måndag 2 februari 2009

Vad är jag mest nöjd med?

Nu trillade det in en till kul uppgift här under kvällskvisten. Denna gång från Malvis. Det man ska göra är att lista sina inredningsfavoriten man gjort under 2008. Eftersom Malvis själv ska bygga hus är hon nyfiken på vad vi som just flyttat in i våra nybyggda hus har för favoriter.

Först tyckte jag att det var en rolig uppgift. Lätt som en plätt liksom. Jag har fnulat fram och tillbaka och är alldeles yr av alla mina tankar. Jag har kommit fram till att jag INTE kan välja ut något specifikt som skulle vara favorit. Jag älskar min köksö och är sjukt stolt över att den blev precis så bra som jag tänkte mig den. Jag är vansinnigt nöjd med badrummet/en, osv. Med andra ord jag kan inte lista mina favoriter. Jag är ju nöjd med ALLT!

Eller jo förresten, det jag kan säga om inredningsfavoriten för 2008 är att det självklart är att vi är nöjda och stolta över att vi kunnat prestera det vi gjort med vårt hus.

Framför allt vad LUDDE presterat!
Ludde har gjort alla eldragningar och all el själv i huset.Han har dragit miljarders med meter rör och kabel i alla väggar och tak...
...han har satt upp strömbrytare, kontakter, spottar och fiber........här är det fiberoptik som kommer upp......han satte till och med lampor i golvet. Under hela byggtiden hade han dessutom sin egen elfirma och sina kunder att ta hand om. Vissa perioder sov han bara ett par timmar per natt!Visserligen hade vi duktige snickar Fredde som gick med oss på bygget, men Ludde var med och satte upp läkt, plast, spån, gips och massor av annat.Obekväma ställningar var inte ovanligt...Fredrik och Ludde.Många gipsskivor "surfades" till och massvis med gipsskruv gick åt....Höjdskräck göre sig icke besvär...Shit vad vad det har svettats och slitits på vårt bygge.....Hela övervåningen gjordes med. Här uppe fick Ludde en extra "piffig" utmaning från Alexandra då hon ville ha öppet till nock med synliga och inklädda takbjälkar med infälld belysning.Många kluriga vinklar och vrår hade vi att tänka till på för att få till det rätt. Tur att Fredrik var så duktig på snickeriet.

.
Undrar om Ludde har räknat ut sina timmar han lagt ner på huset???

.
Ibland sjöng jag för dem...Jobba, jobba jooobba. Fast det var inte så poppis kan jag säga:)
När vi skulle få upp den tunga trappen fick vi ringa in ett gäng kompisar...Första kaminen man någonsin monterar ska man väl ändå göra åt sig själv;-)

.
Tur att det finns manualer.
.
Jag kommer ihåg den här dagen särskilt väl. Ludde var uppe på taket i flera timmar och det var svinkallt och blåsigt. Han hade väl inte sovit mycket den senaste veckan heller då vi börjat närma oss slutspurten. Jag var livrädd för att han skulle trilla ner och slå ihjäl sig. Jag stod tålmodig under dessa timmar på den översta delen av stegen som syns lite i bild för att hålla honom sällskap och för att kolla så att han inte gjorde sig illa... shit vad jag frös om fingrarna.

.
Inredning såsom kök, kommoder och annat meckade han även ihop.

.
Även lite rörpuls jobb fick det bli.

.
Vi hade ingen kontainer och körde väl en si så där sjutusen varv fram och tillbaka till miljöstationen med allt byggskräp.
.
Det var i huvudsak min uppgift, ni må tro att personalen på miljöstationen säkert undrade vad jag för för ett litet mörker som kom med så många lass med skit.
.
Vad gjorde jag själv mer under bygget då?
.
Jo förutom att ständigt stå bakom kameran, fick jag vara en slags hantlangare. Maria hämta en två tums fyra, eller Maria hämta en ask träskruv, Maria, byt batteri på skruvdragaren, Maria dra kompressorn hit, Maria åk och köp snus, osv, osv.

.
Ibland fick jag rycka in lite här och där då de behövde ett par handsingar till.

.
Men mest gick jag nog runt och städade hela tiden;-)

Hoppas du inte blev besviken nu Malvis. För mig är "favoriten" från 2008 det fakto att vi lyckats prestera det hem vi så njuter av att leva i idag!
.
Jag är kort och gott mest nöjd över att jag har en Luddegubbe jag;-)
.
Nu är jag jättnyfiken på att se hur de andra Malin har bett göra uppgiften berättar om sina favoriter. Jag tror inte att Viveka (Humlebacken) var med på den listan. I så fall hoppas jag att du Viveka vill berätta vad du tycker bäst om i ditt fina hus.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul Maria! Och det är klart att du ska vara så himla nöjd och stolt över din Luddegubbe!! Vilket jobb! Hm, har Alexandra synliga takbjälkar i taket? Det måste jag ha missat. Låter himla läckert. Har ni spotar även där? (Dum fråga kanske, när det gäller er med alla, vad var det nu.... 180 spotar eller nåt...)

Och nu ska jag nog tassa upp och lägga mig igen....
Kramisar Malin

Ika sa...

Måste hålla med Malin om att jag med måste missat Alexandras nockar. Lust att visa bilderna igen?

Härligt att höra vad du gjort i bygget. Börjar redan känna igen mig i just den rollen.

talludden sa...

Hälsa Luddegubben att han är kändis!
För jag har visat min elektiker hur ni har gjort. Min jobbarkompis Sören har också inspirerats av era lösningar.
Ska ni inte starta ett litet gör det med hjälp av Ludde program för byggare youtube;)