söndag 1 februari 2009

Home is where....

.....the heart is.

Det är en vacker mening som jag verkligen, verkligen strävar efter att leva efter.

HOME IS WHERE THE HEART IS

Rebecca skrev ett litet gästinlägg här på bloggen under vår byggtid. Hon ville väl kort berätta om sina känslor kring familjens kommande flytt. För henne var det ju lite speciellt med vår flytt då hon redan flyttat hemifrån och därmed kanske inte skulle känna sig riktigt hemma i det nya.

Rebecca beskrev det så fint själv, det jag egentligen redan visste. Att "hemma är där familjen finns, där hjärtat finns" Det är så klockrent! Här kan ni läsa hennes gästinlägg.

Titt som tätt kommer Rebecca hem till oss bara för att "vara". Ni kan ju tro hur underbart det är för mig som mamma att min dotter gärna kommer hem ibland för att bara "vara" med oss. Sin familj.

Igår lördag kom Rebecca hem igen. Denna gång för att gratta sin syster i förskott. Alexandra fyller år på tisdag och storasyster ville inte bara svänga snabbt förbi på vardagsfika. Nej inte min Rebecca. Hon kommer hem under helgen för att tillbringa ordentligt med kvalitetstid med de sina.

Nu har hon dock åkt hem till sig igen och de andra två har farit iväg till norrland för innebandymatch. Jag sitter här i min ensamhet och fördjupar mig i och filosoferar kring hur lyckligt lottad jag är som har så fina döttrar.
När jag var på stan förra veckan med BP Maria besökte vi Panduro. Där hade de ett ark med fem olika Wallies. Det ena budskapet var just "Home is where the heart is". Jag köpte ett sådant ark som för övrigt endast kostade 49 kronor!
Det budskapet har jag satt upp under det runda fönstret i köket.Det här är min alltid så glada och fina Rebecca!Syrrorna babblade på som vanligt om allt mellan himmel och jord. Själv står jag vid köksbänken och gör hemmagjorda hickoryrökta hamburgare som var önskemålet för dagen.Jag kramar om mina flickor så ofta jag kommer åt.Systrarna kramas även de stup i kvarten. Stora lillasyster kramar lilla storasyster.
.

.
Och när de kramas blir jag sugen på att gruppkramas.
.
.
Efter maten försvann de upp en stund. Jag hörde högljudda och hysteriska skratt och kunde inte låta bli att smyga upp för att se efter vad som var så roligt.
.
De låg och tittade på gamla foton från när de var små;-)
.
.
Sedan busade de vidare med oss i vardagsrummet....
.
.
Och pussades förstås!


Vad härligt det är att se sina barn hysa sådan syskonkärlek för varandra!

12 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Så mysigt! Jag hoppas att mina barn kommer att komma hem ofta sedan, när de har flyttat... Det känns som om tiden med ungarna är för kort på nåt sätt..

Anonym sa...

Hej på dig snyggskruttan!
Jag tar alla dina olika smeknamn enbart som en komplimang och jag tycker att det är supermysigt och får mig att känna mig lite speciell på något konstigt sätt... så fortsätt gärna med det;)

Vad härligt med all kärlek som tjejerna visar varandra! Det slår mig också att ni är så himla snygga alla tre!

Och just nu leder ju Balrog med 8-6ser jag...

Ha det gott nu snyggis!
Kram Malin

Anonym sa...

Det gick ju bra det där... matchen alltså:) En nyfiken fråga - flyger dem eller sitter de och kuskar land och rike runt i buss? Det är ju ett par mil upp till Umeå...

Kramelikram Malin

Lyckan Vinkel sa...

Åh, vad härligt ni har det!! Hoppas innerligt att ens barn kommer uppskatta varandra så som era tjejer gör.
Tack förresten för en fin kommentar på min blogg. Jag är säker på att det ordnar sig med vår köksfläkt.
Kram Jessica

Helena sa...

Haha så du gillar inte min gästtoalett med lejonfärgad toalettstol samt handfat, lejon/bruna tapeter och mörkgrön matta? Förstår bara inte varför ;) Jag lovar att om ni kommer och hälsar på någon gång så behöver du inte ens titta in där :)

Lavendeldoft och vitt sa...

Hej!
Även jag hoppas att mina barn ska ha så mysigt ihop när de blir stora och att de kommer hem och kramar mamma lite då och då... så mysigt...
Gillade schablonen i köket, riktigt fin!
Ha en härlig vecka!/Linda

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Underbart med sådan syskonkärlek!
Själv har jag växt upp som ensamt barn. Min halvbror växte upp hos pappa, och är 9 år yngre än mig, så vi fick inte någon riktig kontakt förren han blev tonåring.

Mina egna barn gillar varandra, även om åldersskillnaden gör att de retar sig på varandra allt som oftast. Men det blir nog bättre med åren:)
Susanne

Karlsebakken 37 sa...

Åh så mysigt, nu saknar jag mina egna systrar massor när jag ser de här bilderna! De är ju i Val d'Isère och åker skidor och jobbar hela vintern...

Supernice klocka du hade fått tag i, du gav mig faktiskt precis en liten idé till en av väggarna i köket...

Ha en skön söndagskväll nu och en fantastisk start på veckan!

Stor kram C

Charlotta sa...

NU HAR VI GJORT DET IGEN. Jag började asgarva när jag såg detta inlägg. Idag har jag varit på Panduro och köpt exakt samma wallies som du. Det fanns tre olika motiv, men SJÄLVKLART väljer vi samma. Fattar du grejen`???? Det måste vara telepati, eller hur?

Gulliga kort på tjejerna. Syskonkärlek. Det är också ett vackert ord!

Kram //Charlotta.

PS. Jag är född den 24 maj 1963. Så jag är alltså exakt 45 år och åtta månader. Är du nöjd nu? Ha, ha!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Nästan så att jag ångrar att jag inte skaffade fler barn:-)
Du skapar mycket kärlek, Maria.

Nu är det utmaningsdags hos mig. Hur kul som helst. Not. Men lätt;-)


Kram

samuelsgården sa...

Hej SantaMaria
Vilken mässa är nu i veckan?
Det är inget jag ska vara med på.
Just nu mår jag "genomförkylt"
Den här veckan är jag hemma i stan nästa vecka är det Jönköping sen Sundsvall. Har lite dåligt samvete
att jag inte ringt dig, men du vet väl hur det är.
Kram Lotta

Helena sa...

Härligt med syskonkärlek.
Mysigt att barnen vill vara hemma
och mysa med familjen.
Kramisar Helena