa av....
.
.
...medan jag tog mig en välbehövlig spontan liten siesta.... Spagge som jag är;-)

lördag 11 juli 2009

Stenoman

Jag gillar verkligen stenar. Det har jag nog alltid gjort. Vart jag än går, vart jag än är lyckas jag alltid släpa med mig hem några fina stenar. Vare sig jag är på hemmaplan eller på annan ort. Hur många kilo sten jag släpat hem i handbagaget på alla våra flygresor vågar jag inte ens tänka på.
.
Det här är ingen slump:-)
.

.
Igår när jag gick på kattskallejakt till slänten med min skottkärra fick jag syn på dessa svarta stenar i ett dike. Jag kände direkt att de skulle göra sig fint någonstans där hemma mot den vita marmorkrossen. Därför kröp jag runt i diket och plockade med mig ett gäng.
.

.
En liten hög la jag i den stora gropen. Det roliga med stenar i olika storlek och form är att man kan möblera om dem i oändlighet och ständigt skapa sig nya vackra stilleben. Det är ganska rogivande och upplyftande för själen att "skapa" dessa ögongodis på sin mark.
.


Kattskallarna (de runda större stenarna) skulle vi ha till slänten. Altanen ligger så nära vår slänt (eller tvärtom) och vi har inte hunnit med att plantera i den ännu. Närmast altanen stänker det upp en massa jord givetvis då det regnar.
.
För att undvika det har vi rakat av all jord där och blandat cement med någon slags finsand och sedan bäddat in kattskallarna i blandningen. Efter det vattar man det hela och låter det brinna (stelna till) i något dygn. Längs med jordkanten mot kattskallerännan planterar vi något sedan som binder upp jorden. När det regnar kommer vattnet att rinna nedåt längs med altanen istället.
.
När det stelnat kommer "bruket" att ljusna till grått och vi kommer att kunna gå ner där om än försiktigt då vi behöver gå på utsidan av vår altan.
.

.
Uppetill har vi planterat en syrenhortensia. Limelight heter den. Den kommer att bli tjock och tät och blommar rikligt mellan juli-sept med limegröna blommor till en början som sedan blir vita.
.
.
Nu kommer busken att "täppa" till hålet mellan staketet och stengången på ett naturligt sätt.
.

.
Senare kommer det att sättas en häckkant längs med gräset men vi lämnar en liten öppning just där till vänster om busken för att kunna knata ner på "kattskalletrappan"
.
Det är mycket att tänka på då man planerar sin tomt. Särskilt då man som vi egentligen inte hade någon "riktig tomt" med tanke på att det hela bara var en sluttning från början.
.
Nu tror jag bestämt att jag skall knata ut och se efter vad för slags stilleben jag kan skapa idag av mina stenar:)