söndag 1 februari 2009

Långsam söndag

Idag har jag nog upplevt den längsta söndagen sedan mannaminne.

Ludde och Alexandra for upp med spelarbuss till Umeå för innebandymatch. Bussen skulle lämna Botkyrkahallen 03.00 natten till idag. Vår förening har inte råd att låta sitt Elitserielag flyga så de stackarna får snällt sitta och kuska med buss land och rike runt för att kunna utöva sin sport. Ofta följer jag med dem eftersom jag är en sällskapssjuk människa men idag kände jag att jag ville vara hemma. Dessutom så sov ju Rebecca över här inatt och vi hade en mysig mor - dotter förmiddag.

Rebecca körde jag hem redan vid elva och sedan på hemvägen tog jag en liten sväng på IKEA för att kolla in nyheterna som skulle släppas idag.

Eftersom jag ändå sitter här och INGET har att göra och känner mig såååå ensam och sällskapssjuk kan jag väl berätta lite om vad jag hittad för kul på IKEA och på vad jag "fnular" på att göra härnäst här hemma. Jag kommer ändå inte att kunna sova förrän de kommer hem igen någon gång vid tre inatt!

Jag var alltså på IKEA en liten sväng idag. Jag var lite nyfiken på deras nya lampor. Jag ville se den nya golvlampan PS Svarva, och bordslampan med samma namn live. Dessutom ville jag kika lite på taklampan som heter maskroslampan. Den senare kan jag tyvärr inte länka till av den enkla anledningen att jag inte hittar den på IKEAS sida.

Nyheterna släpptes igår och SAMTLIGA lampor var slut klockan 11.00 idag. Bra jobbat alla konsumenter!

Jag fick dock se dem live och kan säga att maskroslampan var riktigt, riktigt cool. Vet inte om den skulle göra sig hos oss, men som sagt den var riktigt cool. De andra lamporna var roliga med, men kanske lite för stora för min smak.

Det är svårt att gå på IKEA och bara titta. Jag tror att jag aldrig lyckats med bedriften att åka därifrån tomhänt. Inte ens när jag åkt dit för att köpa något jag innan bestämt mig för att köpa och som visat sig vara slut. Isället har man köpt med sig massa annat man absolut inte hade tänkt innan.
Det här är en sådan grej som jag köpte med mig av bara farten. Det är en nyhet. även den från PS serien. Konstigt förresten att inte den var slut? Men den var fin tycker jag.


.
För tillfället får den vara vas till mina kanalljus jag tänder varje kväll.

.
Tre små söta vaser införskaffades....

.....
och pryder för tillfället mediabänken.

.
Den här järnkorgen i vitt var ett inpulsköp. Tyckte den var fin och egentligen hade jag ingen aning om vad jag skulle med den till. Det fanns bara två kvar och då tänkte jag såhär, att om jag går hem och funderar och sedan kommer på att jag vill ha den kommer den säkert när jag återvänder att vara slut.
.
Efter en del plockande här hemma tyckte jag att den kunde duga till tidningssamlare sålänge.I dressingroomet har jag haft en fin vit lång bänk med lock och förvaringsplats inunder. Jag tyckte att den gör sig bättre ute i sovrummet och har därför flyttat ut den dit.
.
Nu tycker jag att det istället ser lite tomt och ofärdigt ut i mitt dressingroom.
.
.
Jag har en sån här liten pallgrej sedan tidigare. Även den från IKEA som jag klädde om när vi bodde i det gamla huset.
.
Storleksmässigt passar den bra där, men vad är det för tråkigt tyg?
.
.
Därför köpte jag med mig hem detta fina nya tyg....
.
.
......att klä om pallsingen med.
.
Håll med om att det fortfarande är något som saknas här inne. Till vänster om pallen framför fönstret.
.
Visst skulle det passa med ett sådant där fint vitt träd där?

.
Det är ju en perfekt glugg kvar över för det här ju! Att det skulle stå framför fönstret spelar ju mindre roll i ett dressingroom.

.
Tyvärr är dessa väldigt dyra:(
.
Kan någon hjälpa mig att övertyga min gubbe om att det visst vore najsigt att investera i ett sånt fint träd till vårt gemensamma dressingroom.
.
Sådär, nu slog jag ihjäl en halvtimme till. Vad ska jag hitt på nu då?

9 kommentarer:

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Du är för ROOOLIG! Se en film eller nåt, vetja. Hahaha!
Kul bild av dig och domaren, skönt att se lite äkta jävlarinamma.
Nu ska jag spela Alfapet en sväng, sen i säng. I morgon börjar en ny, hård, arbetsvecka:-(

Kram, kram lillsyrran!

:-)

Tinnar och torn sa...

Då kanske du e vaken fortfarande.....
Ska kolla in din utmaning strax men du...kolla in hos Liw. Hon har gjort ett sånt däringa träd själv...assnyggt. Det kan du ju pilla med när du har tråkigt. Jag ska definitivt sno den idén rakt av!

Aha så det skulle varit tre små ljuslyktor. De är såå fina. Blir så läckert sken kring dem.
Ska fika nu, skriver mer snart....

hystsms??? Va för sms sa du? Hysteriskt hehe

Helena sa...

Vet inte om jag klarar av det men jag vill också ha ett sådant träd och de måste ju vara relativt lätta att göra själv... Eller...?

Charlottas hemmaplaner sa...

Go' morron Maria!

Blev sugen på att själv åka till IKEA när jag såg alla dina fynd. Visste inte om att de släppte nyheter trots att jag är där minst en gång i veckan....

När det gäller det där med ensamhet så är vi i alla fall totalt olika varandra. Jag ÄLSKAR att vara själv en dag och pula för mig själv. Självklart längtar jag efter mina älsklingar, men jag NJUTER väldigt av ensamheten och tystnaden.

Var inne på din blogg nu och insåg att jag omedvetet tok-kopierat ditt sovrum. Hoppas att du tar det som en kompimang!!! Jag var faktiskt inte medveten om att det var så likt..

Betr. Swedese-trädet. Säg till Ludde att detta är något som du kommer att använda VARJE DAG och att det DESSUTOM är ett konstföremål. Allt detta för drygt 200 kr i månaden eller 7 spänn om dagen. Jag brukar köra PPA (pris per användningstillfälle) vid förhandlingar och jag brukar lyckas ganska bra...
Lycka till!

KRam

//Charlotta.

talludden sa...

Hej Lundinskan!

Tips på träd. Kolla Bolagrets klädhängare som finns i vitt å svart. Kolla Martela http://picture.martela.com/Default.aspx?id=476580&search=tree
Titta in här också för flera coola. http://www.inred.se/home.php?cat=108
Lycka till!

Anonym sa...

Träden är superlätta att göra själv. Rita upp på en mdf skiva såga ut med figursåg eller lämna till ett snickeri, måla den i valfri färg med roller (eller lämna in och få den sprutlackerat på tex. köksbutiker som gör egna luckor. Sedan är det bara att fästa det i bottenplattan...finns lite olika alternativ.

Karlsebakken 37 sa...

Hej systeryster! Ååååh vad kul med värsta långa hälsningen från dig, långt inlägg OCH en kul utmaning! Utmaningen ska jag ta tag i med en gång när jag kommer tillbaka till hotellet, resten ska jag roa mig med att läsa nooooggrant nu.

I jakten på ålder på alla bloggsystrarna så antar jag att jag är yngst - som vanligt... Är halvägs mellan 26 och 27 men trots en sju år äldre sambo känner jag mig ofta som den äldsta i vårt förhållande... :)

Nope, back to work. Lycka till med din busy vecka, snart är det fredag igen har jag hört...!

Bamsekramar från kontoret i Stavanger!!

Viveka på Humlebacken sa...

Jag är precis likadan!!! Tycker inte om att vara ensam... alls!!! En halvtimma är ok, men sedan går jag på väggarna. Vecka 8 ska Micke och Max till Öaterrike, då lär det bli en del ensamma timmar, när Jojo är med polare. Svårt att tvinga henne att vara hemma, bara för att jag vill ha sällskap. Har man tur tar hon hem polarna hit, så blir det fullt hus:)
kramis

Anonym sa...

Hej, läste att du försöker övertyga din gubbe om att ni ska skaffa "trädhängarna". I min hall har jag ett litet o ett stort träd på väggen som jag lät en lokal snickare tillverka. Sedan ringde jag o drog en lien "rövare" för dom som tillverkar orginalen och dom var snälla o skickade väggfästena till oss för en rimlig peng. Det blev mycket billigare! Ett litet tips!
Ha det gott Cissi